Más szülőknek is ennyire lusták a gyerekei?
Erről az "én ennyi idősen.." szövegről igazán leszokhatna korosztályod:)
"Szerintem az hogy főzzenek két kávét az apjuknak meg a bátyjuknak az nem lenne nagy kérés"
Nálatok is a lányoknak a dolga kiszolgálni a heréket?
Igen, félreneveltétek őket.
Már gyerekkoruk óta szoktatni kellett volna őket a házimunkához és a részvételhez a család életében, illetve következetesnek lenni és szabályokat felállítani.
Pl. Ha nincs besegítés, akkor nincs telefon meg nincs barátnőzés. De ezt következetesen csinálni, nem engedni néha-néha, akkor ma tisztában lennének a feladataikkal, és ha szájhúzogatva is, de megcsinálnák.
Szóval az, hogy kamaszok és lustábbak, az oké, a kamaszok többsége ilyen. De ettől még nem mindegyik "meri" megtenni, hogy sz*rik az anyja meg apja fejére, csak aki nem köt fejben szabályokat a mindennapokhoz.
Most is elveheted természetesen a telefonokat, én ezt csinálnám, csak garantálom, hogy ötször akkora hiszti lesz, mintha következetesen neveltétek volna beléjük a családi munka megosztást.
Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy az apjuknak vagy a bátyjuknak ők főzzék meg a kávét, főzze mindenki magának, sőt, utána el is mosogathat saját maga után mindenki.
De ennek így kellene lenni minden házimunkát illetően. Mindenki végezze el a saját maga részét, amit pedig lehet közösen, vagy megosztva, azt meg meg kell beszélni, hogy ki mikor hogyan csinálja, és egyenlően elosztani.
A 15 éves is nyugodtan emelje fel a fenekét a telefon mellől és takarítsa ki a szobáját, vagy segítsen a bevásárlásban, apuka meg nyugodtan főzze meg a saját kávéját.
Persze azért ha mondjuk édesapád (aki dolgozik és eltart) szépen megkér, hogy főzz már le nekik egy kávét, ami legrosszabb esetben maximum 5 perc, akkor azt is meg lehet csinálni, nem kell rögtön kiverni a hisztit, hogy dE cSaK aZéRt MeRt Nő VaGyOk Mi?!?!?!?!
Találjuk meg az egyensúlyt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!