Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnátok huszonévesen egy...

Elfogadnátok huszonévesen egy lakást a családotoktól, ha ebben a helyzetben lennétek amiben én vagyok?

Figyelt kérdés

Apukám örökölt a nagynénje után és nekik nem nagyon kell a pénz, nincsenek nagy igényeik az életben, 60 körüliek már. Ezért anya kitalálta, hogy vesznek nekem egy lakást az egyetemvárosomban, ahová egyetemre járok, amiben apa is benne van. Viszont ez úgy lenne megoldható, hogy ők adnának 13-14 millió forintot és nekem is van még 4 millió forint félretett pénzem, amiből egy nagy részét beleraknám, de lehet még kellene is felvenni 1-2-3 millió forint lakáshitelt, hogy biztos kijöjjön egy 1,5 szobás lakás és az extra költségek (illeték, ügyvéd, bútorok, minimális felújítás ha kell). Az egyik gondom az, hogy miután 1,5 év múlva befejeztem az egyetemet, majd lehetséges, hogy Budapestre szeretnék költözni és akkor itt lenne egy lakásom egy olyan városban, amihez már semmi közöm szinte, mert se a családom, se senkim nem ott él. El lehet adni persze, de az illetéket, ügyvédet, felújítást, bútorokat minden alkalommal fizetni kell amikor lakást veszel és az miatt jó pár millió forintba kerül minden egyes költözködés. De amúgy Pesten ennyiből semmilyen lakás sem jönne ki.

A másik nagyobb gond az, hogy apukám alkoholista és megbízhatatlan. Pár éve örökölt a nagymamámtól is és mama otthoni lakását még nem itta el, de amit örökölt pár millió forint készpénzt is annak a nagy részét már elitta, elverte hülyeségekre, mert egész életében nem tudott bánni a pénzzel. Ezért félek, hogyha azt mondanám most még nem kell a pénz lakásra, akkor ez a pénz 3 vagy 5 év múlva már sokkal kevesebb lenne, ha még egyáltalán meglenne apa miatt. Legszívesebben csak azt mondanám tegyük be állampapírba, aztán majd ha kell néhány év múlva (mondjuk egy pesti lakás önerejébe), akkor elfogadom, de apa miatt ezt nem lehet megtenni. Ezért érzek egy nyomást magamon, hogy ez egy vissza nem térő lehetőség most apukám miatt, akivel nem lehet tervezni előre sajnos. Te mit tennél a helyemben?

2021. febr. 26. 10:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Agglomeracioban sem lehet normalis lakast venni 15-20 milliobol, nemhogy hazat. Akik ezt irjak, hol elnek? Pest megyeben talan lenne esely ennyibol venni valamit, de nem Budapest 10-25 kilometeres korzeteben, es foleg nem Budapesten :D

Egyebkent en megvennem a lakast az egyetem varosban, mert az mindig kiadhato lesz az egyetem miatt. Ha nem akarnek ott elni, akkor azert az a passziv jovedelem is jol jon, de el is adhatod kesobb. Illetve ha ugy dontesz, hogy hitelbol vennel mashol is lakast, akkor a berleti dij osszege jo esetben fedezni fogja majd a torlesztot, igy lesz ket lakasod is :)

2021. febr. 26. 11:59
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha bizonytalan a pénz sorsa apad miatt azt mondom vegyetek lakast, legfeljebb kiadod. Max nagy felújításba bútorozásba ne kezdj,csak ami feltetlen kell, aztan ha mar tudod hogy hosszú távra tervezel költhetsz rá.
2021. febr. 26. 12:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel csak "lehetséges", hogy el akarsz majd költözni, és pesti lakásra úgysem lenne elég a pénz, én igen, elfogadnám. Ha meg tényleg elköltözöl, legfeljebb vagy kiadod vagy eladod, de akkor is lesz egy lakásod egy egyetemvárosban, az azért mindenképp nagy előny. (Feltéve, ha nem valami kis századragú főiskolából kinevezett egyetemről van szó, hanem valami "komolyabbról".)
2021. febr. 26. 12:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Míg nem olvastam el a leírást:

- Igen

Miután elolvastam a leírást:

- Igen

2021. febr. 26. 13:10
 15/16 anonim ***** válasza:
jól érzed, valóban egyedülálló alkalom. Ne szalaszd el. Én Bp-en vennék egy lakást, panelt, mert arra futná, jó közlekedésnél,pl .külső kerületekben, ahol HÉV van, már kapnál egy 1- 1,5 szobás lakást. Kiadnám, a pénzből albit vennék ki, ahol most tanulok . Ha pestre költözök, akkor felmondok a bérlőnek, és mennék a sajátomba.Ha mégsem megyek pestre, akkor befektetésnek is jó, mert tartja a pesti lakás az értékét, legfeljebb majd eladom. A vételtől min. 5 évet várni kell és csak utána eladni, mert ha hamarabb túladsz rajta, megadóztatnak.
2021. febr. 26. 13:35
 16/16 anonim ***** válasza:

Elfogadnam, ha senkinek nem lenne haszonelvezeti joga,csakis nekem.

Egyebkent fenntartani fel tudnad a lakast? Esetleg lakotarsnak kiadni az egyik szobat?

2021. febr. 26. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!