Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha befejezem az iskolát a...

Ha befejezem az iskolát a családom gyárba akar küldeni dolgozni. Félek, hogyha nem megyek, kiraknak. Hogyan győzzem meg őket, hogy ne tegyék, amíg egy másik munkahelyet nem találok?

Figyelt kérdés

A környékünkön 2 gyár van, rengetegen járnak oda dolgozni. A családom az a típus aki gyárban dolgozta le az egész életét -vagy még mindig ott robotol- a 8 általános végzettségével, és nem akartak soha munkahelyet váltani, vagy legalább továbbfejleszteni magukat. Nyilván ezért én sem a legjobb körülmények között nőttem fel, de megfogadtam magamnak, hogy én nem fogok arra a sorsra jutni amire ők. Ezért befejeztem a gimnáziumot, és eljöttem az álom szakmám tanulni. Hamarosan be is fejezem a jelenlegi iskolám. Viszont, jelentkeztem már több állásra is, olyanokra is, ahol szakmámbeli gyakornokokat alkalmaznak, de mindről elutasítottak vagy soha nem is jeleztek vissza. Ez nagyon elkeserített, és nyilván beszélgettem róla a családtagjaimmal, akiknek az volt a reakciója, hogy amint megvan a szakmám, jelentkezek az egyik gyárba, és elmegyek dolgozni, mert nem fognak tovább eltartani, és nem akarnak várni amíg találok egy másik munkahelyet.

Mindkét gyárat ismerem nagyon jól, jártam mindkettőbe diákmunkára hónapokig a nyári szünetekben. Az egy dolog, hogy monoton munka, és hosszabb távon lehúzza az ember összes életkedvét, de a bánásmód amit mindkét gyárban tapasztaltam, szörnyű volt. Úgy beszéltek velünk, és a kollégáink egymással, mint a kutyákkal. Nem egyszer volt, hogy ordítottak velem, lehordtak mindennek, mert valamit véletlenül elrontottam, vagy pár perccel később fejeztem be, és egy szót nem szólhattam vissza, mert féltem, hogy kiraknak, és otthon mérgesek lesznek rám miatta. Gyomorgörccsel jártam be minden nap dolgozni, és néha munka közben a sírógörcs kerülgetett, hogyha nem sikerül gimnázium után másik helyet találnom, ezt kell életem végéig csinálnom nevetséges fizetésért.

Mostanában megint elkeseredett vagyok, mert akárhova elmennék dolgozni, csak arra a 2 helyre ne kelljen visszakerülnöm, de félek, hogy a családom komolyan kirak, és kénytelen leszek visszakullogni, ha fent akarom magam tartani, de azok a helyek tönkretesznek, nem nekem valók. Ti mit tennétek a helyemben? Vagy én reagálom túl ezt az egészet?

2021. febr. 20. 13:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

Nekem bármilyen munka kevésbé megalázó, mint az, hogyha bárki eltart.

Szégyen, ha felnőttként egy tamponra, harisnyára, vagy egy fagyira kérincsélnem kell a szüleimtől,...bele is halnék.

Miközben van több munkahely a közelben!

2021. febr. 20. 13:39
 12/21 anonim válasza:
93%
Azt lenne jó tudni, hogy milyen szakmát tanulsz jelenleg, mert így nem fogunk tudni segíteni mihez kezdj. A szüleidet valszeg nem fogod tudni meggyőzni, hogy ne pakoljanak ki, így annyit lehet tenni kezdetnek, hogy ideiglenesen elmész a gyárba dolgozni, de menet közben ahogy fentebb is írták keresel gőzerővel a szakmádban munkát, és félre teszel kaucióra pénzt, hogy aztán el tudj költözni legalább egy szobába, hogy ha a szüleid nem akarnak tovább támogatni/eltartani vagy elvennék az összes fizetésed.
2021. febr. 20. 13:41
 13/21 anonim ***** válasza:
24%
Az ingázást miért jó erőltetni?
2021. febr. 20. 13:45
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
A szüleid becsülettel kitaníttattak, jogos az elvárás, hogy menj dolgozni. Ha nincs más, irány a gyár, közben folyamatosan ketesgélhetsz, küldheted a jelentkezéseket, de azt nem várható el tőlük, hogy amíg nem kapod meg az álommelót ők tartsanak el.
2021. febr. 20. 13:48
 15/21 anonim ***** válasza:
94%

10 számokban ez mit jelent?

