Mit tudnék tenni?
Sziasztok.
16 éves lány vagyok. Leukémiával diagnosztizáltak pár hónappal ezelőtt, a kemoterápia nem segített, a sugár sem, így ezt abbahagytam saját döntéssből. Egyedül a csontvelő transzplantáció segíthetne, viszont a donor kiválasztása eltarthat pár hétig, vagy akár hónapokig.
A szüleimmel azóta, hogy abbahagytam a kezeléseket, nagyon rossz lett a kapcsolatom. Anyu nem igazán segít semmiben, apa pedig rákfüggő. Elváltak 1 hónapja kb, apával élek anya régebbi (talán mostani) alkoholizmusa miatt. Rettenetesen nehéznek érzem ezeket a terheket, és már úgy érzem egyre nehezebben bírom lelkileg. Az összeomlás szélén állok.
A csontvelő transzplantációval is 40% az esély a teljes gyógyulásra, de így szinte semmi esély rá.
Köszönöm a válaszokat!
Nincs lehetőséged pszichológushoz fordulni? Esetleg egy jó baráttal vagy megbízható felnőttel beszélgetni? Ezeket a terheket nagyon nehéz egyedül cipelni, főleg egy fiatalnak. Én a helyedben a háziorvosnál és a területileg illetékes pszichiátriai gondozóban érdeklődnék.
(Kitartást és lehet, hogy sablon szöveg, de soha ne add fel. A 40% is jóval több, mint a semmi.)
Egy kicsit sablonos dolog, de ne add fel, mindig menj előre!
Gondolj a jövődre. Ha sikerült a transzplantáció, utána elérheted, hogy egy csodás életed legyen. Mehetsz egyetemre, dolgozni, barátkozni, kinyílik előtted a világ. Az a közeg, ahol most élsz nem lesz örökké melletted, csak most vagy ennyire kiszolgáltatva nekik.
Bocsi, mi az a rákfüggő?
Amúgy tényleg ne add fel, a transzplantáció hátha segíteni fog!
Én teljesen egyetértek az 5-össel, én sem tudom mi az a rákfüggő, hogy kell azt érteni
Viszont remélem sikeres lesz a transzplantáció, ne add fel!
Semmit nem tudsz tenni.
Élvezd ki az életedet, mert bármikor meghalhatsz.
Nekem örökletes autoimmun betegségem van, amivel jól vagyok, de lehet, hogy holnapután összeomlik a keringésem és ennyi.
Ismerősömnek az esküvője másnapján felmondta a szíve a szolgálatot és meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!