Szerintetek jogosan zavar, hogy a családom nem támogat semmiben sem és nem vesznek komolyan?
9-es
Teljesen felesleges mondani nekik bármit is, veszekedni vagy "visszavágni", mert nem veszik komolyan. Ha valamit meg is valósítottam, ők azt akkor is kudarcként könyvelik el és hallgathatom, hogy baromság, nekik volt igazuk, majd meglátom, értelmetlen és hülye vagyok.
A "nem tanfolyamon tanulást" úgy értettem, hogy ezt szakképző iskolában tanulják négy évig, heti x nap szakmai gyakorlattal.
És a szakmunkás bizonyítvány után következik az időszak, amikor valaki megszerzi a rutint és elválik, hogy vagy rossz asztalossá (vagy egyébbé) válik.
Egy gyorstalpalón te nem leszel asztalos, az 100%.
Egyébként ha ilyen ambícióid vannak, akkor miért kellett az egyetem?
És ott mi leszel?
Ha mondjuk egy piacképes szakmát ad és nem feltétlenül utálod, akkor tisztességgel fejezd be, helyezkedj el benne és hobbiból, kikapcsolódásképpen asztaloskodhatsz kedvedre, magad örömére.
Remelem mar nincs sok vissza az egyetembol es nagyon hamar el tudsz majd koltozni ebbol a beteges kornyezetbol. Amennyire tudsz, tegyel felre penzt, diakmunka, vagy barmi.
Nagyon sajnalom,hogy ez a helyzet nalatok. Nalam is hasonlo volt, nem engedtek el sehova, igy hat a baratok is lekoptak. Sportot meg semmit nem engedtek, azt mondtak a tanulas rovasara menne.
Fel a fejjel, es ne hagyd, hogy a szuleid, vagy barki elvegye a motivaciod. Magadert tegyel meg mindent, ne masokert. Nincs mit bizonyitanod senki masnak, csakis magadnak.
Hogy mondjak egy konkrét példát: el szerettem volna menni egy asztalos tanfolyamra az egyetem mellett, de az hülyeség, semmi értelme nincsen
Bocs, de azt írtad, konkrét példa, el szerettél volna menni asztalosnak tanulni. Találd már kit, mit hazudsz...
#16 Kérdező!
Te írtad ezt:
"Teljesen reális célokról van szó, amik megvalósíthatóak és nincsen semmiféle akadályuk. Hogy mondjak egy konkrét példát: el szerettem volna menni egy asztalos tanfolyamra az egyetem mellett, de az hülyeség, semmi értelme nincsen, halott szakma, nem lehet belőle pénzt keresni, nem fogod megtanulni, nem érdemes, kamu stb. Így képzeld el."
Nos, kérésednek megfelelően így képzeltem el, erre is írtam amit írtam!
Ha te elmondtad volna nekik, hogy a barkácskészségedet akarod egy tanfolyammal fejleszteni, akkor nem mondták volna, hogy "hülyeség, semmi értelme nincsen, halott szakma, nem lehet belőle pénzt keresni, nem fogod megtanulni, nem érdemes,..."
Tényleg nehéz kibogozni a sztoridat, ha menet közben módosítgatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!