Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért azok lesznek sikeresek...

Miért azok lesznek sikeresek akik kiváló szülői háttere van?

Figyelt kérdés
Ez lehet híres sportoló vagy kapcsolati tőkékkel rendelkező fiatal, vagy akárki más. CSak az tud a mai világban sikeres lenni és kitűnni az átlagtól aki gazdag családba születtel vagy a szülei mondjuk sportolok voltak és akkor a gyerekük olimpikon lesz mondjuk péládnak emlihetem CSeh Lászlót. Vagy a híres zenészek akiknek a szülei szintén zenészek voltak és ezért lettek sikeresek. De bármilyen más területről is szó van akkor is az van hogy ha a szülők jók valamiben és gazdagok akkor azt a gyerekük tovább viszi és mégj obb lesz benne vagyis nem kell azon aggódnia hogy miből fog megélni felnőttkorában vagy milyen karriert fog építeni vagy hogyan tud házat venni mert ezek mind meglesznek neki. Aki nem született gazdag családba az meg csak tengődni fog az életben nem lesz kapcsolati tőkéje nem lesz sikeres és minden egyes forintért meg kell küzdeni amire elmegy vagy 50 év és aztán meg halál.
2021. ápr. 14. 18:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Az utolsó mondatodra szokás azt mondani, már aki kedvesebb, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, az őszintébbek úgy fejezik ki, hogy nem az élet a szar, te vagy a csicska.
2021. ápr. 14. 18:46
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Akinek nem gazdag a családja, az még válhat gazdaggá, viszont kiváló sportolóvá (kivéve támogatott sportok, pl. foci) nehéz válni, mivel ott kiskortól kezdve fizetni kéne a jobbnál jobb edzőket, sporttól függően különböző költségeket.
2021. ápr. 14. 18:51
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Én nagyon szar szülői háttérrel rendelkezem, olyannyira, hogy tizenéve nem tartom a kapcsolatot a családommal, mégis sikeresnek érzem magam. Nem vagyok híres vagy dúsgazdag, de ez sosem volt cél. Jó életem van, jó munkám, jó emberi kapcsolataim, nekem ez siker.
2021. ápr. 14. 18:51
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
a sportoló pl pont nem jó példa, mert abban kb lehetetlen profi szintre vinni szülői támogatás nélkül. akik az olimpiákra járnak, azokat kicsi gyerekkoruk óta hordják sportra a szülők. ha valakit nem visznek, annak kb lehetetlen hogy valaha is igazán profi legyen. míg pl zenével ki lehet tűnni akkor is ha a semmiből jött az ember. lásd pl Virág Ibolya
2021. ápr. 14. 18:56
 5/15 A kérdező kommentje:
Hát attól függ ki hogyan értelmezi a siker szót. De a mostani világban amiben jelenleg élünk minden a pénzről szól. Lehet valaki úgy is sikeres hogy nincs pénze de van barátnője a fiúnak annak ellenére hogy a srác nem gazdag. Tehát az is egyfajta siker hogy párkapcsolatban lesz az ember. De számomra és sokak számára a pénz a siker mert anélkül nem lehet élni. És tegyük fel van egy gyerek aki gazdag családi háttérből van és kiskorától kedzve kap nagyon jó zsebpénezeket meg pénz aztán 18 éves korára kap lakást a szülők megveszik meg autót jobbnál jobb iskolába iratják be aztán ezekből lesznek az orvosok és majd a gazdag gyerek meg felnőttkorára magánpraxist csinált mert teli van kapcsolati tőkékkel és már kiskorában megtanult bánni a pénzzel a suülők áltak. Tehát akkor ez a gyerek felnőttkorára is sikeres lesz anyagi oldalon is nézve és mivel pénze is lesz meg tudása is ezáltal önbizalma is ami által sok emberi kapcsolatai lesznek. Na mosz aki ennek a telje ellentéte meg mondjuk én is az meg felnőttkorára azt fogja elérni hogy lesz egy alkalmazotti munkahelye kevés fizetsésel nem lehet tudni mikor lesz az embernek saját háza vagy akármi más és ez hogy az ember nem gazdag mindenre kihat. Nem tud az ember elmenni nyaralni vagy gyűjteni vagy tanulni vagy képezni magát és felnőőttkorban is szegény marad. én is ezt élem tehát a szüleim szegények voltak és rokonjaim meghaltak amikor 2 éves voltam. Nincsenek kapcsolati tőkéim és barátnőm sem volt soha mert ez az önbizalomhiány és sikretelnség van rajtam amit a lányok meg megéreznek.
2021. ápr. 14. 19:00
 6/15 anonim ***** válasza:
78%

