Elvált szüleim nincsenek jóba, probléma a találkozás apámmal,mit tegyek?
Akárhányszor menni akarok apámhoz, anya mindig addig mondja a magáét, amíg ellehetetleníti azt, hogy menjek. Felhozza a múltat, hogy köztük mi történt. Úgy érzem bűntudatot akar bennem kelteni, mert olyanokat mondd nekem, hogy én mennyire odavagyok érte meg hogy ő mennyi rosszat csinált vele.
Aztán amíg ott vagyok apánál tök flegma velem.
Azért váltak el, mert apám megcsalta.
De attól én még tartani akarom vele a kapcsolatot, hiszen a gyermeke vagyok, ő meg az apám. Ha feljön témának, hogy x nap múlva megyek hozzá, folyamatosan vitatkozik velem.
Az nem helyes, hogy a saját, volt férje iránti érzései miatt téged "el akar választani" tőle, bármi is történt köztük, egy gyereknek mindkét szülőjére szüksége van és nem a gyerek tehet arról, ami történt köztük.
Nagy hiba a gyereket (bármilyen módon is) bevonni a szülők közti érzelmi nézeteltérésekbe és megpróbálni "bármelyik oldalra állítani", mert nem a gyerek tehet arról, ami történt.
19 éves vagyok. 15 voltam, amikor a válás történt.
Én is így látom. De valamiért mindig bűntudatot kelt bennem. Nekem mindketten fontosak. Sokáig volt rossz a kapcsolat köztem és apám között, már lassan 2 éve próbáljunk javítani a kapcsolatunkon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!