Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinél milyen lehetőség van?

Kinél milyen lehetőség van?

Figyelt kérdés

Nálatok melyik lehetőség adott

Sok szülőtől hallom,hogy jajj én a gyerekemtől nem veszem el a pénzt,mégis az ellenkezőjét tapasztalom,látom,és hallom

Érdekel kinél,hogy alakul

1. Otthon élek még tanulok,de mellette diákmunkázok és kérnék pénzt a rezsibe

2.ugyanez,de nem kérnek semmit

3. Otthon élek,nem tanulok,már dolgozok és kérnék pénzt a rezsibe

4. Ugyan ez,de nem kérnek pénzt inkább rakd félre magadnak a költözésre később

5.egyéb

2021. márc. 16. 06:37
A kérdező szavazást indított:
1.
2.
3.
4.
5.
36 szavazat
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:

5. Egyébre bármi ami felsoroltaknál nincs

Pl elköltöztem,de kérnék pénzt a szülők vagy bármi más

2021. márc. 16. 06:43
 2/27 anonim ***** válasza:
69%

Én szerintem ha otthon laksz és akár tanulás mellett is dolgozol illik beleadni a rezsibe.

De főleg ha felnőttként dolgozol.

Ennyivel szerintem lehet támogatni a szülőt is h neki is könnyebb legyen.

2021. márc. 16. 06:49
 3/27 A kérdező kommentje:
És mi van azokkal a szülőkkel akik semmilyen formában nem tudják támogatni a gyereket,nem mindenki tudd lakást,kocsit a gyerek segge alá rakni,azok a szülők miért nem hagyják,hogy a gyerek gyűjtsön,és nem kérek semmit
2021. márc. 16. 07:01
 4/27 anonim ***** válasza:
74%

Ezektől függetlenül szerintem tiszták a ruháid, van kaja a hütőbe, melegben alszol netezel... Szerintem a 10-20 ezer amivel támogatod az nem megterhelő.

De innen fúj a szél...hogy nem toltak alád semmit.

Tudod nekem se, de mégis vettem házat, autót, igaz 25 évesen + én elköltöztem 17 évesen

2021. márc. 16. 07:06
 5/27 anonim ***** válasza:
89%
Ha a szülők nem tudják támogatni a gyereket, akkor szükségük van arra, hogy a rezsijét fizesse a gyerek.
2021. márc. 16. 07:23
 6/27 A kérdező kommentje:

Sehonnan nem fúj a szél

25N vagyok van lakás kocsim jogsim,indent magamnak kellett megteremteni,5 évig még otthon kellett lakjak,

ja és van ahol nem 10-20 a rezsi a gyereknek valahol 50-60 elkérnek

2021. márc. 16. 07:26
 7/27 A kérdező kommentje:

Azzal kezdtem:

Sok szülőtől hallom,hogy jajj én a gyerekemtől nem veszem el a pénzt inkább gyűjtsön,mégis az ellenkezőjét tapasztalom,látom,és hallom

Itt gyakorin is lehet olvasni,hogy 50 ezreket elkérnek a rezsire, szülő jól keres mégse segít

Ez a sok kérdés,válasz itt gyakorin ihlette az én kérdésemet

Sehonnan nem fúj a szél csak kíváncsi vagyok,hogy valóban igaz aki látok hallok olvasok,de sok szülő még pluszban fényezi magát hogy én segítek a gyerekemnek,én nem olyan szülő vagyok,ugyan úgy elkeri a pénzt

2021. márc. 16. 07:33
 8/27 anonim ***** válasza:
79%

Mi teljesen jó anyagi helyezettel vagyunk megáldva, szüleimnek fogjuk rá jól fizető állása van. Van házunk, kocsink, és angol magántanárhoz is járok. Én kutyátsétáltatok, és úgy próbálom "meghálálni" amim van hogy ha kell valami(egy új telefon/laptop/vagy valami márkás dolog) akkor próbálok addig gyűjteni amíg azt a saját pénzemből meg nem tudom venni.

16 évesen csak erre vagyok most képes, megpróbálok nem élősködni, sose kérek semmit a boltból, nem rágom a fülüket hogy szar a telóm kérek újat, és nem nyávogok nekik hogy ha nincs már ruhám, akkor elmegyek és veszek magamnak.

Minél hamarabb szeretnék független lenni tőlük, de most még csak azt tudom csinálni hogy megpróbálom nem lehúzni őket.

Addig kaptam zsebpénzt amíg nem volt "munkám". Nen kérik el a pénzem, de ha mennék sulival külföldre akkor annak a felét én fizetném. Van szépen kamatozó befektetésem, amiről tudnak és büszkék rám.

2021. márc. 16. 07:46
 9/27 anonim ***** válasza:
98%
Én már nem élek otthon régóta (én már lassan inkább a másik oldalt tudom képviselni), de szerintem ha anyagilag nem is tudnak a szülők támogatni, az is hatalmas segítség, ha ott lakhat náluk az ember és nem kell albérletet fizetnie. Még ha nem is 10-20 ezrekről van szó, hanem 50-60ról, az is töredéke egy átlagos albérlet árának, és ebben a kaja és a rezsi is benne van. Szerintem ez bőven jó támogatás és segítség még így is. És egy felnőtt embertől azért reálisan elvárható, hogy beadjon valamennyit a közösbe, ezzel is könnyítve a szülők terhein.
2021. márc. 16. 07:57
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Itt nincs jó válasz. A szülő anyagi helyzete és gondolatvilága, a gyerek anyagi helyzete határozza meg. Az a helyes, amit megbeszélnek egymás között, még ha alapvetően itt is mindenki a saját igazát szereti hajtogatni, hogy csak az lehet jó válasz.
2021. márc. 16. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!