Hany evesek voltak a szuleid mikor világra jöttél? Ez valahogy befolyásolta az eleted?
Én 92ben születtem, anya 20 volta, apa 25. Az első 3 évemre nem emlékszem, akkor halt meg apukám. 4 éves voltam, mikor nevelőapám hozzánk költözött. Ő annyi idős, mint anya, akkor volt 24.
Én tudtam mi az a fegyelem. Ha 10ig engedtek el, 9:59kor már otthon voltam. Ha anya mondott valamit, azt megcsináltam. Most van egy állásom, kiegyensúlyozott házasságom, saját házunk, autóink. Magyarán bejött az élet. (22évesen költöztem el)
Hugom 10 évvél fiatalabb nálam. Tehát anya és nevelőapám 30ak voltak, mikor született. Drogozik, lop, hazudik. 18éves, már 2x vitték be bilincsbe a rendőrségre.
Kisebbik húgom 13 éves. Tehát 35 volt anya meg nevelőapám.
Suliba bukásra áll mindenből, versenytáncol, ennek következménye, hogy még a boltban is úgy riszálja magát, mint egy k..a...
Szófogadatlan, a szobáját képtelen rendben tartani, ha pl 4re haza kellene érnie, hazaesik 6kor és ő van megsértődve, mert ki vannak rá akadva. A telefonja az élete, anélkül 10 percig nem létezne.
Szeretem, imádom, de ő már totál más világ mint én.
Ugyan azok neveltek minket, mégis ekkora szakadék van köztünk. Nem tudok magyarázatot adni rá, mi ennek az oka.
Anya 30 éves volt, Apa 36 éves volt, mikor megszülettem. Kifejezetten régimódi felfogásuk volt, legalábbis apának biztosan, ezért mindig a gyereknek kuss volt a neve, anya meg mindig apától félt. Nem volt annyira rossz a helyzet, mert tisztelettudó gyerekek voltunk, de semmit nem lehetett velük megbeszélni, így azért elég távolságtartóak voltunk. Amíg minden az elvárások szerint mentek, addig nem volt gond, mi meg ritkán mentünk széllel szemben.
Ettől függetlenül szerintem ez nem a kor miatt alakult így, inkább a szüleim kapcsolata miatt. Anya sose mondott nemet apának, így mi sem, stb stb.
35 és 40 évesek voltak.
Igen, konzervatívak voltak, kb. sehova nem engedtek el. (Az, hogy megkövetelték a tanulást, az nem volt baj, eszem volt hozzá, szóval csak jót tett.) Anyám viszont rettenetesen "túlféltett".
A 30-as éveim második fele viszont már az öregedésükről, az egyre több segítségről, az ápolásukról szóltak.
Jó szülők voltak, de nagyon sokszor kívántam, bárcsak legalább 5-5 évvel lettek volna fiatalabbak, az egész életem máshogy alakulhatott volna...
Akartak még kistestvért is, szerencsére letettek róla.
26 volt édesanyám, 29 édesapám.
Húgom 7 évvel később született.
Mindketten normális nevelést kaptunk, szép gyerekkorunk volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!