Ez a karrier dolog nem feltétlen függ a szülőktől. Magyarország egyik legjobb gimnáziumába járok és úgy néz ki minden osztálytársam egyetemre fog továbbmenni, pedig többen is vannak olyanok, akiknek halt meg szülője/nem tehetősek. Csak a saját kitartásukon múlt, hogy bekerültek, semmi kapcsolati tőkének nem volt köze a hozzá, ahogy nálam sem. A szüleim megmondták, hogyha az ide való bekerülés a célom, akkor arra én készüljek fel.

A szüleim szülei pedig abszolút nem voltak gazdagok, de ők mégis fel tudtak építeni egy jól menő vállalkozást, szóval nem csak az az ember lehet "sikeres" (mert számomra egyébként a siker szó nem egyenlő a pénzzel), akinek csodakapcsolatai vannak, meg mindenféle családi háttere.

2021. ápr. 14. 19:07
 7/15 A kérdező kommentje:

6-os: Én ezzel nem értek egyet. Az hogy valaki jó Gimnáziumba megy az általános iskolától függ és nem szülőktől de itt is részben a szülő dönti el melyik általános iskolába iratja be az a gyerekét.

Én nagyon rossz általános iskolába jártam teli erőszakos meg verekedős embeekkel és a tanárok nem tudták fegyelmezni az osztályt. És részben ezmiatt meg nem sikerült a felvételi hogy bekerüljek egy nagyon jó erős Gimnáziumba és ezáltal meg nem tud az ember neves egyetemre menni ha rossz középsuliba járt mert rossz általános iskolába járt. Tehát alapvetően kiskorban dől el minden az iskola a sport vagy bármi más amire később lehet építkezni. Viszont ha ezt szülők elrontották vagy nem tudják biztosítani akkor később a gyereknek lesz rossz. Én is ezt tapasztalom magamról. Nekem gyenge érettségim lett amivel nem vettek fel egyetemre és csak egy okj képzést végeztem el amivel nincs jó fizetés és soha nem fogom elérni azt a szintet hogy normális anyagi körülménnyel rendelkezzek.

2021. ápr. 14. 19:14
 8/15 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem nem elsősorban az anyagiakon múlik, hanem a szülők gondoskodó odafigyelésén.

Pl. hogy nem iratják gettóiskolába a gyereket, hanem bevállalják a fél órával korábbi felkelést, és elviszik a gyereket a távolabbi, de jobb általános iskolába. Itt kezdődik...

Ez nem pénz kérdése.

2021. ápr. 14. 19:20
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Támogató közeg kell. Leülnek vele tanulni, ha nem megy. Viszik sportolni, zenélni, hogy minél több dolgot tudjon kipróbálni a gyerek. Ez egyrészt hozzáállás, másrészt pénz, mert nem minden sport olcsó.

Ezek a feltételek nagyobb eséllyel vannak meg egy gazdagabb családban.

2021. ápr. 14. 19:42
 10/15 anonim ***** válasza:
77%
Ahogy írták már mások is, az anyagi támogatáson és a kapcsolati tőkén kívül a gondoskodás, a törődés, a nevelés és a szeretet miatt lesznek ők sikeresebbek. Ezeknek az embereknek lesz önbizalma, tartása, méltósága. Azért nem csak az anyagi helyzetet mondanám, mert csomó elkanászodott gazdag gyerek van, akik csak pénzt költenek, de nem érnek el semmit.
2021. ápr. 14. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!