Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a teendő, ha a gyerek...

Mi a teendő, ha a gyerek békát boncol?

Figyelt kérdés
A gyerekem a szomszéd gyerekeivel sokat játszik, most újonnan az úttesten halott békákat amiket elüt az autó, azokat boncolják. (Zsák utcában lakunk tehát az úttesten biztonságban vannak.)

2021. máj. 5. 17:15
1 2 3
 11/21 Tepfal ***** válasza:
100%
Semmi gond nincs a boncolással, ha tőlük függetlenül elhunyt állatokról van szó és bizonyos higiéniai "előírásokat" betartanak. A vadon élő állatok betegségeket terjeszthetnek, ami az embernek is káros lehet. Ha aggódsz, biztosíts nekik megfelelő teret a kísérletezéshez és felügyeld őket. Beszélgess is vele, hogy miért csinálja, mit tart érdekesnek benne. Ha az anatómia érdekli, érdemes lehet ilyenirányú hobbik, szabadidős programok választásában is segíteni.
2021. máj. 5. 18:57
 12/21 anonim ***** válasza:
28%

Apámék az élő kígyókat nyúzták meg anno, hogy indiános fejpántot csináljanak a bőrükből. Ahhoz képest ez semmi.

Direkt alapból halott állatot keres.

2021. máj. 5. 18:59
 13/21 anonim ***** válasza:
69%

Figyeld a viselkedeset, mert az ordog nem alszik, ha csak kivancsisagbol tette, tanulmanyozas celjabol, es nem azert, mert ebben lel örömöt, akkor abban semmi rossz nincs.

En is boncoltam tizenevesen doglott mezei pockot, es buszke voltam magamra, hogy kideritettem mergezesben pusztult el (kek egermereg volt a beleiben), kesobb egeret is boncoltam, annak csak megvizsgaltam milyen a tudeje, mája, erdekes volt. Sokaig allatorvos szerettem volna lenni, amig nem mentem be a sajat kutyam mutetjere(apam jo ismerose volt a doki, igy nezhettem volna) , a műtét jol sikerult minden oke volt, de en az elso 5 percben kijottem es vagy fel oraig bőgtem, ott tettem le errol a palyafutasrol.

2021. máj. 5. 19:05
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
7, hát én úgy tudom vedett allat, es nem lehet boncolasra hasznalni.
2021. máj. 5. 19:36
 15/21 anonim ***** válasza:
96%
Ha tényleg csak az elhullott állatokat boncolják fel, és figyelnek a higiéniára . ( Tehát pl. nem a 10 napja a napon punnyadó tetemet boncolják, és figyelnek az alapos kézmosásra), akkor szerintem nincs ebben semmi, ami miatt aggódni kéne.
2021. máj. 5. 19:44
 16/21 Metionin ***** válasza:
97%

- megtanítani neki, hogy élő állatot nem szabad kínozni, megölni csak kíváncsiságból

- döglött állatka fogdosása közben ne nyúljon az arcához, szeméhez, ne törölje a kezét a ruhájába

- utána alapos kézmosás

- az állatka maradványait illik eltemetni

Nálunk ezek voltak a szabályok, én is boncoltam mindent amit találtam (persze csak halott állatkát). Később hasznát vettem élettan és anatómia gyakorlatokon.

2021. máj. 5. 22:00
 17/21 anonim ***** válasza:
11%

Itt mindenki szerint normális útszéli dögökben turkálni? :D

Nem derül ki, mekkora a gyerek, de gondolom annyira nem pici, ha egyedül kimehet az utcára. Elmagyaráznám neki, hogy nem piszkálunk elhullott, talált állatokat, mert megbetegít.

2021. máj. 6. 09:40
 18/21 anonim ***** válasza:
83%
Amíg halott állatot boncol, semmi baj.
2021. máj. 6. 11:51
 19/21 anonim ***** válasza:
70%

Gyerekek csak kíváncsiak...

Nincs ebben semmi különös. Mi kis korunkban a $ZART pakoltuk ki a Budibol az út testre.

2021. máj. 6. 14:02
 20/21 Metionin ***** válasza:
100%
18. Nálunk szinte minden gyerek csinálta, ki voltunk csapva az árokpartra vagy a kertbe játszani aztán ha talált valaki valami halott állatot, a legtöbb esetben valamelyik gyerek kitalálta hogy fel kéne boncolni. Sokszor a szülő nem is tudta, nem voltak a seggünkben egész nap.
2021. máj. 6. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!