Mi a teendő, ha a gyerek békát boncol?
2
Miért kell ehhez falusinak vagy pestinek lenni? Nem tudom, én sosem bántottam kiskoromban egy állatot sem, kutyával aludtam, bogarakat, csigákat mentettem. Nem, nem feltétlenül normális, hogy ezt csinálja a gyerek. Meg kell tőle kérdezni, mi az oka? És tudatosítani benne, hogy megérted, hogy érdeklődött, de élő állatokkal ne csinálja ugyanezt. És amíg az érdeklődése meg is marad, néhány halott békánál, addig nincsen gond. Lehet egészséges gyerekes érdeklődés is még.
Attól függ, miért boncolja? Ha csak kíváncsiságból, tudományos érdeklődésből, akkor támogasd! Szerezz be neki hozzá megfelelő eszközt, biztosíts neki helyet, ahol téged sem zavar, és beszéld meg vele, hogy higiéniai szempontból mire figyeljen! Sokat tanulhat belőle.
Ha viszont valami szadista hajlam előjele, és utána félő, hogy élő állatok jönnek, akkor idejében le kell állítani! A te gyereked, te ismered...
De a többség az első csoportot képviseli szerencsére.
Az én gyerekem is békát boncolt tavaly, pedig már 20 éves...
Anatómia gyakorlaton a Semmelweis Egyetemen... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!