Hogyan kezeljem ezt?

Figyelt kérdés

Édesanyámmal sosem volt jó a viszonyunk és ezt nővérem is nehezítette. Kezdem az elején.

10 évig nem ismertem a nővéremet, aztán a pénz miatt “visszajött” a családba. Mióta eszemet tudom, megy a hasonlítgatás, hogy én még annyira sem vagyok képes, mint nővérem..

Elkezdtem tetoválni, nővérem rá egy évre elkezdett sminktetoválni. Hogy mennyire király, hogy nővérem tetovál. Ez meg mennyire gusztustalan, hogy én tetoválok (neki is van sima tetoválása is). Szerinte én elbasztam az életem, mert nem aszerint élem az életem, ahogy ő szeretné. Ezt hogyan kezeljem? Sajnos normálisan nem lehet vele beszélni, mert azonnal kiabál (már többször próbáltam).🤷🏻‍♀️ 21/L

2021. máj. 21. 10:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ignoráld, mást nem tudsz tenni.
2021. máj. 21. 10:26
 2/15 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

A leírtak alap (kissé kevés, pl. miért nem volt nálatok 10 évig a nővéred?) ezt egyféleképpen:

1. Amennyire bírod, ignorálod anyádat (éha a nővéred is kllemetlen, akkor őt is), illetve semlegesen viselkedsz velük szemben. Ez nagyon nehéz, ha az embert pont a legközelibb akárkije basztassa.

2. Eközben törekszel az önállósodásra és amint lehet, lelépsz.

3. Ezután a velük való kapcsolatot a neked kényelmes intenzitásúra és formájúra redukálod.

4. Ha még ekkor is neheztelsz rájuk, akkor azt magaddal pszichoterápián tisztázod.

A baj anyáddal van, valamiért sokkal fontosabb neki a nővéred, és kepeszt az elismeréséért vagy a vele kimaradt anya-lánya kapcsolatot így akarja bepótolni. Ha ezt később (különélés, 2-5-10 év), meg akarod majd beszélni veled, akkor tagadni fogja, hogy így bánt veled.

2021. máj. 21. 10:28
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

Jól mondja a második.

Nálunk is nővérem maga a szent, én bármit csinálhatok, az kevés lesz. Már elengedtem a dolgot, nem is látná be és sosem érdekelné.

Sajnos ezt magadban kell lerendezned.

2021. máj. 21. 10:32
 4/15 anonymousreview60 ***** válasza:
87%
Elvi lehetőség az is, hogy anyád narcisztikus és a nővéred az aranygyermek. és te a fekete bárány vagy éppen nővéred narcisztikus, aki az anyját manipulálja. De ez már tényleg csak elvi lehetőség.
2021. máj. 21. 10:53
 5/15 A kérdező kommentje:

anonymousreview60

Nővérem amint betöltötte a 18-at elköltözött, én 3 éves voltam, semmire nem emlékszem. Nem bírta elviselni anyut, és ahogy mindenen képes bárkivel órákig veszekedni. Anno mamámmal beszélgettünk erről. Viszont anyuval tartották a kapcsolatot, mert anyu pénzelte.

Tudni kell, nővérem anyu első házasságából van, én pedig a másodikból. Kb 3 éve elköltöztem tőlük, igazából amint betöltöttem a 18-at, rá pár hónapra. Ennek előzménye egy hatalmas veszekedés volt, mert megtudtam hogy nővérem arra buzdítja anyut, hogy semmizze ki apumat. Jött ami a csövön kifért, de mivel apu megtudta, anyu visszavett nővéremmel együtt. Mielőtt félreértés esik, kiskoromtól kapom ezeket dolgokat anyutól, nem csak azóta.

2021. máj. 21. 11:37
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy nálatok a legkisebb probléma a tetoválás!

A nővéred 15 évvel idősebb, azaz 36 éves, jószerivel akár az anyád is lehetne, de szerencsére nem az. Nehogy már egy anyád korabeli rokon szövege kiborítson, különösen úgy, hogy nem is laksz otthon!

Apád már tudja, hogy mi az ábra, így őt nem kell féltened, te meg tojd le a többieket!

2021. máj. 21. 12:14
 7/15 anonymousreview60 ***** válasza:
81%

A nővéred talán az apádon akart bosszút állni a saját apja amiatt. Nem tudom. Az, hogy 18 évesen lelépett, mert vele is veszekedtek, az eléggé sokatmondó.

Anyáddal komoly bajok vannak. Segíteni nem tudsz rajta, mert még sem erőd, sem tekintélyed, de el sem fogadná. Még megsértődne, hogy olyannak nézed, akinek baja van.

A lényeg, hogy élj úgy, hogy minél függetlenebb legyél és minél kevesebb ráhatásuk legyen az életedre, és ha kell tudj apádnak segíteni.

2021. máj. 21. 12:21
 8/15 anonim ***** válasza:
81%

Ilyenkor vetődik fel a kérdés, hogy az ilyen ember minek szaporodik? Pláne minek szül két gyereket?

Látszik rajta, hogy anyaként és emberként is egy nagy 0, nem véletlen, hogy a nővéred is letiplizett, amikor alkalma nyílt rá.

Ha nem laksz velük, akkor szard le őket. Ha keresik a társaságodat, hajtsd el őket. Ez a te érdeked, különben megnyomorítanak. Ha apukáddal jó a viszony, akkor vele, de csak vele tartsd a kapcsolatot, esetleg azt is elmondhatod neki, hogy eleged van anyádék szarkavarásából, és nem akarsz velük semmilyen formában beszélni. Ha megérti, megérti, ha nem, akkor apukádat is lehet offolni, mert az azt jelenti, hogy már az ő behatásuk alatt van.

2021. máj. 21. 13:37
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem laksz együtt anyuddal akkor próbáld ignorálni.Durván hangzik mert csak az anyád de ha ennyire nem tudtok kijönni egymással akkor a vitának sincs sok értelme mert elmérgesedik a viszony.Ha nem tudod vele megbeszélni akkor hagyd rá és hetente hívd fel hogy megkérdezd hogy van és kb.ennyi.Nem tudsz vele mit kezdeni ha ilyen.Lehet egyszer változik a dolog
2021. máj. 21. 13:51
 10/15 anonim ***** válasza:
Ne törődj a nővéreddel egyáltalán, csak semleges dolgokról beszélgess vele. Miért tetováltattál egyáltalán? Nehogy több tetoválást csináltass, nem tudom, milyen a sminktetoválás, de te ne tedd tönkre a testedet ilyen marhasággal. Éld a magad életét, tanulj, művelődj, megfelelő kulturált emberek társaságát keresd.
2021. máj. 22. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!