Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám folyton a családalapít...

Anyukám folyton a családalapítás témával nyaggat. Hogyan építsem már le?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok. Nem szeretnék gyereket, ahogy a párom sem.

Anyukámnak berögzül téveszméje, hogy egyszer ő bizony nagymama lesz általam és szinte minden nap felhozza ezt a témát.

Most is otthon vagyok és naponta nyomatja, hogy ő mennyire nagymama akar lenni. Még ha akarnék is gyereket, 20 évesen a szinte semmire nem vállalnék:D De ő efelett is átsiklik.

Ma is belekezdett. Mondogatta a kitalált történeteit arról, hogy én milyen anyuka leszek. Leszögeztem, hogy nekem nem lesz gyerekem. Ekkor rákérdezett arra a lehetőségre, hogy mi van ha nem tervezetten összejön?

Én meg közöltem, hogy elvetetem. (mert tényleg ezt tenném)

Azonnal kibukott, hogy egy könyörtelen, önző sz@r vagyok. Úgy viselkedik folyamatosan, mintha az én életemmel, szabadságommal és testemmel ő rendelkezne. Szó szerint rámförmedt, miszerint tilos elvetetni a gyereket és ha esetleg ez a helyzet lenne köteles lennék megszülni.

Nevetséges védekezési formája, hogy majd mit mond az ismerőseinek mikor ők nagyszülők lesznek?

2021. ápr. 14. 23:55
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Ha anyukám elvetetett volna, nem tudtam volna ezt átgondolni, nem maradtam volna le semmiről.

Az örökbeadás itthon elég macerás procedúra, nem minden esetben lehet elintézni, hogy azonnal szerető családba kerüljön a gyerek. Ha én nevelném fel, akkor meg mindketten szenvednénk. Én is, mert nem szeretem agyerekeket és nem akarok gyerekneveléssel foglalkozni és a gyerek is, mert rossz anyja van. Nagyon nem vagyok gondoskodó, anyuka típus.

Így a gyereknek is a meg nem születés lenne a legideálisabb. Még mindig humánusabbnak tartom az abortuszt, mint azt, mikor szegény családokba szülnek 5-6 gyereket és nincs mit enniük szerencsétleneknek. (mondjuk nálam nem ez lenne a gond)

2021. ápr. 15. 00:04
 2/12 anonim ***** válasza:
13%

Nem értek egyet. Nincs jogod elvenni egy magzat életét, mert nem tudhatod, milyen élete lehetne. Nem dönthetsz erről.

Az euthonáziát (a beteg kérésére) előbb el tudnám fogadni, ahogy halálbüntetést is helyénvalónak tartanám bizonyos esetekben.

De a magzat se nem tett semmi rosszat, se hozzá nem járult, hogy megöljék. Viszont Ti csináltátok, tehát ettől kezdve felelősséggel tartoztok érte.

Ennyi. Nincs benne semmi ördöngös.

2021. ápr. 15. 00:10
 3/12 A kérdező kommentje:

Egyébként utolsó kifejtenéd, hogy az erőszak miért más?

Mivel eddig a gyermek életét helyeztet előtérbe és ott sem a magzat tehet fogantatása módjáról.

Igen, egy megerőszakolt nő nagy valószínűséggel nem szeretne gyereket, de ugyanúgy egy olyan nő sem biztos, hogy vágyik rá, aki önszántából létesített szexuális aktust. Mert mint tudjuk megfelelő védekezés mellett is, igaz kicsi rá az esély, de teherbe lehet esni. (Én teszek ellene)

2021. ápr. 15. 00:12
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Sok ehhez hasonló kérdéssel találkozhatsz már itt is, a rövid válasz pedig az, hogy ha nem szeretnéd nagyon megbántani vagy megszakítani vele a kapcsolatot, akkor nem tudsz mit csinálni, ezzel együtt kell élned. Ha majd elköltözöl jobb lesz, illetve olyan 30-32 éves korod környékén majd valószínűleg ő is ráeszmél, hogy komolyan gondoltad azt, hogy nem akarsz gyereker.

