Miért mindig nekem kell a hugommal lenni? Hogy mondjam meg úgy ezt anyukámnak hogy ne haragudjon meg?
Van barátom már egy fél éve és kezd komoly lenni. Több időt szeretnék már a barátommal lenni nem 1x egy héten találkozni..
Délelőtt szoktam én tanulni, délután a hugommal kell foglalkozni, tanulni estig és másra nincs időm.
Szüleim mind ketten dolgoznak 17-18ig. Van amikor hamarabb haza jönnek de akkor elmennek vásárolni.
2.os a hugom.
19 éves vagyok
Mond meg nekik hogy ők akartak második gyereket nem te testvért, nem neked szülték oldják meg. Ha az én anyámék álltak volna elő ilyennel a szemükbe röhögtem volna, de szerencsére több eszük volt.
A gyerek azé aki szülte az ő kötelességük megoldani(nem nem a nagy testvér nyakára sózni)
Nézd, nyilván okkal alakult így és mindenki hozza kell tegyen a család életéhez, hiába nem neked vállalták a gyereket. Felnőttként megteheted, hogy elköltözöl, oldják meg, pl. kiadhatják a szobád, vehetnek kisebb lakást és egyikük dolgozhat 4 órában, gondolom nem direkt csesznek ki veled. De gondolom jó neked még otthon, akámi okból is. Így inkább valami kompromisszumra kellene törekedni.
Pl. a barát legyen alkukérdés. Szívesen bemutatod őket egymásnak egy-egy közös ebéden, délután néha vigyáztok együtt a hugira, elmentek játszótérre stb. Aztán egyre többet ott lehet.
Az idődet meg oszd be jobban, egy 8 éves nem lehet felügyelet nélkül, de azért már el van magában is amíg vele vagy, tudd le a tanulás nagyját, akkor az estéd szabad és mehetsz a pasidhoz.
Érvelj, viselkedj éretten, mert ha egy hisztis kamaszt látnak benned, úgy is fognak kezelni. Ha felnöttként állsz a vitába, jobbak az esélyeid.
Mivel a hülye korona miatt amúgy is otthon vagy, addig míg a szülők haza nem jönnek, nem szólnék.
De 17-18 óra után, amikor hazaérnek, már ne a te gondod legyen a húgod, ha mennek vásárolni, vigyék magukkal!
Nem csecsemő, akit cipelni kell, miért gond ez egy szülőnek?
Te meg ha már addigra elvégezted a dolgodat, menj a saját programodra!... de ezt neked kell kiharcolnod, ha olyan mentalitásúak, ahogy leírtad.
14es ez mind szép és jó de a kérdező akart szerinted megszületni?
Nem ez ő dolga vigyázni a tesóra és nehogy már kegy legyen hogy otthon lakhat. Igaza van az utolsónak legyen a hugi napköziben, ne a kérdező szívjon mert a szülők túlvállalták magukat gyerek téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!