Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdemes erőltetni, hogy az...

Érdemes erőltetni, hogy az apuka (válás után) tartsa a kapcsolatot a gyerekével?

Figyelt kérdés
Vagy ha magától nincs meg rá az igénye (főleg, hogy barátnője van, miatta hagyta ott a családját), akkor esélytelen, hogy foglalkozzon heti egy-két óránál többet a gyerekével (akit állítólag szeret, és "mindig az apukája marad" - saját állítása szerint)?
2021. márc. 21. 09:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%
Egy pillanatig nem erőltettem. A gyerekkel megbeszéltem, hogy semmi baj nincs ezzel, hiszen nem szeretünk mindenkit magunk körül és mások is így vannak vele, ők se szeretnek mindenkit. Az apa itt csak egy biologiai fogalom, nem kötelezi érzelmekre az apukát és a gyereket sem. Azt szeretjük, aki jó hozzánk. Ennyi. Megértette.
2021. márc. 21. 10:31
 12/18 A kérdező kommentje:
11: ezzel nem okoztál fájdalmat a gyerekednek? Hiszen végső soron ezzel azt mondtad nyíltan a szemébe, hogy "apád nem szeret téged"
2021. márc. 21. 10:52
 13/18 anonim ***** válasza:
83%
12- miért, azt hiszed a gyerek nem érzi? Ha kimondom, csak tiszta vizet öntök a pohárba, felmentem őt az önhibáztatás, a lelkiismeretfurdalás,és egyéb negatív érzelmi hozadékok alól.Megkönnyebbült. Már az is jó neki, hogy lehet a dologról beszélni, nics titkolózás, nincs ferdítés, maszatolás. A gyerekek nem hülyék.Azzal, hogy tisztázom vele a helyzetet, hogy kimondom,és persze biztosítom afelől, hogy semmi baj, mert itt vagyok én, aki NAGYON szeretlek,ezzel nem ártok neki.
2021. márc. 21. 11:03
 14/18 anonim ***** válasza:
31%

Konkrétan hánynom kell tőled, ahogy a gyerekedet manipulálod és minden lehetőséget megragadsz, hogy az apját sarazd!

Fel sem fogod a tyúkeszeddel, hogy ezzel csak a gyerekednek ártasz!

Lehet az apja ilyen vagy olyan, majd a gyerek eldönti, hogy mit éreznek egymás iránt, nem kell a te rosszindulatú tolmácsolásod!

Mindezt elvált, gyerekes nőként mondom neked.

Olyanként, aki SOHA egy rossz szót nem szólt a gyerekek apjára, így a gyerek ki tudta alakítani a saját, befolyásmentes véleményét.

2021. márc. 21. 11:10
 15/18 anonim ***** válasza:
73%
14-na akkor tisztázzuk se..fej! A kedves apuka szülés után 2 hónappal lelépett és soha , egyetlen pillanatra se tolta oda az orrát.Külföldön van,ennyit tudok róla, de tudod mit, nem is érdekel.Nem fizet gyerektartást, de ez sem érdekel, remekül eltartom a gyereket egyedül is.Ugyhogy esély sincs rá, hogy ebből bármi jó kisüljön, minek is hitegetném a gyereket???Nem szidom az apját, csak közöltem a tényt, hogy NINCS .És ebből következik, hogy nem szerethet bennünket mindenki és nekünk se kell mindenkit szeretni.Talán fényezzem apucit és hitegessem a gyereket? Az szerinted jót tenne neki??
2021. márc. 21. 12:19
 16/18 anonim ***** válasza:
21%

14-es vagyok

Teljesen egyértelmű, hogy kettőnk közül ki a se.ggfej, nyilván az, aki ilyen stílust tart megfelelőnek "érvként" más emberrel szemben.

Mondjuk az is minősít, hogy olyat sikerült választanod és annak gyereket szülnöd, aki farka felvágva országokon túl elmenekült a felelősség elől.

De ebbe nem megyek bele, mert ez a te magánügyed, aminek te iszod a levét, illetve a sorozatos rossz döntéseid következményeként a gyereked is.

Változatlanul az a véleményem, hogy nem szabad a gyereket egyik szülőnek sem a másik ellen hangolni - gyerekként volt benne részem - majd a gyerek kialakítja a saját véleményét és az lesz az igaz.

De azt csinálsz, amit akarsz, sajnos a gyerekvállaláshoz nem kell alkalmassági vizsga.

2021. márc. 21. 13:24
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
16-nak: A Konkrétan hánynom kell tőled,meg a tyúkeszeddel -kirohanásoddal nem tudom ,mit is vártál, hogyan fog a másik hozzád szólni? A személyeskedést meg ebben az esetben nem tartom fair-nek, te is kerülhetsz olyan helyzetbe,amiről nem is álmodtál!
2021. márc. 21. 13:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Hát az én anyukám erőltette, és szerencsémre apám új párja is. Magától a hülye azt hitte, utálja a gyerekeket, és ellenne nélkülem is. Így meg rendszeresen találkoztunk, és ugyan a mai napig nekem kell keresnem, ha akarok tőle valamit, de normális, szerető kapcsolat van köztünk, és mehetnek hozzájuk az unokák is nyaralni. Ehhez nyilván kellett pótanyám is, aki a sajátjaként szeret engem is, meg a gyerekeimet is.
2021. márc. 21. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!