Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Hazudtam" a doktornőnek?

"Hazudtam" a doktornőnek?

Figyelt kérdés

Lassan három éve annak,hogy kórházba kerültem depresszió miatt. Ahol az a tünetem is előjött,hogy hánytattam magamat sajnos. Azóta amióta kijöttem a kórházból szépen lassan abbamaradt ez a folyamat és nem hánytattam magamat. Viszont most újra előjött nálam ez a tünet. Nem rég ezt a panaszomat el is mondtam a doktornőmnek,hogy nagy valószínűséggel bulimiás vagyok. Anyum ezen tökre kiakadt,hogy hogyan mondhatok ilyeneket hisz az lehet csak bulimiás aki vékony és akkor sem hiszi el magáról hanem tovább hánytatja magát.

Ha folyamatosan hánytatom magamat az a bulimiának számít vagy igaza van anyukámnak és vagyok a hülye? Az egyik barátnőm szerint amiről édesanyám beszél az már az anorexiát surrolja.

"Hazudtam" volna a dokinak,hogy bulimiás vagyok vagy ez már sajnos az a betegség? Nem jó kedvemből hánytatom magam tisztába vagyok a súlyával viszont nem tudok leállni vele és ezért kértem volna segítséget az orvostól csak édesanyám leszidott miatta.

Nyugodtan javítsatok ki,hogyha anyumnak van igaza de régebben amikor még bent feküdtem a kórházba azt mondták az orvosok nekem,hogy ez bizony bulimia viszont anya állítja,hogy ez nem az..

#Anyumnak van igaza
2021. márc. 28. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Anyukád hülye. Bocs, de anyaként ez kijött belőlem.
2021. márc. 28. 18:31
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Anyukád nem orvos.

Ne hánytasd magad, mert nagyon káros.

Jó hogy elmondtad, kérj segítséget.

2021. márc. 28. 18:32
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Anyunak nincs igaza. Jó hogy szóltál a dokinak.
2021. márc. 28. 18:33
 4/11 alletta ***** válasza:
96%

nincs igaza anyudnak. jobb lenne, ha komolyan venné, hogy te őszintén elmondod, hogy hánytatod magad, és nem tudsz leállni.

pszichiáternek nyugodtan mond el.

2021. márc. 28. 18:35
 5/11 Savlekotő ***** válasza:
91%
Étkezési zavar,mentális betegségek táp talaja a kontrolláló vagy az oda se figyelő szülő..
2021. márc. 28. 18:37
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Az orvos kompetenciája, hogy diagnosztizáljon, ő ért hozzá, ő tanulta és gyakorolja a szakmát. Majd ő eldönti, hogy bulímia vagy anorexia, hidd el, többet tud róla mint te vagy anyukád.

A te dolgod az, hogy a tüneteket (pl. hánytatod magad) elmondd neki, a diagnózist hagyd rá! Az viszont fontos, hogy minden tünetet őszintén elmondj neki, akár a legapróbb dolgokat is - lehet, hogy lényegtelen, de lehet, hogy segít a diagnózisban! A tünetek pontos ismerete nélkül nincs helyes diagnózis, következésképpen megfelelő kezelés sem - a te érdeked, hogy mindent őszintén megossz az orvosoddal, még akkor is, ha kellemetlennek érzed!

2021. márc. 28. 18:48
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Nem hazudtál. Anyud keveri az anorexiát és a bulimiát. Amúgy mindkettőnél van hogy segítséget kér az étkezési zavaros, nem tudom anyud honnan vette hogy nem tenné. Ami a hánytatást illeti, gondolom tudod hogy súlyos károkat okozhat, a romló fogak a legkisebb baj. A szívkárosodás, nyelőcső- perforálás is valós veszély. Nagyon jól tetted hogy segítséget kértél, anyud meg jó lenne ha félretenné a téveszméit az evési zavarokról, hogy támogathasson a gyógyulásban.
2021. márc. 28. 18:51
 8/11 anonim ***** válasza:
95%
Anyukád téved. Egyáltalán nem csak az lehet bulímiás/anorexiás aki vékony. Egy túlsúlyos/átlagos testalkatú ember is láthatja kövérebbnek magát mint amilyen és hánytathatja magát és ez is bulímiának számítana nem csak akkortól amikortól az ember már csont soványra fogyott a sok hánytatás miatt. Amúgy jól tetted hogy szóltál az orvosnak, anyukád inkább örülne hogy ki akarsz ebből gyógyulni minthogy még beléd kössön.
2021. márc. 28. 19:15
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

Ne is haragudj, de nem csodálom, hogy ilyen tünetei vannak. Depresszió, és bulimia. Anyukád vagy nem akar szembe nézni a valósággal, vagy ha igen, akkor nem akarja elfogadni.

Neked kitartást, és mindenképp legyél őszinte az orvossal. És az ő tanácsait kövesd!

2021. márc. 28. 19:29
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
Anyád betegít meg! Primitív és tagad. Neki magának is kezelésre lenne szüksége. Legalább te törj ki ebből az önámításból. Ketten vagytok, apukád nem él veletek?
2021. márc. 28. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!