Elengednéd külföldre a 18 éves fiadat, nulla nyelvtudással és szakma nélkül?
Nulla? Biztos nem az, ha magatol kimenne. Szerintem biztasd es abban tamogasd, nehogy vmi ketes munkara menjen.
Es biztositsd ha baj van szoljon es hazajohet segitesz neki.
Az a helyzet, hogy egyáltalán nem kell engedélyt kérnie, jogilag megteheti, hogy még csak nem is szól róla.
Inkább kommunikáljatok normálisan, akkor talán a véleményt, tanácsot monhatsz neki, esetleg szorgalmazhatod, hogy az adott nyelvet sajátítsa el előbb legalább alapszinten. Tiltással semmit nem lehet elérni.
Amennyiben te a fiú vagy (úgy sejtem ez a helyzet), akkor ölj le a szüleiddel beszélgetni és próbálj értelmes érveket felhozni a döntésed mellett. A szó nélküli lelépést nem javaslom - hiába megtehetnéd -, mert az végtelenül gonosz húzás lenne.
13-as, ja felnőtt ember, nulla megtakarítással. Hagyjuk már, attól, hogy törvényesen felnőtt, ugyanolyan gyerek, akit el kell tartani a szülőnek.
Kérdező: felőlem mehetne, állnám a fapados repjegyét, a többit oldja meg. Garantálom hogy egy hónapon belül hazajön, mert alap dolgot nem fog tudni elintézni :D
Én 10 évvel ezelött 18 évesen jöttem ki.
Nem tudtam a nyelvet. Eleinte gyári munkára. Munkásszállón laktam . Össze szedtem magam leraktam a nyelvvizsgát és felvettek egyetemre(dolgoztam is mellette ). Azóta kint élek.
28/N
Nulla nyelvtudással kezdtünk Auszriában dolgozni. Hiába volt szakmánk, nem abban helyezkedtünk el.
Szó szerint semmink nem volt. 2 éve vagyunk kint, vettünk 2 autót, fenntartunk egy albérletet, tudunk félretenni és folyamatosan lépünk felfelé a munkahelyeken egyre több pénzért.
Szóval igen, a helyedben kiengedném a gyerekem. Maximum ha izgulsz, olyan országba érdemes mennie, ahol van legalább 1 ismerős.
Nem lehet érettségije sem, mert ahhoz valamekkora nyelvtudás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!