Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárjátok, hogy a 18 éves...

Elvárjátok, hogy a 18 éves otthon elő, középiskolás gyereketek engedélyt kérjen tetoválás vagy testékszer előtt?

Figyelt kérdés
Ha magának fizeti, de amúgy te tartod el, mert középiskolás

2021. jan. 26. 11:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én is 16 évesen szerettem volna, hát végülis nem piercinget csak egy plusz lyukat a fülembe, anya engedte, apa nagyon nem, aztán anya mondta ha apa nem engedi akkor nem lehet, végül elmentem belövetni, kb 2 hónap múlva észre vették, de nem mondhatnám, hogy le lettem szidva, csak egy kis lelkiismeret furdalást csináltak, hogy azt mondják, hogy nem akkor én miért öntörvényeskedem. Azóta már a fülem porc részébe is csináltattam, ami elvileg piercingnek számít, de le se reagálták. Apa jegyzi meg hétről hétre hogy már megint van egy bizbasz a a fülemben, de úgy, hogy már 1 éve benne van ugyanaz .. esküszöm mintha demenciás lenne vagy nem tudom.

Én is szeretnék tetkót, de nem valószínű hogy meg fogom kérdezni, mivel anyáék utálják a tetkót is a piercinget is, szóval ha engedélyt kérek valszeg nemet mondanak, sőt apa még a kitagadással is befenyít de amúgy ha már kész és utólag látják nem hiszem hogy lesz belőle gond, nyilván én fizetem, és már 19 éves is elmúltam. Egyébként nem lázadásból csinálom, csak nekem tetszik, és attól hogy tiltva van még megcsináltatom. Nem a tiltás erősíti bennem az érzést, mivel már meg sem kérdezem.

2021. jan. 26. 13:51
 12/16 anonim ***** válasza:
36%

Első körben megpróbálnám jó ízlésre nevelni, pláne, ha lány... A tetoválás nem tartozik ide, szerintem. Egyszerűen annyira virít a legtöbbről, hogy “a viselője nem az Oxfordon végezte a tanulmányait”, ahogy mondani szokták, hogy az brutális.

Akkor engedném, ha hellyel-közzel tudná csak elvégezni a szakiskolát és nem lehetne belőle többet kinézni, hogy egy láncdohányos ezomamiként tengesse az életét 4 órás kültelki pénztárosként...

2021. jan. 26. 13:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedélyt adunk, de igen, mi meg szoktuk beszélni az ilyesmit előre, szól, mi a terv.
2021. jan. 26. 18:23
 14/16 anonim ***** válasza:
68%
12: ok boomer
2021. jan. 27. 00:32
 15/16 anonim ***** válasza:
Én elvárnám, hogy megbeszélje velünk. Viszont segítenék neki választani valami jó tetkók. :D
2021. jan. 29. 15:07
 16/16 anonim ***** válasza:

Én sose számoltam be ilyenről, hazamentem és ott volt a piercing a számban, aztán ki kellett vennem. Most fültágszem van, előtte 8 évesen fülbevalóm volt de azt meguntam igy váltottam arra, jaa és fiú vagyok.

Tetoválást azért mondtam hogy szeretnék, annyit mondtak 18 legyek és oké, tesómnak is volt előtte igy nem haragudtak.

Azóta leérettségiztem, szakmám van, jelenleg is tanulok, tehát nem lettem egy korcsadék, dolgozok és senki nem szólt még egyikre sem, csak jobban megnéztek az emberek, de igazából ez a generáció már nem törődik ezekkel, szerencsére a munkahelyen is elfogadottabb már mint a 2000 években, lassan cyber punk 2077 :D

24f

2021. febr. 2. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!