Milyen volt régen gyereknek lenni?
Mit jelent a régen? Én 88-as születésű vagyok. Egy kis alföldi városban nőttem fel, de a tanyasi világ se ismeretlen, mert a család/ismerősök tartottak állatokat és földjeink is voltak, ahol sokat kellett dolgozni, de ugyanúgy sokat is játszottunk kint.
Negatívumot nem nagyon tudnék felhozni. Persze a mi családunkban is jelen volt az alkoholizmus, ahogy nagyon sok helyen, de szerencsére nem a verjünk hülyére mindenkit típus. Fater ha be volt állva, akkor lefeküdt aludni (egyébként is az alvás volt kb. a hobbija...).
Az biztos, hogy sokkal szabadabban voltunk nevelve, mint most sok gyerek. 12-14 évesen simán elmehettünk bicajjal 20-30km-re horgászni, mert bíztak bennünk a szüleink és voltunk annyira önállóak, hogy el lehessen minket engedni. Rengeteg időt töltöttünk kint focizással, bicajozással, ilyen-olyan hülyeséggel, aminek persze néha meg lett a következménye. De alapvetően nem vertek minket agyba főbe, de néha kaptunk egy nyakast (jogosan).
Teszem hozzá, 14 voltam, amikor meg lett az első gépem, meg előtte is ps-eztünk, nintendoztunk stb... úgy hogy valamilyen szinten a kockulás is megvolt, de azért nem egész nap a képernyő előtt voltunk. (Néha mondjuk otthon el se tudták dönteni, hogy melyik lenne jobb elfoglaltság... :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!