Mennyire segítsem a fiam és a barátnője kapcsolatát?
Elég új nekem ez a helyzet. A legnagyobb fiunk 16 éves és most először van barátnője. Nagyon szimpatikus lány, egy évfolyamra, de másik osztályba járnak.
A fiam aspergeres, emiatt néhány dologban furcsán viselkedik illetve néhány dologra másként reagál.
A lány egyik testvére is autista, de súlyosabban érintett.
Hogyan tudnék nekik segíteni? Ha a lány kérdez, segítséget kér én szívesen válaszolok, segítek. Hol van az a pont, amikor már túl sok lennék? Nem szeretnék a kelleténél jobban beleavatkozni a kapcsolatukba.
Szerintem egy 16 éves lány nem megy oda a barátja anyjához semmilyen kérdéssel, ha furának érzi a fiút. Úgyhogy nyugodtan proaktívkodhatsz egy kicsit, egy alkalmas pillanatban, amikor csak ketten vagytok, akkor szólj neki, hogy biztos ő is tudja, de a fiú néha furán viselkedik, ha bármi kérdése lenne, vagy segítségre van szüksége, téged megkereshet.
De itt állj is meg, ha nem kérdez utána, akkor ne válaszolj.
Ne,ne,ne! Tudom, csak segíteni szeretnél, jót akarsz, de ne!
Nekem eddig két kapcsolatom ment tönkre azért mert a szülő segíteni akart(az egyiknél pont anyum volt a hibás, annyira jópofi és támogató akart lenni, hogy inkább para lett)
Szerintem, ha a lány megtudja a srácról, hogy aspi, nagy esélye van, hogy elhagyja a fiadat.
Az autizmus, Asperger-szindróma, meg úgy en-bloc a neurológiai eredetű zavarok, betegségek nincsenek tolerálva a mai világban. A bűnöző, illegális bevándorlók irányába megy az érzékenyítés, de az autistákat még mindig az Esőemberrel azonosítják. Vicc.
A mai világban butaság a mindent elsöprő szerelemben bízni. Mindig lesz újabb, szebb, jobb. Egy autinál szociálisan pedig csak a nála súlyosabban auti nem jobb.
Legalább addig ne szólj bele, amíg a fiad át nem esik a tűzkeresztségen és gyűjt elég párkapcsolati tapasztalatot.
Rezignált, megszomorodott vagyok? Talán.
Üdv, egy magasan funkcionáló autista fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!