Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit csináljak ha egy számlát...

Mit csináljak ha egy számlát sosem fognak kifizetni?

Figyelt kérdés
katás egyéni vállalkozó vagyok, csináltam egy 10 000 ft-os számlát utalásosat. A határidő rég lejárt, az ürge ígérget hogy kifizeti de sosem fizeti, már 20-szor felhívtam. Nincs kedvem 21.szer felhívni, postán 1-2000 forintért fizetési meghagyást küldeni, ami felesleges lenne mert ugyanúgy nem fizetné ki. Úgy döntöttem hagyom az egészet, viszont így ott marad a számlázó programomban hogy nincs kifizetve. A kifizetést pedig nem tehetem meg mert egy navos vizsgálat során bekérik a bankszámla történetemet is (volt már ilyen) és akkor én szívok hogy nem is fizették ki.
2020. okt. 8. 15:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A teljesítés megtörtént?
2020. okt. 8. 15:43
 2/11 A kérdező kommentje:
persze
2020. okt. 8. 18:15
 3/11 anonim ***** válasza:
Akkor le kell írni bahajthatatlanként.
2020. okt. 8. 20:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Értékvesztés és ha tényleg behajthatatlan (fiz meghagyás, felszámoltatás, felszámoló nem lel fel végrehajtható vagyontárgyat az adósnál annak felszámolása során) akkor lehet leírni behajthatatlanként és feloldani az értékvesztést.
2020. okt. 8. 22:24
 5/11 anonim ***** válasza:
Katás nem nagyon számol el értékvesztést.
2020. okt. 8. 22:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Igen afelett átsiklottam igazad van.

Katásként nincs jelentősége

2020. okt. 8. 22:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Fmh majd vègrehajtàs. Behajthatatlannak meg eleve előfeltètele hogy vègig zongoràzod a vègrehajtasi folyamatot nem tudid csak úgy beírni, csak èpp kata esetèben èrtelmetlen is lenne. 🙂
2020. okt. 9. 07:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja amúgy szàmlânkènt meg 40 euro behajtasi ktg atalànyt attól mèg kiszamlazhatod neki. Utàna màr azzal is tartozni fog .
2020. okt. 9. 08:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Bocs az lemaradt, hogy ha vàllalkozó az adós.
2020. okt. 9. 08:05
 10/11 A kérdező kommentje:
Kft az adós
2020. okt. 9. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!