Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinél milyen lehetőség van?

Kinél milyen lehetőség van?

Figyelt kérdés

Nálatok melyik lehetőség adott

Sok szülőtől hallom,hogy jajj én a gyerekemtől nem veszem el a pénzt,mégis az ellenkezőjét tapasztalom,látom,és hallom

Érdekel kinél,hogy alakul

1. Otthon élek még tanulok,de mellette diákmunkázok és kérnék pénzt a rezsibe

2.ugyanez,de nem kérnek semmit

3. Otthon élek,nem tanulok,már dolgozok és kérnék pénzt a rezsibe

4. Ugyan ez,de nem kérnek pénzt inkább rakd félre magadnak a költözésre később

5.egyéb

2021. márc. 16. 06:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
70%

19: butaságot írsz....

Az is a nevelés része, hogy ha kereső tevékenységet végez, akkor a közös háztartáshoz legalább jelképesen járuljon hozzá. Az egy tök más fejezet, hogy "nászajándékba" odaadják neki az így összegyűjtött pénzt.

2021. márc. 16. 11:48
 22/27 anonim ***** válasza:
41%
Ha dolgozol, ALAP, hogy a rezsi rád eső részét állod. Ennyi.
2021. márc. 16. 12:51
 23/27 anonim ***** válasza:
37%

21.-22. Semmi nem alap, minden a szülők anyagi helyzetétől függ, vagy attól, hogy mit beszélnek meg egymás között a felnőtt emberek, akik adott esetben éppen gyerek-szülő viszonyban állnak. Vagy a szülőnek milyen mentalitása, hozzáállása van.

Több huszonéves ismerősöm is van, akik mostanában otthon laknak a vírus miatt vagy egyébként is. Az egyik 400 ezret kereső programozó ismerősöm havi 50 ezret ad bele otthon a rezsibe és a kajába, ők ezt beszélték meg. Egy havi 330 ezret kereső edző, oktató, tanár ismerősömnek megmondták a szülei, hogy amíg otthon lakik nem kérnek tőle semmi pénzt, nem kell beleadnia semmibe. Egy újabb ismerősöm pedig autószerelő műhelyben dolgozik kisegítőként 140 ezerért és neki 80 ezret kell beleadnia otthon mindenbe, igaz mosva, főzve is van rá és a ház körül semmi munkában nem kell segítenie ezért.

És ezek közül is egyik eset sem jó, vagy rossz. Nincs ilyen, hogy mi az alap, vagy mi a normális. Ugyanúgy mint párkapcsolatban, gyerek-szülő viszonyban is az a normális anyagiakkal kapcsolatban, amit a felek leülnek és ép ésszel megbeszélnek és mindenki beleegyezik.

2021. márc. 16. 13:16
 24/27 anonim ***** válasza:
66%

"Még ők sem bíznak a saját gyerekükben, mert ha bíznának benne, akkor hagynák, hogy a gyerek saját maga rakja félre azt a pénzt."

Ez marha nagy megállapítás volt.

Én írtam is, hogy a rokonságunkban a "gyerek" konkrétan elbaxta a pénzt, ezért vezette be az anyja. Tök mindegy, milyet nevelt(ek) közösen a volt férjével, de így legalább lesz önerő a gyerek kezében pár év múlva.

2021. márc. 16. 13:23
 25/27 anonim ***** válasza:
36%
Na, akkor most jöjjenek megint azok, akik haborognak arra, hogyha 18 elmúltál, otthon laksz, tanulsz, dolgozol es nem adsz bele a rezsibe... Tudod, a gyereket nem csak megszülni kell, de támogatni is. Ha most elveszed a pénzét, sose fog tudni elköltözni, kocsit venni es egyeb. Gondolom ha o nem lenne otthon, akkor is meleg lenne, lenne net, es a hűtőben is kaja. Gáz
2021. márc. 16. 13:29
 26/27 anonim ***** válasza:
68%
+ egyetem mellett (a bufeszakokon kivul) ido nincs diakmunkazni. Nekem most van, az online oktatas miatt, de ezt a kiszenvedett 40-50ezret se arra akarom költeni, hogy fizetem ITTHON a villanyt. Bar az en szuleim nem is ilyen idiotak, hogy elkérjék tolem, ami amugy nem is lenne. Inkabb hagyjak, hogy vegyek belole ruhát, gyujtsek jogsira, kocsira, stb.
2021. márc. 16. 13:31
 27/27 anonim ***** válasza:
71%
Megbeszélés kérdése. Amíg tanul a gyerek en nem kérnék pénzt, ha azt a kicsit is elveszem hogy jut előrébb. De nyilvan emiatt ne eljen 25 éves koránal tovább nálam.
2021. márc. 16. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!