Mennyit kellene segítenem 20 évesen a szüleimnek?
120 km-re élek a szüleimtől, egyetemre járok és dolgozom. Ők szeretnék, ha rendszeresen hazajárnék és segítenék a házimunkában, meg gondoskodnék az 5 éves öcsémről. (Beszélgetni vagy közös programot velem nem akarnak.) Állandóan frusztráltak, bárminemű segítség ellenére is, mert a problémáik forrása más családi traumából fakad, de az pedig az én hatáskörömön kívül van. Ezért is költöztem el ilyen hamar és ilyen messzire. Állításuk szerint egy rossz ember vagyok és csak magammal törődöm. Utálok otthon lenni, de lelkiismeret-furdalásom is van.
Ti milyen gyakran jártok haza és mennyit segítetek otthon?
Külföldön elek, 2 évente járok haza és nem segítek a házimunkában, max ha anyu épp megkér valamire.
Külön élő, önálló, anyagilag fuggetlen felnőtt nem kell hogy segítsen a házimunkában. Max ha hazfelujitas van, akkor besegít- ha van rá szabadideje- de ennyi.
Nem kell, csak ha akarsz. Kulon elsz tőlük, nem is két utcara, szoval egyek meg amit foztek. 5 eves az ocsed, anyukad igy vagy nem dolgozik, vagy reszmunkaidoben van, boven el tudna látni a hazimunkat. En igy inkabb haza se mennek.
Szerencsére normalis szuleim vannak, ha megyek hozzajuk es valami dolguk van, szívesen besegitek, de nem elvaras, legutobb anyukam uzletet takaritottam ki, rendet raktam, amig ő csinalta az ebedet, en meg örültem, hogy ezt levettem a válláról.
Elég gáz...
Míg otthon laktam nekem is suli/munka mellett még takarítani kellett, meg van 2kisebb tesóm, ők is az én dolgaim voltak. Anya nem dolgozott, elvileg azért volt otthon, hogy ezeket megcsinálja. Aztán mégis én voltam a szar, hogy még ezt meg azt nem csinaltam meg...
Elköltöztem, igaz csak 10km-re kb tőlük.
Azótakb havi 1x megyek hozzájuk, azt ennyi. Iszok egy kv-t, meghallgatom anyámat ezt ennyi...
". 5 eves az ocsed, anyukad igy vagy nem dolgozik, vagy reszmunkaidoben van, boven el tudna látni a hazimunkat"
Ezt az ötletet amúgy honnan vetted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!