Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A második házasságból születő...

A második házasságból születő gyermek mindig hátrányban lesz?

Figyelt kérdés
Kérlek írjatok pro és kontra érveket olyan fura gondolataim vannak emiatt. Az én szüleim is elváltak de egyke vagyok, és féltestvérem sem született. Páromnak előző kapcsolatából van gyereke és szeretnénk közöset is ( még csak tervezzük) mit gondoltok?
2021. máj. 2. 12:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
97%
Még nincs is gyerek, de már előre agyalsz és féltékenykedsz. Ennek mi értelme? Remelem majd mindent hasonlítgatni fogsz, had legyen ellenségeskedés a 2 gyerek közt is...
2021. máj. 2. 18:31
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

20-as, az mindegy. Ha nem féltestvére lenne, hanem ugyanattól az apától, anyától egy idősebb testvére, akkor is ez lenne a szituáció.

Viszont bejátszik majd valószínűleg a hétvégi féltékenykedés, persze ez nagyban függ attól, hogy mekkora a korkülönbség a két gyerek között. A férjednek nagyon nehéz lesz megtalálni az egyensúlyt, valószínűleg nem is sikerül majd, és ha sikerül is, akkor is elégedetlenek lesznek a gyerekek, hiszen ők még nem látják úgx át a helyzetet. Lesztek ugye ti, mint család, a közös gyerek egész héten látja az apját, de ugye ilyenkor apu dolgozik. Meg lesz az előző gyerek, aki ritkábban találkozik az apjával, szinte csak hétvégén. Ha a két gyerek nincs egy hullámhosszon, vagyis nem lehet velük normális közös programot csinálni (mert mondjuk az egyik 7 éves, a másik meg 2), akkor valamelyik úgyis féltékeny lesz, ha fejreálltok, akkor is.

2021. máj. 2. 18:42
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Én első gyerek vagyok és amint megszületett más apától a második, én mintha nem is léteztem volna..Vagyis az anyám igy viselkedett/viselkedik velem.

Azt hittem, hogy majd ez idővel elmúlik de sajnos nem.

Én szó szerint ki lettem dobva mint egy kutya, hogy kezdjem el a nagybetűs életet mindenféle segítség nélkül, addig a bizonyos második alá 12évesen házat/kocsit/pénzt/tovább tanulási lehetőséget bizosítottak előre.

🤷‍♀️Ilyen ez.

19/L

2021. máj. 2. 21:31
 24/28 anonim ***** válasza:
96%
De ha tiéd lenne az első is, akkor nem lenne baj, hogy a második már csak második? Tudom, hogy nem hiszed el, de nem most jöttünk a falvédőről. Pontosan tudjuk, hogy mi a bajod. Ne magyarázd tovább a bizonyítványt, mert nevetséges. Dolgozd fel, hogy nem te szülöd oda az elsőt. Aztán ilyen fszságok sem járnak majd a fejedben. A párod tesójára is féltékeny lennél, ha esetleg az övé lenne az első unoka, és te már nem lennél olyan hercegnő anyósnak? Azért ez rettentő gáz. A párodnak sem te leszel. Nem is nagyon lehet meglepődni, ugye. De te már mész is át előző fióka kitúró hárpiába, pedig még meg sem fogantál. Bszki, mi lesz, ha még a hormonok is játszanak majd.
2021. máj. 3. 08:05
 25/28 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy miért kérdezed? Ha szerinted hátrányban lesz a gyerek, akkor nem szülsz, vagy mi?
2021. máj. 3. 08:47
 26/28 anonim ***** válasza:
96%

Neked nem tökmindegy? A második gyereket is szeretni fogja, te meg feleslegesen hisztizel.

Engem apám lesza... miután lettek "öcséim".

2021. máj. 3. 14:29
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos azoknak van igazuk, akik azt írják, hogy az előző kapcsolatból született gyerek lesz hátrányban. Nyilván az apuka az aktuális kapcsolatban született gyerekre fog fókuszálni, és nem azokra, akiket már bizonyos értelemben maga mögött hagyott. Anyagilag valamivel kevesebb fog jutni, de sok "édesapa" ezt is sikeresen elintézi, hogy minél kevesebbet kelljen fizetnie tartásdíjként.
2021. máj. 3. 17:02
 28/28 anonim ***** válasza:

Én 2. gyerek vagyok. Féltesó bátyám 5,5 évvel idősebb nálam. Nem sokáig volt vele az apám, szerintem most nagyjából évente kétszer, ha beszélhetnek. Egyszer egyetem mellett nem tudott elmenni nagymamámhoz kerítést festeni, apám közölte, hogy kitagadja, mert milyen semmirekellő szarház és sokáig nem beszélt vele.

Tőlünk is hamar lelépett. Nem sok emlékem van vele kiskoromban, külföldön dolgozott, majd egy másik városba vállalt munkát és vett házat. Elég fura a helyzet nálunk, anyának sehasem fizetett gyerektartást, anya támogadta őt, emiatt érdekében áll velünk jóba lenni. Igazából anyával beszélt inkább, rólam alig tud valamit, nem igazán érdeklem.

Biztonság kedvéért egy harmadik nőtől is lett egy gyereke. 13 évvel fiatalabb nálam. Egyelőre mellettük még ott van, bár nem sokat van otthon, mert a hét nagy részében egy másik városban lakik, dolgozik. Tesómat az anyja anyjára bízták, ő gondoskodik igazából róla, hétvégére veszik át a szülők, ha épp ráérnek.

De amit láttam, hogy húgomat elkényezteti alapból, imádja, dicsekszik vele, az ő kis hercegnője. Én is lány vagyok, velem teljesen máshogy viselkedett/viselkedik, pedig bennem is ott lett volna apuci pici hercegnője, csak nem volt lehetősége megmutatni magát.

Múltkor mondtam anyának, hogy én nem szülnék olyannak gyereket, aki már egyszer egyet otthagyott. Mondta, hogy annó nagyapám is ezt mondta neki.

2021. máj. 20. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!