Ilyen embert hogy lehet elviselni?
Apám kovidos lett, és itthon kell maradnia. Eleve nincs jó kapcsolatunk, nem értünk szót egymással.
Nem egy 'észkombájn', és ez a viselkedésén, cselekedetein is meglátszik. Tudom, hogy nincs benne rosszindulat, viszont ahogy telnek az évek, úgy egyre jobban felcsesz a lekezelő stílusa. Néha úgy szól hozzám, mint egy kutyához, és ilyenkor persze, hogy megvédem magam.
Anyámmal ma reggel azon kaptak össze, hogy betegen akart bemenni a boltba vásárolni. Hiába mondtuk neki hogy nem szabad, nem volt képes felfogni. Amikor visszaért röhögve jött be az ajtón, mintha valami vicceset csinált volna.
Nem lenne gond vele, de néha bekattan nála valami, és nekiáll b#sztatni. Ha én vagyok a szerencsés (másik lehetőség anyám) és bármi olyat mondok, amire nem tud válaszolni, marad a megszokott szöveg 'Ő szülő, ezért neki velem szemben kb. mindent szabad'. Egy ideig ignoráltam, hogy provokál, viszont az elmúlt 2 napban megtört jég.
Mit kéne csinálnom, hogy a következő 10 napban ne 'nyírjuk ki' egymást?
(Nincs kedvem évek után leülni vele megbeszélni, mert tudom, hogy nem ismerné el, hogy hibázott.)
Nem ismerjük, így nem tudom mi válik be neki. Ha ott lennék veled éles szituban megtudnám mondani. Illetve azt se tudjuk, hogy eddig miket próbáltál.
Némaság? Levegőnek nézés? A hülyeségéhez asszisztálás? Feladatok rábízása, amiktől fontosnak érzi magát (tipik nézd meg, hogy a konyhába vagyok-e feladatok)? Kiabálás? Sarkadra állás? Szövetkezés anyuddal? Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Lásd be, hogy tőle csak ennyi telik.
Örülj neki, hogy neked több jutott, és jobb tudsz lenni nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!