Mit mondjak apának ha azzal jön, hogy szeretném ha meghalna?
Furcsa kérdés, de napi több alkalommal kezdte el mondogatni, hogy én örökölni akarok és a halálát akarom. Pl. vesz fel egy pulcsit, nehogy megfázzon, hogy én ne örököljek. Itt jön egy kitérő, koronavírusos volt, kövérként, cukorbetegként és korábban lábon kihordott tüdőgyulladása volt, szinte mázli, hogy él.
Annyit mondtam neki, -ami teljesen logikus volt - , hogy nem gondoltam, hogy túléli, nagyon örülök, hogy él mert ismerősöm 40 évesen semmi kórelőzménnyel belehalt, apa lélegeztetőn sem volt.
Alapja annyi a dolognak, hogy nem találok munkát így a covid okozta válság miatt így itthon vagyok és erre kitalálta, hogy én örökölni akarok és a kapott vagyonból megélni. Szerinte én ilyen vagyok.
Beszéltem a háziorvosával , nem pont ezt mondtam, mert ez rá is rossz fényt vetne, azt mondta, hogy ha irreális dolgokat képzel az normális, sokaknak halál félelme lett.
Valamit jó lenne neki mondani ezzel kapcsolatban, mert kicsit nyomaszt, hogy engem akit pont a pénz nem motivált soha, így megalázzon alaptalanul. Vírus előtt se volt annyira normális velem, de csak velem, mert nem mentem főiskolára.. pedig elmondta mi érdekeljen, engem sajnos nem érdekelt a régészet.. és ezután meg azt kapom, hogy mások csicskása leszek ha nincs diplomám, meg egy nulla leszek, sőt már vagyok. De ez nem sértő, engem ezzel nem bántott meg, de örökléssel igen.
Erre annyit lehet mondani, hogy "mindenki magából indul ki".
De nem ártana a háziorvossal beszélni, mert elég beteges tünetnek látszik, amiket mond, lehet valami demencia vagy hasonló kezdete is.
A kérdezö ezt írja: "Beszéltem a háziorvosával , nem pont ezt mondtam, mert ez rá is rossz fényt vetne" - magyarul éppen csak azt enm mondta el, ami az igazi probléma!
Nem azon kellene törni a fejed, hogy milyen fényt vet rád apád hülyesége, hanem elmondani a tényleges gondokat, úgy az orvos is egész másként fog reagálni!
Ez most egy "hülye" megjegyzés lesz, de kb egy hónapja voltam covidos, és bár csak egy hétig tartott, azt vettem észre, hogy sokkal "sötétebb" gondolataim voltak.
Régóta tudatosan figyelem a gondolataimat, és ismerem a rám jellemző ötleteket, megoldásokat, hangulatokat.
A covid alatt olyan "sötétebb" vélemények, gondolatok jelentek meg bennem más emberekre vonatkozóan, amik nem jellemzőek rám...Ezt meséltem több barátomnak is, mert ez nagyon meglepett.
Nem halálfélelem, vagy ilyesmi, hanem konkrétan mintha gonoszabbak, rosszindulatúbbak lettek volna a gondolataim.
Nem tudom ez segít-e, csak engem ez meglepett....de elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!