Mi baja lehet anyámnak? Nagyon fura dolgoakt csinál már megint!!
Minden felesleges dolgot hirtelen elkezd csinálni a napokban, néha még kiabál is a családdal, ha nem segítünk benne.
Például elkezd mosogatni. Sosem mosogatunk, 15 éves a mosogató gépbe pakolunk mindent, minden étkezés után. Most meg nekiáll mosogatni, de azt is úgy, hogy a legalsó tányért húzza ki és mintha egy kamion repült volna a házba akkor robajjal dől fel az összes tányér. Hogy nem normális az biztos. Aztán kiabál, hogy neki senki nem segít, itt dolgozik, és magára an hagyva. Pedig már elmondtuk neki, hogy nem fogunk segíteni a mosogatásban, ott van a mosogató gép.
(Mintha kiskanánnal kezdené el felásni a kertet.)
most meg basszus 11 óra van, és mit csinál? épp felmos. A szobám előtt tologatja a vizes vödröt a felmosóval kicseszett idegesítő hangja van. A nővérem aki amúgy 12.-es és halál ideges az érettségije miatt már párszor leüvöltötte a fejét, hogy miért most jut eszébe bolondnak lenni.
És én sem értem, hogy miért. És jézusom most meg elkezdett porszívózni. A vizes padlót. Valami baja van ilyenkor, össze vissza, kb másfél havonta, amikor megbolondul, őrült dolgokat csinál, de természetesen nem mondja el mi a baja, esetleg mond valamit, de azt üvöltve.
11 óra van! Mi a büdös f*szért kell porszívózni???
Kiskoromban én is fhostam bele a házimunkába. Meg apám is. Anyámra zúdult minden, de konkrétan minden. Se én, se apám nem mozdított meg egy hajszálat sem. A szemetet anyám vitte le, a kukát ő vitte ki, ő nyírta le a füvet, ami 3-4 órákba telt a nagyon nagy kert miatt, csak ő főzőtt, csak ő mosott fel, csak ő porszívózta az egész házat fel, ami ugyancsak 3-4 órákba telt egy nagyon nagy házban 4 emeletet. Ő locsolta végig a kertet, ő csinált mindent.
Szépen szólva beleőrült. Amikor észrevettük, már hiába. Hiába akartunk rajta segíteni, egy kiállhatatlan ember lett, aki bosszúból megkeserítette (mai napig keseríti) az életemet/életünket. Teljesen megbolondult, a Lipótezőben nem kezeltek ilyen elmebeteget mint anyánk. Sajnos túl késő, nem enged semmit sem már csinálni, mindent ő akar egyedül, A végkimerülésig nyomja a dolgokat, igaz éjszaka összeesik. Nagyon sajnálom szegényt, de mivel egy elkényeztetett kis phöcs voltam, hiába kérték a kis énemet, hogy segítsenek, én aztán nem voltam hajlandó. Ma már próbálo ksegíteni, igaz hiába. Egy szendvicset nem enged megkenni, pedig már 21 vagyok.
mentalis zavar az biztos
le kellene ulnod vele, hogy anya mi lenne ha csinalnak egy takaritasi rendet? hogy tudnek neked segiteni?
Azzal, hogy sokan otthonról dolgoznak most, illetve távoktatás van, megnőtt a házimunka mennyisége, ami amúgy sem volt kevés 3-4 emberre. Több ételt kell venni (hacsak nem eddig is mindenki mindig otthonról vitt minden ételt magával - több gondolkodás, hogy mit főzzön, hol és miként vegye meg, hol tárolja, több idő elpakolni), többet kell főzni (ez időben is több, és koszos edények számában is több ->), több mosatlan (több idő), több takarítás (több kosz, por termelődik, ha többet használnak egy életteret, ráadásul most sokan igyekeznek pluszban, vagy alaposabban takarítani a vírus miatt). Hiába sok apró változás, de nagyon összeadódik. Munka mellett mindezt elvégezni, és akkor még a mosásról (teregetés, hajtogatás, elpakolás), egyéb takarításról (fürdő, WC, tükrök, ablakok, függönyök, bútorok, időnkénti lomtalanítás, stb.) nem is beszéltem, mert nem csak a porszívózás és felmosás létezik ám. Esetleg még a családtagokkal is időt tölteni (ezt persze lehet házimunka közben is).
Nem csoda, hogy sok háziasszony “elsárkányosodik”, ha mindezt teljesen, vagy szinte teljesen egyedül kell elvégeznie.
A konkrét helyzetre, hogy éjszaka végezte a házimunkát: nem lehet, hogy akkor ért rá? Lehet, hogy erre azt fogod írni, hogy de délután 5-kor csak ült egy órán át, semmit nem csinált, de lehet, hogy épp akkor gyűjtött erőt munka után, hogy folytatni tudja a taposómalmot. Szerettetek volna aludni 11-kor, vagy miért nem mindegy, hogy délután kopog a felmosó vagy este? Mosogatás: nem lehet, hogy már tele volt a gép, és a maradékot mosogatta? Vagy csak úgy gondolta, gyorsabb lesz, ha kézzel elmosogatja, ami felgyűlt? Vagy csak úgy kedve volt hozzá, mert kikapcsolta kicsit a művelet. Esetleg megkérdezhetnéd tőle.
“Pedig már elmondtuk neki, hogy nem fogunk segíteni a mosogatásban, ott van a mosogató gép.” - Más teendők kapcsán is ilyen segítőkészek vagytok? Miből veszitek ki a részeteket? A mosogatógépet betöltitek? Kipakoljátok?
Mosást beindítani nem bonyolult, porszívózni nem bonyolult.
Dicséretes, hogy dolgozol, és ezzel megkeresed a zsebpénzed, de anyukádnak ettől még nem fog több órából állni egy nap, és nem robot, hogy végtelen energiája legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!