Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire segítsem a fiam és a...

Mennyire segítsem a fiam és a barátnője kapcsolatát?

Figyelt kérdés

Elég új nekem ez a helyzet. A legnagyobb fiunk 16 éves és most először van barátnője. Nagyon szimpatikus lány, egy évfolyamra, de másik osztályba járnak.

A fiam aspergeres, emiatt néhány dologban furcsán viselkedik illetve néhány dologra másként reagál.

A lány egyik testvére is autista, de súlyosabban érintett.

Hogyan tudnék nekik segíteni? Ha a lány kérdez, segítséget kér én szívesen válaszolok, segítek. Hol van az a pont, amikor már túl sok lennék? Nem szeretnék a kelleténél jobban beleavatkozni a kapcsolatukba.

2021. máj. 22. 13:46
 1/5 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem bőven jó az, hogy akkor nyújtasz segítséget, mikor a lány kérdez. :)
2021. máj. 22. 13:54
 2/5 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem egy 16 éves lány nem megy oda a barátja anyjához semmilyen kérdéssel, ha furának érzi a fiút. Úgyhogy nyugodtan proaktívkodhatsz egy kicsit, egy alkalmas pillanatban, amikor csak ketten vagytok, akkor szólj neki, hogy biztos ő is tudja, de a fiú néha furán viselkedik, ha bármi kérdése lenne, vagy segítségre van szüksége, téged megkereshet.

De itt állj is meg, ha nem kérdez utána, akkor ne válaszolj.

2021. máj. 22. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
59%

Ne,ne,ne! Tudom, csak segíteni szeretnél, jót akarsz, de ne!

Nekem eddig két kapcsolatom ment tönkre azért mert a szülő segíteni akart(az egyiknél pont anyum volt a hibás, annyira jópofi és támogató akart lenni, hogy inkább para lett)

2021. máj. 22. 14:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el neki így, ahogy leírtad, hogy szimpi, örülsz a kapcsolatuk a, nyugodtan kérdezzen, ne vegye bántásnak, ha néha adsz egy-egy tanácsot a spec.helyzet miatt.
2021. máj. 22. 17:36
 5/5 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem, ha a lány megtudja a srácról, hogy aspi, nagy esélye van, hogy elhagyja a fiadat.

Az autizmus, Asperger-szindróma, meg úgy en-bloc a neurológiai eredetű zavarok, betegségek nincsenek tolerálva a mai világban. A bűnöző, illegális bevándorlók irányába megy az érzékenyítés, de az autistákat még mindig az Esőemberrel azonosítják. Vicc.

A mai világban butaság a mindent elsöprő szerelemben bízni. Mindig lesz újabb, szebb, jobb. Egy autinál szociálisan pedig csak a nála súlyosabban auti nem jobb.

Legalább addig ne szólj bele, amíg a fiad át nem esik a tűzkeresztségen és gyűjt elég párkapcsolati tapasztalatot.

Rezignált, megszomorodott vagyok? Talán.

Üdv, egy magasan funkcionáló autista fiú

2021. máj. 23. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!