Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám kideríteni,...

Hogyan tudnám kideríteni, hogy a lányom kipróbálta -e a cigit?

Figyelt kérdés
Ha rákérdezek kerek perec, akkor tuti hogy tagadni fogja, így az nem reális opció. A barátnői fele dohányzik, és bár a családi beszélgetésekben eléggé elutasítja a cigit, magamból kiindulva én ugyanilyen voltam, és közben meg dohányoztam a szüleim háta mögött. Mit tehetnék?

2021. máj. 4. 11:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

És akkor mi van ha dohányzik? Megtiltod neki?

1. Stikába fog dohányozni.

2. Izgalmas lesz stikába rágyújtani.

3. Megtanulja még jobban elrejteni vagy titkolni a dolgot.

4. Az izgalom érzése fokozódni fog és még inkább érdekes lesz.

5. Hajlamosabb lesz kipróbálni a többi ilyen szart.

Én is dohányoztam tini koromban, mégis leszoktam már több mint 20 éve. Sosem kérdeztem meg anyámtól, apámtól, hogy szabad-e és sosem gyújtottam rá az orruk előtt, ha kínáltak akkor sem. 50 éves korára apám is leszokott.

2021. máj. 4. 12:07
 12/20 anonim ***** válasza:
29%
Nyugodj meg. Ennyire eszetlen nem lehetsz öreglány létedre.
2021. máj. 4. 12:26
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Sehogy.

Ha meg dohányozna is, mi lenne akkor? Elmondásod szerint te is csináltad annyi idősen.

2021. máj. 4. 12:30
 14/20 anonim ***** válasza:
85%

Ha annyi esze van hogy elkezd dohányozni, csinálja!

Majd később rájön. :)

2021. máj. 4. 12:32
 15/20 anonim ***** válasza:
92%

Te dohányzol most?

Mennyi idös a lányod?

2021. máj. 4. 12:42
 16/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem kideríteni kell, hanem beszélgetni vele, sokat! Meghallgatni, megérteni, a bizalmába férkőzni, hogy nyugodtan elmondhasson neked bármi ilyet. Ne gyanúsítgasd, és ne kérdezz rá. Csak beszélgess vele, mindenről...
2021. máj. 4. 13:17
 17/20 A kérdező kommentje:
#15: 16 éves a lányom. Már leszoktam a születése előtt.
2021. máj. 4. 15:19
 18/20 anonim ***** válasza:
81%

miert kellene kideriteni? valoszinuleg mar kiprobalta, de ezek szerint nem szokott ra (akkor erezned rajta)

mondd el neki hogy annak idejen te is kiprobaltad az o koraban, de vigyazzon hogy ne szokjon ra mert az egeszsege mellett nagyon draga mulatsag is, es meg budos is lesz tole

2021. máj. 4. 16:29
 19/20 anonim ***** válasza:
71%

Engem apám egy az egyben felkérdezett, hogy tényleg dohányzom-e, mert bizonyítékai vannak. (Tényleg lehettek, ha jobban belegondolok. Egy dohányos ember megérzi, ha a "territóriumán" belül másféle cigarettát szívtak, mint amit ő, egyedüli dohányosként)

Mondom, igen, valóban. (16 éves voltam).

Ekkor megkínált a saját cigarettájából ( hosszú Marlborot szívott, ami akkor igen ritka volt még), mire én udvariasan elhárítottam, és "ha már szabad", akkor előhoztam a rejtekhelyről (az iskolás táskámból -ugyanis a szüleim soha semmilyen holmim közt nem kutattak) a szűrő nélküli Kossuthot, letettem elé, és őszintén bevallottam, hogy igen, néha loptam a Marlboroját, de az nekem gyengének bizonyult.

Csodálkozott, de elfogadta.

És onnantól kaptam cigire is pénzt. És jó darabig meg is maradtam a Kossuth, vagy a szintén szűrő nélküli Symphonia mellett.

2021. máj. 4. 20:41
 20/20 anonim ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező.

Az első cigimet 15 évesen szívtam el és nem lettem függő. Párom cigizik, csak nyaraláskor "engedtem a csábításnak" napi 1-2 szállal. Azon kívül nagyon ritkán gyújtok rá (kb évente egyszer).

Attól, hogy kipróbálja nem biztos, hogy rá is szokik. Vagy ha mégis akkor ez idősebb korára egy remek lehetőség arra, hogy tanuljon önuralmat.

A tiltással, lecseszéssel, számonkéréssel nem érsz el semmit. Vagyis de, azt hogy még ennyire se fog bízni benned.

2021. máj. 6. 06:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!