Anya és apa elváltak. Hogyan kerüljem el, hogy állanó legyen a feszültség?
Anyukám utálja apukámat és velem veszekszik állandóan,mert jóba vagyok vele. Anyukámmal élek,mert apa itt hagyta nekünk a házat. Lassan már ott tartunk, hogy anyu nem vesz nekem semmit, apa fizeti nekünk a rezsit és a hitelt is,plusz gyerektartás három gyerekre. Majdnem minden nap hoz valami kaját. Én utolsó éves gimnazista vagyok, két tesóm pedig 9.es illetve 6.os. Ők is jóba vannak apukánkkal,de igyekszenek titkolni mert félnek a veszekedéstől. 1 éve váltak el, apukánkkal 2 naponta vagy naponta találkozunk,attól függ hogy jön ki. Jön hozzánk délelőtt általában most hogy online suli van.
Valaki valami megoldást tudna javasolni? Próbáltunk már beszélni anyukánkkal,de őrjöngés lett a vége a részéről. Nem akarok családi vitát, ezért a kapcsolatmegszakítás nem opció a tesóim miatt sem.
#10: Nem látod? Az ő [szülők] problémájuk, már az ő [gyerekek] problémája.
Kérdező: Ezt nem tudod elkerülni, csak ha az apáddal való kapcsolatot gyakorlatilag lenullázod vagy ha apádhoz kerülsz (akkor mg anyád árulónak fog bélyegezni). Te itt mindenképpen áldozat leszel, mert a szüleid kizárólag valamelyikük/mindkettejük miatt nem tud civilizált lenni.
Érdemes lenne a szüleidet szembesíteni a helyzettel, hogy amikor egy helyen vannak, ti hárman elmondjátok, hogy ez nektek szar, és oldják meg felnőtthez méltóan. Anyádnak nem ártana egy pszichoterápia, ahol elmondhatná a saját baját, ahelyett, hogy rajtatok veri le.
Jelenleg anyád a ti apátoktól való elidegenítéssel akar bosszút állni apátokon, ami sajnos gyakori. Kérdés, hogy apátok valóban ennyire gondoskodó vagy csak az anyátokkal szemben akarja így megvédeni a rokonszenveteket. Remélem az előbbi, mert akkor jobb lenne, ha hozzá kerülnétek, akkor apátoknak nem kellene gyerektartást fizetni, anyátok meg pukkadjon meg az ingatlan terheibe! Én a szembesítés plusz terápiát javaslom.
Ezt sosem értettem.
Két ember között nem működik vmi, elválnak.
Azért válnak el, mert nem akarnak állandóan vitázni, nem akarják látni a másikat stb.
Ez a válással megoldódik.
Mégis a legtöbb esetben tovább rágják egymás életét.
Azt pláne nem tudom megérteni, hogyha van közös gyerek, akkor a gyereknek az apja marad a válástól függetlenül, miért kell a gyerekek előtt meccsezni és főleg lelki terrorban tartani őket.
Végképp nem tehetnek a helyzetről.
Édesanyád háztartásbeli?
Amit írtál abból azt veszem ki, hogy apukád tart el titeket (ha jól értelmeztem anyukádat is), éppen csak nem lakik veletek.
Vajon mi anyukádnak a baja?
Nem értem ezeket az anyákat. Egy gyereknek szüksége van az apjára. Senki sem akárhat szándékosan lelki sérült embert nevelni.
Attól higy ők elváltak nektek apukátok még apátok marad. Valamiért büntetni akarja apádat. Hihetetlenül önző anyukád hogy ezt csinálja. Ezt kellene vele megérteni. Fel kell fognia higy nektek szükségetek van apátokra, az ő személyes sérelmét meg tartsa magában mert nektek ezekhez a dolgokhoz nektek semmi közötök nem volt.
Eleinte ez szokott lenni de lenyugszanak a dolgok. Mondjuk ha eltelt egy év nem biztos hogy le fog. Úgyhogy ha lesz egy helyzet ami megfelelő, amikor nyugodt anyukád, mondd meg hogy beszélgetni szeretnél vele nyugodtan. Akkor mondd el neki higy érzel. Ha akkor is kiabál akkor nincs értelme a beszélgetésnek, akkor állj fel es had dühöngjön magában. Ennyit tudsz tenni szerintem.
Nem is a kereset a lényeg.
Ahhoz már elég nagyok vagytok, hogyha apukátokkal akartok találkozni, azt megtehessétek.
Mit gondolsz miért van ennyire ellenére anyukádnak?
Szóval a szokásos kimenetele van a dolognak:
A nőre száll minden, a férfi tovább fizet mindent, gyerektartást, + albérletet, és még ő a szemét :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!