Egyébként férfi létemre én teljes mértékben támogatlak, azt csinálsz a testeddel amit csak szeretnél, egy magzat "megölése" kb olyan mintha egy tudattalan fűszálat tépnél le. Senkinek nincs ahhoz joga, hogy ennek a döntésnek a szabadságát tőled megfossza. Amúgy is igencsak jót tenne a bolygónak ha már végre elkezdene stagnálni a népesség.

2021. ápr. 15. 00:33
 5/12 anonim ***** válasza:
96%

Szeretem az ilyen magzatvédőket meg abortusz-elleneseket. Addig számít nekik, amíg benned van, foggal körömmel akarnak meggyőzni arról, hogy szar szemét vagy, ha úgy gondolod, nem fér bele a gyerek (vagy csak szimplán nem akarod). Csak addig érdekes nekik, hogy jogai vannak a kis sejtcsomónak, amíg meg nem születik. Utána? Hát az már senkit nem érdekel. Hogy milyen körülmények közé születik, vagy szeretni fogják-e? Pont lesz@rják.

Te tested, te döntésed. Én sem akarok gyereket, nyilván ezért mindent meg is teszünk, de ha véletlen valami csoda folytán mégis teherbe esnék első dolgom lenne elvetetni. Nem vagyok anyatigris, nem szeretem a gyerekeket és nem hiszek a "majd a sajátodat megszereted" dologban...És ha nem? Akkor sikeresen tönkretettem a saját, a párom és a gyerekem életét is...

26/N

2021. ápr. 15. 07:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

lehet hogy meggondolod magad, lehet hogy nem. ha nem akarsz soha, azzal sincs semmi baj.

anyukadnak nincs joga beleavatkozni az eletedbe, plane nem megmondani, hogy mikor szuljel.

kerd meg hatarozottan, hogy ne hozza fel a gyerektemat tobbet.

ha ebbol nem ert, valahanyszor felhozza, tegyel ugy mintha suket lennel, es ne reagalj, magaban nem tud beszelgetni, egy ido utan abbahagyja.

2021. ápr. 15. 08:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól kérdezem, aki kardoskodik amellett, hogy meg kell tartani a nem kívánt gyereket: Te hányat fogadtál eddig örökbe? Jah, hogy egyet se, mert nem akarod/nem fér bele?

Na pont így gondolkodik az is, aki úgy dönt, hogy nem tartja meg, semmivel se vagy nála jobb, csak azt hiszed.

A kérdezőnek: Én megmondtam az anyámnak, hogy ha még egyszer felhozza a gyerek témát, nem jövök hozzá egy hónapig. Ha megint felhozza, akkor kettőig. Érdekes, lekerült a napirendről ennek a kérdésnek a megvitatása..

2021. ápr. 15. 10:00
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

Költözz el, de tényleg, aki ennyire nem képes ezt elfogadni, azzal egyszerűen nem lehet mit kezdeni. Folyamatosan csesztetni fog vele, és nem fogja egyik értelmes érvedet sem elfogadni, még ha annál racionálisabbakat is mondasz, mint hogy "egyszerűen nem akarok és kész"

Az én anyám nagyjából megérti, vagyis inkább kerüli a témát, mert nem tudja azért elfogadni, de legalább nem traktál vele (csak évente egyszer), nagyszülők már kevésbé, így velük nem is sokat találkozom, vagy lelépek, ha szóbajön. Felesleges erőltetni ezt.

2021. ápr. 15. 14:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem az ilyen szülőket. Ha ennyire nagymama szeretne lenni, akkor érdemes lett volna több gyermeket vállalnia, és akkor sem biztos hogy lesz unokája, csak nagyobb az esély rá. Plusz az ilyen szülő önző, semmibe veszi a gyermeke véleményét.
2021. ápr. 15. 15:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Pont az ellenkezője voltam, nagyon akartam gyereket férfiként, aztán háát dolgoztam kicsit külföldön, néztem, hogy mi történik ott, én csak egy alja munkás voltam, de rájöttem, hogy a világunk és a kultúránk, a értékrendünk már szinte nincs, bűn párti világnak nem nemzek.

Örülök, hogy így látod, megmentesz egy embert, igen, így mentesz meg, nem kell majd szenvednie a származása miatt. Anyukádnak mondjad el, mutass hasznos videókat, pl kezdésnek a good bye europe című videó.

2021. ápr. 16. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!