Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék egy kiskutyát,...

Szeretnék egy kiskutyát, hogyan vehetném rá erre a szüleimet?

Figyelt kérdés

Nem most rögtön. Először kéne keresni egy jó, megbízható tenyésztőt, gondolom ott sem úgy adják a kiskutyákat, hogy ahogy odamegyünk, már hozhatunk is el egyet. Sokszor van várólista, ami több hónapos lehet. Leghamarabb ősszel gondoltam.

Nagyon régi vágyam egy pomerániai törpespicc, nyilván minden kutya aranyos, de számomra ez az etalon. Az anyám viszont ellene van, mert hogy mindent szétrágna, tele lenne kutyasz_rral a ház, a kertünk szépen meg van csinálva és ő nem fogja majd kerülgetni a kutya által ásott gödröket. Ezeket azért mondja, mert unokatesóméknál van egy 5 éves westie és a nagynéném azt mondja, hogy a kutya tönkreteszi az életüket. De azért, mert nem nevelték meg, pl. ha a kutya a kanapén alszik, senki nem ülhet le oda, mert morog, ugat és aki leül, annak nemes egyszerűséggel nekimegy. A mai napig sem szobatiszta, mindenhol ilyen leteríthető pelenkák vannak a házban, hogy hátha egyszer hajlandó lesz oda elvégezni a dolgát. Viszont az a kutya azért ilyen, mert sosem foglalkoztak vele, nem hordják kutyaiskolába, vagy sétálni se. Megvették, mert "jaj de cuki" és azóta a kutya csak úgy van otthon.

Én szeretném, ha tényleg a társam lenne, tanítanám, fogadnék hozzá kiképzőt/szakembert, aki csak vele/velünk foglalkozik, később hordanám kutyaiskolába is.

Tudom, hogy hatalmas felelősség egy kiskutya és nem olyan, mint egy játék, amit ha megunok, félrerakom.

Anya férje még csak-csak hajlana arra, hogy legyen, de anya ellene van azért, amiket a nővére mondogat folyamatosan (hogy az ő kutyájuk milyen rossz). Apukám azt mondta, hogy ő kifizeti nekem, de addig nem, amíg anya rá nem mondja az áment, mert ha csak úgy idehozna ő egy kiskutyát, akkor az a kutya nála kötne ki még aznap.

(16 éves vagyok)

2021. márc. 23. 10:11
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
96%

Ah, 16 éves vagy, persze, hogy kell neked egy pomerániai törpespicc, 8-20 év közti lányoknak igen nagy álma ez a kutya. Húgom osztálytársainak is van, ők is kihisztizték és megmondták, hogy ők nagyon felelős gazdák lesznek ám. Húgom is akart, csak az a baj, hogy már van egy spániele, aki amúgy pár hónapig volt neki érdekes. Amúgy 15 éves.

Én 28 vagyok, külön élek 9 éve, és egy éve van kutyám a menhelyről. Nekem kutya kellett, nem ilyen spicc, meg olyan divatkutya, hanem egy kutya, akinek a természete illik az életvitelemhez. Hónapokig jártunk a menhelyre, sétáltattam a kutyákat, beszéltem a gondozókkal, ki is néztem egy kutyát, végül nem is én kaptam meg.

Később lett egy kutya, akit hazahozhattam, 10 éves, keverék.

Szombatonként kutyaiskolába jártunk, vittem kozmetikushoz néha, utaztattam, szocializáltam stb stb. Rengeteg idő és energia és pénz ment el rá, most sem olcsó mulatság.

Értem, hogy a szüleidnek van pénze, de neked nincs. Bármi történhet a szüleiddel, nincs olyan vállalkozás a Földön, ami ne mehetne tönkre.

Persze, lehet mondani, hogy akkor féljünk mindentől, de csak mondom, hogy én úgy vállaltam be ezt a kutyát, hogy volt jelentős megtakarításom, volt befektetésem és saját normális jövedelmem. Ha nem lenne munkám, mert megszűnne a cég mondjuk, akkor is tudom, hogy belátható időn belül találok másikat, mert jó végzettséges és értékes munkatapasztalatom van. Ez a különbség aközött, hogy anyuci-apuci kontójára vállalsz be egy élőlényt, vagy a sajátodra.

2021. márc. 23. 14:57
 32/36 anonim ***** válasza:
97%
30, akkor értelmezz szöveget: azt írtam, kutyatartóként nagyobb rálátásom van a kutyatartásra, mint a kérdezőnek. Mivel a kérdezőnek nincs kutyája, nekem meg 9 éve van, ezért ez tény, nem vélemény.
2021. márc. 23. 15:01
 33/36 anonim ***** válasza:
0%
Akkor idézlek: “mind arra, hogy mennyi minden változik 16-30 éves koráig az ember életében, akkor is, ha nem úgy tervezi.”
2021. márc. 23. 15:05
 34/36 anonim ***** válasza:
86%

24-es vagyok, nem mondtam meg előre, hogy milyen lesz a kérdező, azt se tudom, hogy most milyen, csak felvázoltam neki, hogy mivel jár egy kutyatartás. 16 évesen sokmindent akar az ember lánya, ami aztán 2-4-5 vagy akár fél év múlva már a háta közepére se kívánna. Ennyi idősen még félig gyerek az ember, pláne manapság. Tinikoromban alig voltak barátaim, nem jártam sehova, folyton otthon voltam, egyetem első félévétől kezdve pedig állandóan mászkáltam, ismerkedtem és buliztam. Pedig egy év sem telt el. Ennyit változik az ember ennyi idősen.

De ha hagyjuk a szociális életet, elég ha nehéz szakon tanul és alig marad szabadideje. Ugyanúgy ott a kutya mint kötöttség. Ezeket alaposan át kell gondolni, mielőtt dönt. De a végső döntés úgyis a szülei kezében van. Én nem engedném a saját gyerekemnek.

2021. márc. 23. 15:31
 35/36 anonim ***** válasza:
83%

22es 2 év múlva nem felnőtt lesz max nagykorú. Míg anyuciék pénzelik addig nem lesz felnőtt.

Kérdező, a SZÜLEDINEK van pénze. Nem neked.

Gondolom te a szokásos plázabiccs vagy akinek kell instára a kutyuska. Majd jól mutat az anyuciék által a popsid alá tolt lakásban...

2021. márc. 23. 17:25
 36/36 anonim ***** válasza:
83%
Ne akarj kutyát ennyi idősen....
2021. márc. 23. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!