- mennyit keres egy minőségellenőr manapság?

- te milyen pozícióban vagy és mennyit keresel?

ha nem vagyok bunkó, anonim fórumon vagyunk azért merem megkérdezni

2021. febr. 20. 13:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Milyen erőltetésről beszélsz?

Faluhelyen ez leginkább szükséglet, amit mindenki tudomásul vesz.

Ugyanis ott nincsenek az utcasarkon gyárak, üzemek, multik és egyebek.

Egyébként én Budapesten 1,5 óra alatt jutottam el a belvárosból a budai oldalon levő munkahelyemre, vidéken meg 20 perc alatt a közeli város centrumába.

Akkor most miről is beszélsz?

2021. febr. 20. 13:51
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A szakmád engem is érdekel.
2021. febr. 20. 15:21
 18/21 anonim ***** válasza:
88%
18 évesen érettségiztem aztán mivel nem tudtam merre induljak elvégeztem egy Okj tanfolyamot. 19 évesen kezdtem el egy gyárban dolgozni. Tisztán emlékszem, hogy 53.000 Ft volt a minimálbér akkor de én megkerestem 80-90.000-et is. A gyáron belül szép lassan elkezdtem a ranglétrán felfele menni. Összeszerelő munkásból már csoportvezető lettem, amivel persze nőtt a fizu is. Busz vitt munkába és haza is. Napi egyszeri meleg kaja megvolt, ajándékok és utalványok az ünnepekre. Aztán munkahelyen belül megpályáztam egy végzettségemnek megfelelő munkát. 6 év termelésben töltött év után átkerültem az irodisták közé office time-ba. Ott sajnos csak 1 évet voltam, mert közben becsődölt a cég de aztán a munkanélküli alatt elkezdtem tanulni egy teljesen más szakmát. 3 hónap munkanélküli után az előző cégem ajánlása útján felvételt nyertem egy új gyárba irodába 8-16h munkaidőbeosztásban. Az ott töltött évek alatt elvégeztem a sulit, letettem a jogsit de aztán meguntam és kiköltöztem külföldre. Amikor hazajöttem teljesen más irányba kezdtem el keresni, mint ahol azelőtt dolgoztam. Szerencsére a második szakmámmal, amit munka mellett szereztem fel is vettek, de elvárás volt, hogy azon a területen is legyen végzettségem úgyhogy munka mellett megint beültem az iskolapadba. Jelenleg van 4 végzettségem, egy szuper jó és jól fizető irodai állásom és nem lehetek elég hálás az életnek, hogy minden így alakult. Tudom becsülni a kétkezi munkát, mert tudom, hogy honnan jöttem...egy kis gyári összeszerelő munkásból lettem egy megbecsült szakmabeli. Szóval te sem tudhatod, hogy neked mit hoz majd az élet ha esetleg egy gyárban kezdesz el dolgozni.
2021. febr. 20. 18:14
 19/21 anonim ***** válasza:
32%
Szánalmasak vagytok, menne a halál gyárba. Az egyenlő az öngyilkossággal. Ha az én gyerekem lenne, sose engedném oda. Egy undorító, fostalicska hely. Kérdező, ne hagyd magad, sose menj gyárba, én dolgoztam ott kevés ideig, de mindennap bőgve mentem haza, nagyon nagyon megviselt. Utána szerencsére elhelyezkedtem egy áruházban, és ott dolgozok. 26N
2021. febr. 21. 10:22
 20/21 anonim ***** válasza:
77%

Te vagy a szánalmas, ha neked az erkölcsi mércédbe belefér, hogy valaki teljesen bizonytalan ideig, felnőttként eltartassa magát a gyári munkás szüleivel, abból a pénzből, amit azok a "fostalicska" helyen keresnek!

2021. febr. 21. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!