Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a szüleimet...

Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek nekem egy új pc-t ?

Figyelt kérdés

Igazából zsebpénzből vennék (amit ők adtak:) ). Nem is szeretnék rá sokat költeni , max 200k. De eleve kéne már egyet venni , mert 3 felhasználóra egy laptop jut , amin egy játék se fut.

Mindig azt mondják (főleg az anyukám , aki nem is használja) , hogy nem kell az nekem , de azt nem érti hogy pl digitális oktatás esetén elég rossz telefonról tanulni.

2021. ápr. 4. 19:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
El sem tudom képzelni hogy oldanám meg a digitális oktatást gép nélkül...Sokkal több meló lenne feleslegesen. Mutatsd majd nekik meg a válaszokat esetleg, ha elkerülnek a trollok. :D
2021. ápr. 4. 19:44
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

Ha zsebpénzből vennéd, akkor miért kell engedély? Azért adták hogy aztán ők dönthessék el hogy mit vehetsz rajta?

Tök ügyes vagy hogy nem szórtad el csokira meg kólára, meg hasonló dolgokra, hanem összegyűjtötted és valami hasznosat akarsz belőle venni.

Érvelj ezzel, hogy a digitális oktatáshoz szükséges egy normális, saját gép.

2021. ápr. 4. 19:49
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Mondd meg nekik, hogy van egy gép amit kinéztél, pont kitelik a zsebpénzedből és szeretnéd megvenni. Ha esetleg tudnak bele adni, akkor nagyon szupi lenne, pl egy jó vírusvédelemre vagy MS Office licencre de ha nem, azzal is elégedett vagy. A tanuláshoz nagyon fontos lenne, meg hát haladni kell a korral..
2021. ápr. 4. 20:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Most játszani kell, vagy tanulni?

Értem, hogy ígyis és úgyis fog kelleni, meg ez egy jó befektetés a jövőre nézve, de nem ártana ezt velük is tisztáznod.

Másrészt meg én sem értem, hogy miért nem költheted arra, amire te szeretnéd, mivel a tied. Szerintem az lehet a dologban, amit fentebb leírtam, mindenképpen magyarázd el nekik. 😃

2021. ápr. 4. 20:10
 5/13 A kérdező kommentje:
Ment a pipa !
2021. ápr. 4. 20:10
 6/13 anonim ***** válasza:
79%
Rendeld meg online, ha van pénzed, probléma megoldva
2021. ápr. 4. 20:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező 200 ezerből nyilván játékra alkalmas gépet dobna össze... :D

Nem tudom figyelted e, de én még várnék a vásárlással, mert a videókártyák ára az egekben van. Kb a gép felét egy valamire használható videókártya tenné ki (egy 6gb 1060 fhd 60-75 fps játékra teljesen jó, de ezek is 100 körül mennek használtan), szóval ezzel számolj.

Jó tanács, 1650-et ne vegyél.

2021. ápr. 4. 20:25
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit OFF téma

De pl pont Office licenc vásárlással nem kell foglalkozni mivel a Tisztaszoftver keretein belül teljesen legálisan ingyen juthatsz Office 365 előfizetéshez addig amíg tanulói jogviszonyt folytatsz (egészen általános iskola 1. osztályától az egyetemi évek legvégéig aktiválható és használható). Szóval ha már ott tartasz akkor ne költs fölöslegesen pénz ilyesmire :):

[link]

A szüleidnek pedig elkell mondanod hogy a saját pénzedből szeretnéd venni amit hónapok/évek óta gyűjtögetsz és most épp szükséges is hogy ezt "felhasználd" mivel egyszerűen mostmár muszáj egy megbízható, stabil, gyors és erősebbnek mondható számítógép mert ennek a hiánya akár a jelenlegi jegyeid rovására is mehet.

Majd írj hogy mire jutottál, aztán ha továbbra se engednek kitalálok neked valami ennél "meghatóbb" érvet ami hatására már muszáj lesz engedniük :)

Üdv!

2021. ápr. 4. 20:26
 9/13 A kérdező kommentje:

Ezt a 200k-t monitorral együtt értettem , a pc használt lenne.

#4 mindkettőre (kb 30-40%tanulás 60-70%játék)

2021. ápr. 4. 20:33
 10/13 anonim ***** válasza:
79%

35-ért lehet venni mezei új monitort (én ennyiért vettem az alzától egy 24" 75Hz 1080p monitort), az nem nagy tétel.

Hatalmas költségekbe ne verd magad monitort illetően, mert aztán a gép meg nem fogja tudni kihajtani.

2021. ápr. 4. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!