Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szüleid nyernének félmill...

Ha a szüleid nyernének félmillió forint értékben valamit és azt mondják először, hogy neked adják, aztán meg azt mondják, hogy ja megtartottuk...Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Egyébként el se fogadtam volna, arra gondoltam, hogy eladjuk a nyereményt (elosztani nem lehetne, mert 1 db tárgyról van szó) és megfelelezzük az árát, amikor azt mondták, hogy nekem adják. Tavaly vettünk lakást nem dúskálunk, tudják és mégis eszükbe se jutott segíteni, inkább megtartják a méregdrága nyereményt (aminek a feléből is ugyanolyan jó ugyanolyan típusú háztartási cuccot lehetett volna venni) nyilván pénzt nem várok, de tőlem számonkérik az unokát, mért nincs még. Nem kisnyugdíjasok, nem irigylem tőlük, de minek hitegetnek..?. Nyilván nem gondoltam, hogy a méregdrága cuccot nekem adják, mert gyerekkoromban is mindig átvertek, hogy kapok valamit és nem kaptam meg, nagyon csodálkoztam volna.
2021. máj. 18. 19:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
26%
Nem kérted, és egyébként is joguk van bármikor meggondolni magukat. Kicsit számító a viselkedésed.
2021. máj. 18. 22:03
 12/33 A kérdező kommentje:
Számító? Nem kértem, nem is számítottam rá, mert ismerem milyenek..., párom pont mondta amikor meséltem neki,hogy mègse ( èn se tudtam mennyibe kerül),hogy akkor is mondtam már,hogy biztos semmi nem lesz belőle. Tudod ha megígérsz vmit és nem teljesíted azt minek hívod? Mèg a másik a számító?
2021. máj. 18. 22:25
 13/33 A kérdező kommentje:
Én úgy hívom az ilyen embert,hogy becstelen és szavahihetetlen. Majd ha ígérnek neked vmit és azt mondjàk,hogy mègse, remélem megkapod a szàmító jelzőt. A párommal úgy rakunk össze mindent,hogy egyről a kettőre jussunk és tőlem kérik számon az unokát? Hogy mikor? Millióik vannak és elnézték,hogy egy putriban lakjunk,hogy összespóroljuk az önerőt? Akik húztàk a szájukat,mert nem akartunk sz.rrá adósodni és 1 szobásra futotta csak,amit újítani kell? Mert meggondoljuk a gyereket, mert-kire-mire-hova? Segítség nem lesz (vigyázás a gyerekre, lelki támogatás) belepofázás az èletünkbe annál több, az megy. Ha nem segít, legalàbb ne hátràltasson én azt mondom.
2021. máj. 18. 22:35
 14/33 anonim ***** válasza:
85%
Akkor mi a francért tartjátok velük a kapcsolatot? Láthatóan baromira fáj neked a dolog, holott elutasítottad őket már első körben is.
2021. máj. 18. 23:07
 15/33 anonim ***** válasza:
79%

Az ő döntésük és nem foglalkoznék vele tovább.

Elszólnám magam, hogy rajta vagyunk a babaprojekten, majd három hónap múlva közölném velük, hogy nem lesz gyerekem (és nekik unokájuk) soha mert anyagilag nem engedhetjük meg.

2021. máj. 19. 05:37
 16/33 anonim ***** válasza:
21%
Menj rabold ki őket ha ennyire nem bírsz leszakadni a témáról
2021. máj. 19. 06:12
 17/33 anonim ***** válasza:
72%

Igen, becstelenek, szavahihetetlenek, egyszerűen proli dolog így elsőre beígérni valamit látatlanban, aztán visszavonni.

Ne foglalkozz velük, jegyezd meg, aztán majd te is így állsz hozzájuk. De ne idegeld magad tovább.

2021. máj. 19. 09:58
 18/33 anonim ***** válasza:
77%
Ha úgyse fogadtad volna el, miért pörögsz rajta? Én ha valamit nem akarnék elfogadni, de tukmálják, majd azt mondják, "mégis megtartjuk", akkor megkönnyebbülést érzek, hogy nem kellett akaratom ellenére elfogadnom.
2021. máj. 19. 10:43
 19/33 anonim ***** válasza:

Néz, ismered őket. Eleve amikor megígérték, akkor kellett volna mondani, hogy köszönöd, de inkább visszautasítod a lehetőséget, mert úgysem lesz aztán belőle semmi. Ezen jól megsértődtek volna, aztán nem kellene bajlódni a további kapcsolattartással.

Mélységesen megvetem a szavahihetetlen embereket, pedig sajnos rengeteg van belőlük, sajnálom, hogy ilyen szülők jutottak neked, de legyen ezentúl több eszed és azt se hidd el amit kérdeznek, ha már egyszer úgy döntöttél, egyáltalán szóba állsz még velük, mikor ilyen suttyók voltak és lesznek is mindig veled.

2021. máj. 19. 12:06
 20/33 anonim ***** válasza:
60%

A 11-es válaszoló vagyok.

"Tavaly vettünk lakást nem dúskálunk, tudják és mégis eszükbe se jutott segíteni, inkább megtartják a méregdrága nyereményt (aminek a feléből is ugyanolyan jó ugyanolyan típusú háztartási cuccot lehetett volna venni)..."

Ez a mondatod volt gyomorforgató. Az ő nyereményük, ne akard megmondani, mit csináljanak vele. Amíg nem tudtad, mekkora az értéke, addig visszautasítottad, most meg kellene legalább az értékének a fele. Ráadásul ahhoz sincs közöd, hogy nekik hány milliójuk van vagy nincs. Az a saját nyugdíjuk mellé is fontos lehet kiegészítésképp, mert ha egy ember szeretné tartani a korábbi életszínvonalát, ahhoz nem elég a nyugdíj összege, vagy ha magánorvosra, műtétre, komolyabb fogorvosi kezelésekre van szüksége. Máris elmegy pár millió.

Ha zavar, hogy kérdezgetnek a felújításokról és a gyerekről, kérd meg őket nyíltan, kerek-perec, hogy ne tegyenek fel ilyen kérdéseket, mert ez nektek rosszul esik. Majd szóltok, ha bármelyik aktuális/megtörtént. Amúgy honnan tudod, hogy nem azért kérdezgetik, mert esetleg tényleg segítenének, vagy anyagilag, vagy csak tervezgetés szintjén? Ha nem akartok gyereket, akár azért, mert nem engedhetitek meg magatoknak, akkor mondjátok azt, vagy, ha az egyszerűbb, akkor mondogassátok, hogy majd ekkor meg akkor.

Ha hátráltatnak azzal, hogy kérdezik, mi újság veletek, és ez számotokra terhes, akkor csökkentsétek velük a találkozások, beszélgetések gyakoriságát. Mi értelme annak, hogy utálkoztok feléjük? Ismerek hálátlan gyerekeket, akik hiába kaptak a szülőktől sok mindent, de telhetetlenek voltak, és azt a sokat is, amit kaptak, semmibe veszik, mert ők még többet szerettek volna.

2021. máj. 19. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!