#15: Tény, hogy vannak sz*r oktatók, nem tudom, mennyire általános, amit írsz, az én oktatóm mindig kitöltötte az időt, nem intézgette a saját ügyeit, nekem elég volt a kötelező óraszám, pedig semmit nem tudtam korábban az autóvezetésről.
Szerintem az, hogy meghúznak-e vagy sem inkább múlik azon, hogy adsz-e hálapénzt, vagy sem. Nekem az oktatóm mondta, hogy kéne adni, én meg mondtam, hogy lóf*szt, én sem kapok extra pénzt azért, mert elvégzem a munkám. Meg is húztak 2x mondvacsinált okokkal.
2021. máj. 3. 12:13
22/43 anonim válasza:
Ne aggódj #17-es! Én még jogsisan is fosok a forgalomban, mert olyan állat módjára vezetnek egyesek, meg nem is jeleznek..
2021. máj. 3. 12:18
23/43 anonim válasza:
ezt illet volna azért előtte megbeszélni a családban. elvégre a kérdezőt is érinti ha gyakorlás közben a lány okoz egy közúti balesetet, vagy elgázol valakit. se a kötelező biztosítás és a casco sem fizet akkor ha valaki jogosultság nélkül vezetve okoz balesetet, így valószinűleg ezt a szülőknek kell majd állnia. egyébként jó ötletnek tartom az "otthoni" gyakorlást, ha az a fokozatosság elvén müködik. elöször csak a szántóföld melett a földúton, vagy nagyárúház parkolójának eldugott szegletében zárás után a biztonságos elindulást és főleg a megállást gyakoroltatnám, és ha ez már menne akkor mernék kimenni csekély forgalmú mellékutcába.
2021. máj. 3. 12:27
24/43 anonim válasza:
soha nem vezettem előtte.Utolsó pillanatban vizsgáztam, nem húztak meg, sőt, előbb le is állított.
Ennyit arról, hogy akit anyuci meg apuci kivisz előtte, csaka z megy át, stb.
nálunk meg engedte a suli, hogy bemenj gyakorolni a pályájára
2021. máj. 3. 12:28
25/43 anonim válasza:
Jaj, hát mindig vannak kivételek! Örülj neki #24-es! A többségnek nem habos torta az élet. Nálunk és összes ismerőseimnél totál szvás volt az egész!
2021. máj. 3. 12:31
26/43 anonim válasza:
Én is átmentem elsőre mindenből úgy, hogy nulla tudással kezdtem. Viszont nem is volt elég a 30 óra. Hozzáteszem, hogy egy igazi gy.kér volt az oktatóm (többen feljelentették, szerintem ez sok mindent elmond róla). Szóval lehet, hogy egy normális oktatóval nem kell annyi órát vennem. A plusz órákat én akartam, mert úgy szerettem volna neki indulni a vizsgának, hogy jó eséllyel átmenjek elsőre.
2021. máj. 3. 12:35
27/43 anonim válasza:
Azért gondolom megbízol annyira a férjedben hogy nem tenné ki a saját lányát veszélyhelyzetnek. Még ha főúton mentek is gondolom nem 90nel. Így legalább nem fog félni ha más autók esetleg kamionok mennek el mellette forgalomban vagy vezetés közben ha tanul, és fogja tudni az alapokat. Én anno azt se tudtam melyik pedál milyen az oktató meg kiröhögött nagyon rosszul éreztem magam végig amíg tanulni kellett nála, nagyon örültem volna ha apukám segített volna előtte
2021. máj. 3. 13:11
28/43 flora08 válasza:
Gondolom, jól le leszek pontozva, de akkor is azt mondom, hogy jogosítvány nélkül semmi keresnivalója a forgalomban (kivéve ha ezt tanulóautóval, oktató jelenlétében teszi, természetesen). Nincs tapasztalata; elég egy kis figyelmetlenség, és kész a baj. És ha történik valami, az édesapja vállalja a felelősséget érte? Soha nem értettem, miért nem lehet kivárni, hogy meglegyen a jogosítvány. Amikor tanultam vezetni, többen is mesélték, hogy ők faterral már mennyit vezettek...de jó nektek. Én rettegtem volna :( Közúti ellenőrzés is lehet bárhol.
2021. máj. 3. 13:32
29/43 anonim válasza:
Ha olyan helyen mentek, ahol lekapcsolhatják őket a zsandárok, akkor biztos pipás lennék. Az hagyján, hogy szarrá büntetik, de onnantól a gyerek 2 évig nem szerezhet jogosítványt.
Engem tatám kivitt a határba, ott átültem, aztán csapattuk. A nyulak nem köpnek.
2021. máj. 3. 13:36
30/43 Tepfal válasza:
Én teljesen egyetértek veled 28-as. Nem véletlenül nem lehet jogosítvány nélkül vezetni. Az apuka nem képzett oktató. A családi autó nem tanulóautó. Szerintem alapvető, hogy nem veszélyeztetem forgalomban a többi közlekedő épségét. Ha a lány még nem vezetett, honnan tudná az apuka, hogy nem hoz egy katasztrofális döntést pl. mert bepánikol? Egy oktató be tud avatkozni, apuka semmit nem tud tenni az anyósülésről. Ha baj van, a lánynak is traumát okozhat egy ilyen helyzet, lehet, hogy éppen emiatt nem fog sose vezetni. Én max. akkor támogatnám, ha a kötelező órákon már túl van, de még nem biztos magában és gyakorolni szeretne, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy plusz órákat vegyünk. Ekkor is csak alacsony forgalmú utakon, ahol a baleset veszélye nem áll fenn.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!