Mi a teendő, ha a gyerek békát boncol?
Apámék az élő kígyókat nyúzták meg anno, hogy indiános fejpántot csináljanak a bőrükből. Ahhoz képest ez semmi.
Direkt alapból halott állatot keres.
Figyeld a viselkedeset, mert az ordog nem alszik, ha csak kivancsisagbol tette, tanulmanyozas celjabol, es nem azert, mert ebben lel örömöt, akkor abban semmi rossz nincs.
En is boncoltam tizenevesen doglott mezei pockot, es buszke voltam magamra, hogy kideritettem mergezesben pusztult el (kek egermereg volt a beleiben), kesobb egeret is boncoltam, annak csak megvizsgaltam milyen a tudeje, mája, erdekes volt. Sokaig allatorvos szerettem volna lenni, amig nem mentem be a sajat kutyam mutetjere(apam jo ismerose volt a doki, igy nezhettem volna) , a műtét jol sikerult minden oke volt, de en az elso 5 percben kijottem es vagy fel oraig bőgtem, ott tettem le errol a palyafutasrol.
- megtanítani neki, hogy élő állatot nem szabad kínozni, megölni csak kíváncsiságból
- döglött állatka fogdosása közben ne nyúljon az arcához, szeméhez, ne törölje a kezét a ruhájába
- utána alapos kézmosás
- az állatka maradványait illik eltemetni
Nálunk ezek voltak a szabályok, én is boncoltam mindent amit találtam (persze csak halott állatkát). Később hasznát vettem élettan és anatómia gyakorlatokon.
Itt mindenki szerint normális útszéli dögökben turkálni? :D
Nem derül ki, mekkora a gyerek, de gondolom annyira nem pici, ha egyedül kimehet az utcára. Elmagyaráznám neki, hogy nem piszkálunk elhullott, talált állatokat, mert megbetegít.
Gyerekek csak kíváncsiak...
Nincs ebben semmi különös. Mi kis korunkban a $ZART pakoltuk ki a Budibol az út testre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!