Elengednéd külföldre a 18 éves fiadat, nulla nyelvtudással és szakma nélkül?
22-es vagyok.
A dolog sokösszetevős:
1.) Nulla nyelvtudással nem sok esélye van. Mindenki ott fogja átverni, ahol épp kedve szottyan az illetőnek.
2.) Jogilag és tevőlegesen viszont egy felnőtt embert - ha nincs gondnokság alatt - de egy árva szót nem írtál arról, hogy szó lenne ilyesmiről - Te semmiben nem tudsz, sem jogilag, sem fizikailag korlátozni. Ha fizikailag bezárod, az büntetőjogi kategória, szabadság önkényes korlátozása, BTK.
3.) Nyilván neki kell látnia a saját dolgait. Ha otthon csak vergődik-tengődik, urambocsá élősködik a TE pénzeden, akkor ÉN a TE helyedben bizony - akár tetszik nekem, akár nem - menni hagynám, kint az létező legutolsó aljamunkával is simán megkeresi a dupláját annak, amit itthon, majd megtanulja a maga kárán, hogy nem Netflixre költünk meg kocsmára, hanem parizerre és zsemlére. (most írtam egy simán nélkülözhető luxust, ami azért nem a jacht kategória, de nélkülözhető, és egy alapvető, elengedhetetlen szükségletet - két véglet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!