Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért utálják manapság a...

Miért utálják manapság a gyerekek valamelyik szülőjüket?

Figyelt kérdés
Rengeteg ilyen kérdést olvasni itt naponta. Nálunk is voltak anno balhék, de ilyet sose éreztem, hogy utálom őket.

2021. febr. 4. 13:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Régen is okan utálták, csak nem volt max. napló ahová beírhattad. Hagyjuk már ezt a régenmindenjobb volt dolgot.
2021. febr. 4. 13:52
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Én is utáltam apámat. Csak nem volt gyakori. Az összes barátomról tudom, melyik szülőjét utálta.
2021. febr. 4. 13:53
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Mert sajnos, sokszor olyan emberekből is szülők lesznek, akik alapvetően teljesen alkalmatlanok a feladatra.
2021. febr. 4. 14:09
 4/16 anonim ***** válasza:
80%
Mert el van baszva a nevelésük, mert agyonhajszoltak a szülők és nem is ismerik a gyereküket, és már nem is érdekli egy idő után őket a saját gyerekük. Mert a gyerek szarik a szülő fejére, csak a pénzt akarja, mert tényleg szar szülők- mert a gyerek alap dolgokat se hajlandó elvégezni, hisztizik a semmin, rinyál hogy ő cselédnek lett szülve ha néhanapján el kell mosogatni maga után, , mert a szülő csak bevételi forrást lát a gyerekben, egyébként leszarja... Válogass.
2021. febr. 4. 14:12
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
Mert azok, akik jóba vannak a szüleikkel, mit panaszkodjanak? Azért csak ezt látod, mert ide nyilván az ír, akinek problémája van.
2021. febr. 4. 14:15
 6/16 anonim ***** válasza:
94%

Régen is volt ilyen, csak én pl. a naplómba írtam, hogy utálom anyámat. (Nő vagyok és 55). Egy igazi, tipikus mérgező kapcsolat volt a mienk, de akkoriban, 70-es, 80-as évek ilyenről még nem lehetett hallani/olvasni, hogy mérgező kapcsolat, mérgező szülők. Így utólag visszagondolva: Mindenért csak cseszegetni tudott, soha egy gyengéd megnyilvánulása nem volt felém (se testileg, pl. ölelés, se szóban, pl. elismerés, dicséret, ilyesmi). Ha 120 százalékot teljesítettem, akkor kb. elértem nála azt a szintet, hogy megfelelek. Örömeim, bánataim, gondjaim, terveim, céljaim soha nem érdekelték, soha, egyetlen egyszer meg nem kérdezte, hogy vagyok. (Ezt egyébként akkor is folytatta, amikor már férjnél voltam, és telefonon beszéltünk, kb. végigkérdezte, hogy van a kislányom, hogy van a férjem, hogy van a férjem első házasságából levő gyereke, aztán itt vége lett a sornak, hogy én hogy vagyok, az teljesen mindegy volt.) De nem is ragozom, az ELFOGADÁST soha, de SOHA nem éreztem. Akkor az ilyen szülőt csoda, hogy utálom?

(És a baráti, ismeretségi körömben nem én vagyok az egyetlen, sok ilyen van, mondhatni az a fura, ha valakinél nem ez van. Ügyfelemmel szoktunk beszélgetni, korombeli nő, azt mondja, arra emlékszik, hogy az anyja ordibál vele pici lány korában, hogy "menj innen, nem szeretlek". Ezek az első emlékei, meg utána is az emlékei az anyjáról. Nem tudom, az a 60-70-es években fiatal korosztály valami iszonyat lelki nyomorban élhetett, a legszarabb szülők belőlük lettek (tisztelet a kivételnek).

2021. febr. 4. 14:22
 7/16 anonim ***** válasza:
85%
6-os, ehhez azért megvolt ám önmaguk igazolása is. Ott volt a jó öreg Dr Benjamin Spock (kb. minden család könyvespolcán), hagyd üvölteni a babát órákon át, ki ne vedd, oszt majd megtanulja, hol a helye.
2021. febr. 4. 14:38
 8/16 anonim ***** válasza:
39%
Dr, Spook Nem azt írta, hogy órákon át hagyd üvölteni a gyereket, csak azt, hogy nem kell azonnal felvenni. Semmi baja nem lesz egy kis sírástól.Nagyanyáink idejében nem volt 3 éves GYES, és dolgozniuk kellett a munkahelyükön is. Nem értek rá elkényeztetni a gyereket, mint ma. Még is jobban tisztelték a szüleiket. Nevelték és fegyelmezték őket, de a neten sem hallották állandóan azt a gyerekek, hogy nekik jogaik vannak.
2021. febr. 4. 15:55
 9/16 anonim ***** válasza:
74%
Hagyjuk spockot most meg belefaradnak a saját gyerekukbe csecsemőkorban mert a sok kötődéses babakorszak után szarnak a gyerekre
2021. febr. 4. 16:04
 10/16 anonim ***** válasza:
36%
Akkor talán olvasd el a kérdéseket meg kérdezd ott.
2021. febr. 4. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!