Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

16 éves lány vagyok. Leukémiával diagnosztizáltak pár hónappal ezelőtt, a kemoterápia nem segített, a sugár sem, így ezt abbahagytam saját döntéssből. Egyedül a csontvelő transzplantáció segíthetne, viszont a donor kiválasztása eltarthat pár hétig, vagy akár hónapokig.

A szüleimmel azóta, hogy abbahagytam a kezeléseket, nagyon rossz lett a kapcsolatom. Anyu nem igazán segít semmiben, apa pedig rákfüggő. Elváltak 1 hónapja kb, apával élek anya régebbi (talán mostani) alkoholizmusa miatt. Rettenetesen nehéznek érzem ezeket a terheket, és már úgy érzem egyre nehezebben bírom lelkileg. Az összeomlás szélén állok.

A csontvelő transzplantációval is 40% az esély a teljes gyógyulásra, de így szinte semmi esély rá.

Köszönöm a válaszokat!

2021. máj. 13. 16:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon sajnálom hogy így alakult:(
2021. máj. 13. 17:00
 2/11 anonim ***** válasza:
99%

Nincs lehetőséged pszichológushoz fordulni? Esetleg egy jó baráttal vagy megbízható felnőttel beszélgetni? Ezeket a terheket nagyon nehéz egyedül cipelni, főleg egy fiatalnak. Én a helyedben a háziorvosnál és a területileg illetékes pszichiátriai gondozóban érdeklődnék.

(Kitartást és lehet, hogy sablon szöveg, de soha ne add fel. A 40% is jóval több, mint a semmi.)

2021. máj. 13. 17:15
 3/11 anonim válasza:
96%
Esetleg lehet valahogyan segíteni, hogy minél hamarabb meglegyen a transzplantáció? De gondolom donor kéne minél hamarabb. Ha valaki vállalkozna a családi/ismerősi körödből, esetleg egy teljesen idegen, hamarabb meglenne? Gondolom nem jársz suliba, hanem otthon vagy. Zoomolni, telefonálni esetleg az ofőddel, vagy egy tanárral, akiben megbízol? A pszichológust én is ajánlom!
2021. máj. 13. 18:25
 4/11 anonim ***** válasza:
97%

Egy kicsit sablonos dolog, de ne add fel, mindig menj előre!

Gondolj a jövődre. Ha sikerült a transzplantáció, utána elérheted, hogy egy csodás életed legyen. Mehetsz egyetemre, dolgozni, barátkozni, kinyílik előtted a világ. Az a közeg, ahol most élsz nem lesz örökké melletted, csak most vagy ennyire kiszolgáltatva nekik.

2021. máj. 13. 19:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, mi az a rákfüggő?

Amúgy tényleg ne add fel, a transzplantáció hátha segíteni fog!

2021. máj. 13. 20:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen egyetértek az 5-össel, én sem tudom mi az a rákfüggő, hogy kell azt érteni

Viszont remélem sikeres lesz a transzplantáció, ne add fel!

2021. máj. 13. 22:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy értelmeztem a rákfüggőt, hogy az apukája folyamatosan ezen a betegségen kattog, csak erről tud beszélni stb.
2021. máj. 13. 23:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát ez borzasztó. :( Szívből kívánom, hogy gyógyulj meg.
2021. máj. 14. 09:17
 9/11 anonim ***** válasza:
7%

Semmit nem tudsz tenni.

Élvezd ki az életedet, mert bármikor meghalhatsz.

Nekem örökletes autoimmun betegségem van, amivel jól vagyok, de lehet, hogy holnapután összeomlik a keringésem és ennyi.

Ismerősömnek az esküvője másnapján felmondta a szíve a szolgálatot és meghalt.

2021. máj. 14. 11:25
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Te aztán qva magas eq-val rendelkezel 9-es... Inkább ne írj semmit sem!
2021. máj. 14. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!