Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 50-60 évvel ezelõtt tényleg...

50-60 évvel ezelõtt tényleg ilyen állat szülõk voltak?

Figyelt kérdés
[link]
2021. máj. 6. 16:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
Természetesen. Ha egyvalakinek rossz szülei voltak, az azt jelenti hogy akkoriban minden szülő ilyen volt...
2021. máj. 6. 16:16
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Most is vannak ilyen állat szülők.
2021. máj. 6. 16:17
 3/16 anonim ***** válasza:
70%
Régebben mondjuk úgy keményebb nevelés volt az elfogadott. Ne vedd fel a babát, ha sír, mert megszokja, hogy szeretik, nyugodtan verd övvel a gyereket stb. Örülök, hogy manapság kulturáltabb a norma, persze ez nem jelenti azt, hogy nincs bántalmazás, csak nem elfogadott.
2021. máj. 6. 16:36
 4/16 anonim ***** válasza:
79%
Persze régen általában minden családban "katonai" szigor uralkodott és ha rosszak voltunk kaptunk verést is. Pedig én a 80-as években voltam gyerek, igaz az is régen volt már :D Alaptalanul nem vertek meg, de ugye egy fiú gyerek elég rossz tud lenni és ennek köszönhetően előkerült még a katonai tiszti öv is 1-2-szer nálunk. Amúgy meg van az az öve apukámnak és most én hordom. Tasli elcsattant stb. , de tovább megyek az iskolában a 80-as években például a tanárok brutálisabbak voltak, mint a szülők. Órán bárkinek a legkisebb valamiért olyant lecsaptak, hogy volt, aki kiesett a padból. És tényleg csak annyit csinált, hogy mocorgott, ha otthon elmondta valaki otthon is kapott érte egyet pluszba! Én soha nem kaptam otthon verést, amit kaptam azt így felnőtt fejjel visszanézve megis érdemeltem amúgy a sok rendetlenkedésért. Én nem ütném a gyerekem amúgy, mert nem tartom nagy erénynek egy életerős férfitól, hogy gyerekre emeli a kezét...
2021. máj. 6. 16:55
 5/16 anonim ***** válasza:
38%
#3 a norma mostanában az, hogy a tévé meg a youtube neveli a gyereket, ebbe annyira ne menjünk bele.
2021. máj. 6. 17:31
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
#5 még mindig jobb, mint verni. Azt ütném övvel, aki egy gyereket bánt. Legprimitívebb dolog, az csinálja, aki ésszel nem tud nevelni. Mert nincs neki.
2021. máj. 6. 17:38
 7/16 anonim ***** válasza:
68%

Régen meg az "utca" nevelte őket. Akkor se foglalkoztak többet a gyerekekkel, viszont még direkt ártottak is nekük, ami ellen a gyerekek semmit se tehettek. Most már legalább lehet menni a gyámügyhöz, stb.

2021. máj. 6. 17:39
 8/16 anonim ***** válasza:
90%
Engem nem csak akkor vertek meg ha rossz voltam hanem akkor is ha becsúszott egy egy rosszabb jegy. Sokáig azt hittem hogy a nagyon rossz magatartású és tanulmányi eredménnyel rendelkező gyerekek voltaképpen hősök mert mindent túlélnek (számítgattam hogy Jani15x Sanyi20x annyi verést kaphat kb otthon mint én) aztán rájöttem hogy a többi család nem pont olyan mint a miénk
2021. máj. 6. 17:57
 9/16 anonim ***** válasza:
87%
#8 borzasztó, mikor az embert ott bántják, ahol szeretetet kéne kapnia😔És hány gyerek nő fel így...
2021. máj. 6. 17:59
 10/16 anonim ***** válasza:
81%

Régen sokkal egyszerűbb, tekintélyelvű, erőszakos nevelés volt, akár szülő, akár tanár, akár munkahely szempontjából.

Manapság szerencsére kezd az effajta viselkedés kimenni a "divatból". De ettől még sajnos nagyon szok ember van, aki egyszerűen teljesen alkalmatlan szülőnek.

Nyilván ez sajnos olyan kérdés, ahol nehéz igazságot tenni, mert lehet valaki szegényen, nem túl intelligenen is jó szülő és lehet valaki gazdagon, tanult emberként is rossz.

Viszont akárhogy nézzük, valahol elgondolkoztató, hogy az életben mindenhez bizonyítanod kell az alkalmasságod és "papírod" lesz róla. Vezetéshez jogosítvány, tanulmányokhoz diploma, szakirányú végzettség, egyéb képzések. Nyelvtudáshoz nyelvvizsga.

Ellenben a szülőséghez nincs "alkalmassági" bárki lehet szülő aki megcsinál egy gyereket. És ez nem feltétlenül lesz jó a gyerek szempontjából.

2021. máj. 6. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!