Mit csináljak hogyha a szüleim nem tudnak kifizetni egy
képzést sem?
Sok állás van amihez csak word, excel ismeret kell meg középfokú végzettség. amolyan adminisztrátor adatrögzítő állások stb. A ms office hazsnálatát a youtubról is megtudod tanulni, nyelveket is tudsz onnan tanulni.
2021. jan. 26. 13:55
Van munka érettségivel. Bármilyen gyári munka, meki, kfc. Kezdésnek egyik sem szégyen. Szedd össze a pénzt a tanulásodra. Vagy mit csinálsz jelenleg? Nyílván 18 elmúltál. Suliba nem jársz, dolgozni nem dolgozol. Nyisd ki a szemed, és lépj.
2021. jan. 26. 13:56
3/26 A kérdező kommentje:
Nézegettem én is azokat meg értek is hozzá de oda is diplomásokat vesznek fel inkább ilyen bölcsész vagy nem tudom milyen tucat diplomásokat. Én hegesztő akarok lenni de felnőttképzésben csak fizetős van kb. 360 ezer ft de azzal utána lehet is munkát találni.
Elmész dolgozni egy gyárba, a mekibe, teljesen mindegy. Az ott kapott fizetésednek a nagyrészét félreteszed egy tanfolyamhoz. 1 év alatt egy tanfolyam árát simán össze tudod spórolni. Nem te vagy az egyedüli akit a szülei nem tudnak támogatni.
2021. jan. 26. 14:02
Elmész dolgozni és munka mellett megcsinálod.
Egyébként a környékeden a középiskolák honlapján nézd meg a felnőttképzéseket.
Legtöbb helyen szoktak iskolarendszerű képzéseket indítani.(ingyenes és diákigazolványt is ad) Most a járvány, illetve a képzési rendszer átalakulása miatt biztos másabb,mint tavaly volt,de nézz körül!
Nálunk pl a helyi lakosoknak is rendszeresen vannak ingyenes képzések.
Munka mellett simán elbírható.
Ezekre nincs diákhitel? Ha értelmes képzést csinálsz, akkor 360 ezret vissza tudsz majd fizetni. 360 ezret a mekiben össze tudsz szedni, ha lakhatsz a szüleiddel. Sokszor van ezekre a tanfolyamokra részletfizetési lehetőség is, hogy ha 20at adsz minden hónapban. Ennyit alkalmi munkákkal is össze lehet kaparni.
A legegyszerűbb: árufeltöltő, raktáros. Mivel nem dolgozol, gondolom a szüleiddel laksz. Összespórolod a pénzt a képzésre, leteszed és lám, máris lesz valami az érettségin kívül
8/26 A kérdező kommentje:
Lesz felnottkepzesi hitel aprilistol. Duakhitel csak egyetemi hallgatoknak van.
Ne haragudj meg, de miért kellene fizetni a szakképzésért? Ha csak egy érettségid van, akkor két szakma ingyenesen megszerezhető. Ha úgysem dolgozol menj el nappalira.
Vagy fogod magad bebattyogsz a munkaügyi központba, vázolod azon elképzelésed, hogy szakmát szeretnél tanulni és úgy lehet, hogy még egy kis szakmunkás ösztöndíjjal is megkínálnak a suliban.
Most olyan világot élünk, hogy aki szakmát akar tanulni, az előtt nincs akadály.
2021. jan. 26. 14:13
Persze kifogásokat keresni sokkal egyszerűbb ezt elismerem.
2021. jan. 26. 14:13
Kapcsolódó kérdések: