Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék egy kiskutyát,...

Szeretnék egy kiskutyát, hogyan vehetném rá erre a szüleimet?

Figyelt kérdés

Nem most rögtön. Először kéne keresni egy jó, megbízható tenyésztőt, gondolom ott sem úgy adják a kiskutyákat, hogy ahogy odamegyünk, már hozhatunk is el egyet. Sokszor van várólista, ami több hónapos lehet. Leghamarabb ősszel gondoltam.

Nagyon régi vágyam egy pomerániai törpespicc, nyilván minden kutya aranyos, de számomra ez az etalon. Az anyám viszont ellene van, mert hogy mindent szétrágna, tele lenne kutyasz_rral a ház, a kertünk szépen meg van csinálva és ő nem fogja majd kerülgetni a kutya által ásott gödröket. Ezeket azért mondja, mert unokatesóméknál van egy 5 éves westie és a nagynéném azt mondja, hogy a kutya tönkreteszi az életüket. De azért, mert nem nevelték meg, pl. ha a kutya a kanapén alszik, senki nem ülhet le oda, mert morog, ugat és aki leül, annak nemes egyszerűséggel nekimegy. A mai napig sem szobatiszta, mindenhol ilyen leteríthető pelenkák vannak a házban, hogy hátha egyszer hajlandó lesz oda elvégezni a dolgát. Viszont az a kutya azért ilyen, mert sosem foglalkoztak vele, nem hordják kutyaiskolába, vagy sétálni se. Megvették, mert "jaj de cuki" és azóta a kutya csak úgy van otthon.

Én szeretném, ha tényleg a társam lenne, tanítanám, fogadnék hozzá kiképzőt/szakembert, aki csak vele/velünk foglalkozik, később hordanám kutyaiskolába is.

Tudom, hogy hatalmas felelősség egy kiskutya és nem olyan, mint egy játék, amit ha megunok, félrerakom.

Anya férje még csak-csak hajlana arra, hogy legyen, de anya ellene van azért, amiket a nővére mondogat folyamatosan (hogy az ő kutyájuk milyen rossz). Apukám azt mondta, hogy ő kifizeti nekem, de addig nem, amíg anya rá nem mondja az áment, mert ha csak úgy idehozna ő egy kiskutyát, akkor az a kutya nála kötne ki még aznap.

(16 éves vagyok)

2021. márc. 23. 10:11
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
71%

" Pl. egy akvárium fenntartása többe kerül, mintha kutyát tartanék."

- :D :D jól van, kérdező, te tényleg álomvilágban élsz. Biztos drága vinni a halat dokihoz, meg speckó étrenden tartani

2021. márc. 23. 11:58
 22/36 anonim ***** válasza:
26%

Úgy csinál mindenki mintha egy kutya havi tartása 10 millió forint lenne XD Meg ez az állszent duma, hogy 16 évesen semmire sem képes valaki (2 ÉV MÚVA FELNŐTT LESZ) , mégha csak 6 éves lenne megérteném, mert akkora gyerek nem lenne képes gondoskodni egy kutyáról...

Amúgy szerintem olyan szempontból tényleg jobb lenne várnod vele, hogy leérettségizz, ha egyetemre mész és albérletben fogsz élni akkor olyant keress, ahol tudsz kutyát tartani és utána semmi gondod sem lesz.

A lényeg, hogy foglalkozz vele sokat, tanítsd stb. és akkor egy nagyon jó társad lesz :)

Olyanszinten megértem az anyukádat, mert fél tőle, hogy "magának" venné a kutyát. Meg tény, hogy sokan 1 hónap után ráunnak, nem foglalkoznak vele, aztán nem értik miért neveletlen. Bizonyítsd be, hogy felelősségteljes vagy és tudsz gondoskodni róla!

