Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lépjek le minél hamarab...

Hogyan lépjek le minél hamarabb otthonról és menjek külföldre?

Figyelt kérdés

Rengeteget veszekszünk a szüleimmel, és mindig mindig csak a rosszat látják ha csinálok valami jó dolgot sosem veszik észre! Mindig piszkállnak mindenért és a testvéremet meg békén hagyják bármit is csinál.

Nagyon szeretem őket, de szeretnék minél hamarabb lelépni,és élni az életem. Most kezdem a gimit. Tudom még messze van hogy el mehessek, de valaki tud valamilyen megoldást arra hogy hogyan tudnék minél hamarabb külföldre menni? Vagy ott egyetemre járni?

Előre is köszönöm.

2021. márc. 31. 11:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
De azt nem értem, hogy ha mindenhova követnek és semmit nem engednek, akkor talán majd pont elengednének külföldre kb 18 évesen...
2021. márc. 31. 11:26
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
18 évesen már nem kell elengedniük külföldre, ha akar megy. Az már más kérdés, hogy lesz-e pénze a külföldi életre.
2021. márc. 31. 11:29
 13/20 anonim ***** válasza:
31%

14 eves vagy, meg jo hogy, nem csinalhatsz azt, amit akarsz.

Az majd kesobb jon.

Koltozeshez penz kell, ami meg orszagon belul sem egyszeru, nemhogy kulfoldre menni rogton erettsegi utan, es meg egyetemen is tanulni, egy tok idegen nyelven, szuloi tamogatas nelkul.

15 eves korodtol ha nyaron diakmunkazol, akkor az osszegyujtott penzbol mar lehet lepni valamerre.

Az angolt pedig nyomasd ezerrel, mert barhova is mesz, ha angolul tudsz, akkor elveszve nem leszel.

2021. márc. 31. 11:36
 14/20 anonim ***** válasza:
53%
Járj utána. Megfelelő tanulmányi eredmény esetén vannak nagyon jó ösztöndíjak, akár nagyon neves egyetemeken is. Például Cambridge egyetemen is lehet kedvezményes tandíjat, diákhitelt kapni, ha megugrod a felvételit és tartod az előírt eredményeket (talán top 20?). A középiskolás éveket meg használd a felkészülésre. Nyelvtanulás, jó eredmények a választott szakhoz szükséges tárgyakból. Igen rengeteg tanulás, de ha egy jobb egyetemen ösztöndíjjal végzel, akkor nem lesz gondod az elhelyezkedéssel, fizetéssel.
2021. márc. 31. 11:36
 15/20 anonim ***** válasza:
69%

[link]

Itt a világ legtöbb egyeteme fent van, csoportosítva országok szerint és aszerint is hogy mit tanítanak.

Aztán kiválasztasz egy országot, gondolom a te esetedben ez kb mindegy, és keresel olyan ösztöndíjlehetőségeket amik léteznek és megfelelnek neked.

Mivel minden országnak van honlapja erre, rá tudsz keresni a legtöbbre.

csak néhány példa

[link]

[link]

[link]

stb stb stb.

Mivel több mint 18 éves leszel, így nem tilthatják meg neked, hogy menj.

Aztán csomagolsz és mész.

Angolul azért tanulj meg nagyon jól (legalább a szakmába vágó dolgokat) hogy meg tudd érteni az angol nyelvű képzéseket.

2021. márc. 31. 11:40
 16/20 anonim ***** válasza:
45%
Én is megnézném miket néz 14 évesen a gyerekem nehogy elbutuljon
2021. márc. 31. 11:42
 17/20 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem itt két lehetőség van: az egyik, hogy a szülők tényleg nagyon de nagyon kibírhatatlanok, ha már a saját gyerekük menekülne tőlük. A másik, hogy a kérdező egy-már bocs, de-eléggé hisztis, és ez egy tipikus kamaszkori szarság.
2021. márc. 31. 11:47
 18/20 A kérdező kommentje:
15, nagyon köszönöm!! Rengeteget segítettél és így máris többet tudok a lehetőségeimről. Már angol középfokkal rendelkezek és már nagyon várom hogy meglegyen a felső is. Tényleg nagyon köszönöm!!
2021. márc. 31. 11:50
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Na ha van angol középfokúd, akkor a nyelvvel nem lehet baj, ha meg tényleg ez a célod, és ezt akarod, tenni fogsz érte gondolom, hogy pl melózol sulin kívül, hogy legyen elég pénzed.
2021. márc. 31. 12:16
 20/20 Savlekotő ***** válasza:
27%
Követnek,Ellenőrzik mit nézel,közbe ide irsz kérdést? Ezt nem ellenőrzik?
2021. márc. 31. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!