Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hogy dolgozzak ha...

Szerintetek hogy dolgozzak ha mindenhez szakma vagy egyetem kell?

Figyelt kérdés

A szüleim nem gazdagok és én meg szeretnék már egy jó pár ideje dolgozni meg pénzt keresni de lehetetlen mindjárt leírom.

Én 17 évesen otthagytam egy vendéglátós iskolát mert egyetemre akartam menni viszont csak egy gyenge iskolába vettek át. Az érettségim nem sikerült annyira hogy felvegyenek. Aztán 20 évesen 21 éves koromig dolgoztam alkalmi munkakörökben nagyon rossz fizetésért. Aztán 22 évesen beiratkoztam egy okj képzésre és 24 évesen végeztem vele egy ilyen vegyész technikus végzettséget tettem le de semmire nem megyek vele azóta. Aztán 24 éves korom óta mai napig most vagyok 28 tengődik az életem jobbra balra. Hol találok munkát hol nem, ha találok az is alkalmi fix munkát egyáltalán nem találtam és mai napig semmi megtakarításom sincs. Ennyi idősen már kéne, de nincsenek kapcsolataim se hozzá és egyszerűen normális munkahelyekről semmi visszajelzést nem kapok. A szüleim semmit nem segítenek mert nem tudnak, rokonjaim nincsenek más rokonom és az internetes munkakeresés egyenlő a 0-val sajnos ezt látom. Versenyzés folyik minden egyes munka iránt és a legjobbakat veszik fel. Na most én mint vegyész technikus hogyan versenyezzek mondjuk egy mérnökkel? Sehogy. Őt fogják felvenni. ÉS tudjátok mi a legrosszabb? Az hogy erre ráment az egészségem és mentális beteg lettem és a szüleim sajnos nem megértőek velem. És mindez azért van mert el akadtam egy szinten mégpedig az állás a karrier építés szintén ami hozzájön ahhoz hogy nincs pénzem nincs ismertségem nincsenek kapcsolataim.

És hiába kérek segítséget bármilyen orvostól akkor is ha én jelentkezek valahová hogy dolgozni szeretnék azt kérdezik meg először hogy mihez értesz? Ha semmihez akkor nem vesznek fel mert nem termelek nekik profitot. Ha pedig a szakmámba keresek munkát akkor azt mondják miért nincs 2-3 év tapasztalatod?

2021. ápr. 11. 16:10
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
72%
Akkor ez megint valami megoldatlan örök rejtély marad, hogy én mit csinálok, hogy 5 éve folyamatosan van munkám, és ha a mostani elveszíteném, szerintem akkor is rövid időn belül találnék újat. Jó lenne azt hinni hogy azért, mert valami marha nagy istenadta tehetsége vagyok, de hát erről sajnos szó sincsen. :D
2021. ápr. 11. 16:48
 12/34 Miss Endzsi ***** válasza:
70%
Nővéremnek csak érettségire van, havi 330-at keres egy cégnél, 5 év alatt lett osztályvezető, mert normálisan tud angolul.
2021. ápr. 11. 16:51
 13/34 anonim ***** válasza:
18%
12 az ilyen érettségis gyorsan a letran felmászó nők többnyire valóban a nyelvuket használják csak nem az angol nyelvhasznalatra. Tepernek ezerrel a főnökön, de persze mindenkinek azt adják elő az "angoljuk" miatt van. Kérdező az ilyen alja melohelyeken nincs mas lehetőséged mint, nyalni, de szerintem mar te is észrevetted kik azok akiknek mindig stabil a helyük a cégeknél. Ez megy sajnos mindenhol, az ilyen munkahelyeken. A szakmaddal viszont lehet vidéken jobban talalnál munkát, nagyobb gyárakat, üzemeket kellene megceloznod vele mint pl. a Hell, Mol stb.
2021. ápr. 11. 17:13
 14/34 anonim ***** válasza:
69%
#13 nem tudom mirol beszelsz, akarmelyik sscben elerheto jo kozepvezetoi pozicio felsofoku idegen nyelv tudassal, csupan egy erettsegivel.
2021. ápr. 11. 17:19
 15/34 anonim ***** válasza:
41%
Annyi a diplomás minden ilyen állásra jelentkező, hogy eselyed nincs érettségivel megszerezni, kivéve ha jól "bedolgoztad" magad a fonoknel.
2021. ápr. 11. 17:27
 16/34 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem érdemes lenne egy-két számítógép telepítést/skype beüzemelést elvállalnod idősebb embereknek, majd esetleg, ahogy több tapasztalatod lesz, egyre többet.

Én megpróbálkoznék egy remdszergazda okj-vel.

2021. ápr. 11. 19:07
 17/34 anonim ***** válasza:
81%

@19:07

Ember te hol élsz? :D

A kétezres évek elején?

2021. ápr. 11. 19:10
 18/34 anonim ***** válasza:
37%

Nem, van néhány idősebb ismerősöm és általában triviális problémákkal keresnek. Pl. Mit csináljon, ha a word licence kiírta, hogy lejár.

Van 200 cd-je képekkel, meg 8 biztonsági mentése, 2TB helyen a képeiről, kivéve azokról, amik a cd-n vannak. De jó lenne, ha nem foglalnának ennyi helyet a képek, mert amúgy előtte egy 500 MB-os háttértáron tárolta, most meg ugyanaz a képmennyiség 500MB + 2TB + a gépén is van.

A másiknak újratelepült a tabletje és nem tudta elindítani.

A harmadik nem tudja beállítani a nyomtatót, ezért vett egy újat, de ez sem működik.

A negyediknél a nagymama elfelejtette, higy hogyan kell felhangosítani a tabletet és amúgy lehalkította. (És még azt el sem kezdtem, hogy a tv-kel milyen probléma van).

De amúgy 40 éves kollégám is volt, aki nem tudta, hogy a telefon fényerejét lehet állítani.

2021. ápr. 11. 19:33
 19/34 anonim ***** válasza:
70%
Hagyjátok, ez a 'rengeteKes' kérdező, havonta 2x panaszkodik itt a szüleire, hogy nem nyomják be valami állásra. Múltkor is vagy 100 választ kapott, volt aki az önéletrajzát is átnézte és kijavította volna ingyen, de neki semmi nem jó, kifogásgyáros. Én még munkát is ajánlottam, de természetesen az sem volt elég jó.
2021. ápr. 11. 19:45
 20/34 anonim ***** válasza:
85%

@19:45

Elég gyanús volt számorma is, hogy szinte úgyan ezt a hisztit és kifogásgyár áradatot nem először olvasom itt az oldalon.

2021. ápr. 11. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!