Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukáddal vagy anyosoddal...

Anyukáddal vagy anyosoddal jössz ki jobban?

Figyelt kérdés
Van olyan, aki közelebb áll az anyosahoz, mint a saját edesanyjahoz? Miért?
2021. máj. 4. 15:01
1 2
 1/15 Tepfal ***** válasza:
99%
Nekem volt ilyen időszak. Anyósom jóval műveltebb, mint édesanyám, egyszerűen több a közös téma. Viszont határozottan örülök, hogy engem nem ő, hanem a saját édesanyám nevelt, mert műveltség ide vagy oda, jobb, szeretőbb, felelősebb szülő volt anyósomnál.
2021. máj. 4. 15:10
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Anyóssal, mert sokkal megértőbb és támogatóbb, mint pl anyám volt tinikoromban. Anyám mindig azt mondta, hogy nem viszem semmire, anyós meg folyton azzal jött, hogy bármire képes vagyok. Nyelvvizsgáim például így lettek.
2021. máj. 4. 15:13
 3/15 anonim ***** válasza:
98%

Anyámmal azért egyszerűbb minden, mert kerek-perec megmondom neki, ha valami nem tetszik abban, amit csinál. Anyósnál meg mindig az van bennem, hogy nem akarok vele rossz viszonyt hátralevő éveiben.

Szóval az alapvető különbség ott van, hogy tudom, hogy anyám soha semmiért nem őrizne tartósan haragot velem szemben.

Ettől más a szülő-gyerek kapcsolat a párunk szüleivel való kapcsolathoz képest.

2021. máj. 4. 15:24
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyósommal: sokkal kedvesebb, illemtudóbb nő.
2021. máj. 4. 15:37
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
Egyikkel sem. :D
2021. máj. 4. 15:39
 6/15 anonim ***** válasza:
93%

Mindkettővel és egyikkel sem. Anyósom "jófejebb" ha mondhatok ilyet, és nem ma jött le a falvédőről, bármit elér. Ellenben anyámat még mai napig is nekem kell ide oda elkísérni, mert ő nem tud intézni magának semmit.

Másrészről meg anyámmal, mert neki mindig megmerem mondani mit gondolok, még akkor is ha a negatív, viszont anyósomnál munduntalan a kedvében járok, mégha nem is értek egyet, nem mondom. Pont azért mert karakán, és úgysem lehetne meggyőzni, de isten ments hogy haragban legyek vele. Inkább tartózkodó vagyok.

2021. máj. 4. 15:51
 7/15 anonim ***** válasza:
70%
Nekem még nincs anyósom, de hűha. Fura olvasni ezeket a hozzászólásokat, sajnálom, hogy kevésbé jöttök ki az édesanyátokkal, de legalább az anyósotok (valamelyikőtöknek) jó fej. :)
2021. máj. 4. 16:14
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

Anyósom barátságos, közvetlen, őszinte, jó fej, komolyan. Amikor terhes lettem, neki mondtuk meg először, esküvőnél ő segített legtöbbet (szűk körű volt, de azért megkértem pár dologra, örömmel segített). Babaruhákat vele rendezgettem, szülés után is jött, hívtam, örültünk neki mindig. Utána is vigyázott a gyerekre, bárhova mehettünk kikapcsolódni, ha igényünk volt rá. Csak jót mondhatok rá.

Anyukám más. Nem azt mondom, hogy rossz anya, de sajnos szeret sumákban iszogatni. Soha nem lép át egy határt, de akkor is látom rajta, és ez mindent agyoncsap:((((

2021. máj. 4. 16:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is az anyósommal, nekem ő olyan, mintha az anyám lenne és abszolút lányaként kezel ő is. Az anyámmal igazából a kapcsolatot sem tartom, mert nagyon rossz szülő volt, talán emiatt is látok anyósomban egyfajta anyapótlékot, de ha jóban lennék anyámmal, anyósom akkor is ugyanaz a kedves, támogató, jószívű nő lenne, szóval valószínűleg akkor is ugyanúgy szeretném.
2021. máj. 4. 16:26
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyámmal jobban kijövök. De nincs gond anyóssal sem, bár néha az értékrendjével nem mindig értek egyet, de nem adok hangot neki, jobb a békesség. :D
2021. máj. 4. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!