2021. márc. 23. 12:04
 23/36 anonim ***** válasza:
98%
Azért egy törzskönyves pomerániai törpespicc csak maga a kutya fél milla. De mint írod, bőven van pénzetek, tehát ez nem szempont. Viszont: nem terhelhetsz kötelezettségeket másokra. Anyukád világosan megmondta, hogy abba a lakásba, amelyikben ő él, nem akar kutyát. Nem viheted a nyakára. Majd ha elköltözöl és egyedül is tudsz felelősségteljesen gondozni egy állatot, akkor azt csinálsz, amit akarsz. Még el is fogadhatod a kutyát ajándékba a nevelőapádtól. De amíg anyukád nem egyezett bele, addig nem viheted oda. Ő pontosan tudja, hogy ezt a terhet és felelősséget nem akarja vállalni, mert hiába mondod, hogy te gondoznád, kiskorú vagy, ha megunod, rámarad. Egy kutya nagyon komoly felelősségvállalás és elköteleződés 10+ évre.
2021. márc. 23. 12:36
 24/36 anonim ***** válasza:
90%
16 évesen szerintem tök felesleges kutyát vállalni, és ennek semmi köze a pénzhez. Két év múlva egyetemre mész, külön háztartásba, nehéz lesz ekkora kötöttséggel együtt élni. Egyetem lényege, hogy kötetlen vagy, tanulsz, ismerkedsz, spontán vagy, 20 perccel előtte találod, ki, hogy most leugrotok a Balcsira, vagy csak elmentek bulizni valahova, máshol alszol, pasizol, hosszúhétvégére elrepülsz valahova stb. A kutya meg kötöttség, pláne, ha lakásban fogsz élni, mindig mindent meg kell szervezni, mindig időre haza kell érned, nem mehetsz csak úgy spontán el bárhova, nem is utazhatsz el, mert előre meg kell szervezni, hogy ki vigyáz a kutyára, ki fogja lefárasztani vagy kutyapanzióba helyet foglalni. Ha nyaralni mentek és szereted a kutyád akkor vele akarsz menni, külön macera kutyás helyek után kutatni, az is szűkíti a lehetőségeket. De amúgy napi szinten is, minden reggel levinni, akkor is ha halál másnapos vagy fáradt vagy, vagy vizsgázol. Délután hazasietni órák után, hogy levidd és még egyszer este is, ahhoz kell igazítani a bulikat is. Szóval rengeteg macerával jár a kutya amire nem is gondolnál rögtön. Én 25 fölött vállaltam be a kutyát, amikor már nem volt mehetnékem és volt egy napirendem amúgy is a munka miatt. Na meg nem egyedül voltam rá, de még kettőnknek is néha sok volt. Én azt látom, hogy csak a nagyon kutyafanatikusok tudnak ennyi mindent beáldozni fiatalon a kutyáért, de ők gyerekkoruk óta kutyákkal vannak körülvéve, ez a természetes nekik. Neked ebben még nincs tapasztalatod, nem nagyon tudod mire vállalkozol. A legtöbb esetben végül lepasszolják a kutyát másnak, vagy elhanyagolják, vagy kutyaszitter viszi őket sétálni mert elfoglaltak. Na de akkor minek kutya?
2021. márc. 23. 12:45
 25/36 anonim ***** válasza:
70%

18-nem azt írtam, hogy nem kell vele foglalkozni, de nagyságrendekkel kevesebbet mint egy kutyával. És ha valakinek még soha életében nem volt saját állata, akkor ne kutyával kezdjen.

Kérdező- egy akvárium messze nem kerül többe, mint egy kutya, de ebből is látszik mennyire nem tudsz semmit az állattartásról, nem mellesleg én ketrecről, terráriumról beszéltem, nem halakról. Az akvarisztika egy külön hobbi, ami sok olvasást, tájékozódást igényel, csakis komolyabb gyerekeknek való.

Életem során volt hörcsögöm, degum, tengerimalacom, gekkóim, macskám, kutyám, halaim, madárpókom, szóval kicsit jobban belelátok az egyes állatok tartásába mint te.

És akkor is tartom a véleményemet, hogy egy kutya nem gyereknek való. Ha szülőnek van saját kutyája, amivel a gyerek is foglalkozik, az rendben van, de gyereknek saját kutyát venni, úgy hogy az teljesen az ő felelőssége lesz, nem szabad.

Egyébként amúgy is az anyádé lesz az utolsó szó, mert mint mondtam, az ő háza. Ha ő nem akar benne kutyát látni, akkor nem lesz ott kutya.

2021. márc. 23. 13:25
 26/36 anonim ***** válasza:
28%
Nem minden egyetemista éjt nappallá téve bulizik, pasizik, nyaral, fesztiválozik, utazgat stb.... nem tudom miért kell ennyire felszínesnek lenni. Szerintem a kérdező tisztában van vele és el tudja dönteni saját maga, hogy az ő életmódjához, a körülményeihez és lehetőségeihez mérten tud-e felelősségteljes gazdi lenni vagy sem.
2021. márc. 23. 14:34
 27/36 anonim ***** válasza:
71%
Igen, 26-os, 16 évesen biztosan nagyon látni, milyen életviteled lesz 2-5-10 múlva. Teljesen reális...
2021. márc. 23. 14:38
 28/36 anonim ***** válasza:
18%
Reálisabb mint mikor totál idegenek megmondják előre...
2021. márc. 23. 14:42
 29/36 anonim ***** válasza:
84%
28, igen, totál idegen vagyok, kicsit idősebb azért, mint a kérdező, mert hamarosan 30 leszek, de én is voltam 16, én is mentem egyetemre, és nekem is van kutyám, szóval azért kicsit nagyobb rálátásom van, mint neki, mind a költségekre, mind a rengeteg energiára, stresszre, szervezésre, amit egy kutya megkíván, mind arra, hogy mennyi minden változik 16-30 éves koráig az ember életében, akkor is, ha nem úgy tervezi.
2021. márc. 23. 14:45
 30/36 anonim ***** válasza:
7%
A saját életedre van rálátásod, nem a kérdező életére.
2021. márc. 23. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!