Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valakivel történt már ilyen?...

Valakivel történt már ilyen? Hogyan reagált rá?

Figyelt kérdés

Édesapámmal a kapcsolatom már régóta nem felhőtlen. Kiskoromban tönkrement a házassága (sajnos sokat ivott és emiatt alkoholista vált belőle) édesanyámmal (kb 4-5 éves voltam). Röviden a gyermek felügyeleti jogot anyámnak adta a bíróság. Apámnak x-Ft gyermektartás plussz láthatási hétvége két hetente. Kiskoromban még nagyon rajongtam érte és felnéztem rá. De idővel ahogyan nőttem fel láttam a dolgokat, h miket csinálni. Nem tesz eleget a bíróságon tett dolgoknak stb... . Mikor volt a láthatási hétvége akkor sem mindig foglalkozott velünk (inkább játszott, dolgozott, aludt, mintha megmaradt volna egy bizonyos korban és onnan nem akar kitörni mert neki az kényelmesebb). Aztán a húgomnak és nekem eljött az a pont amikor azt mondtuk, h nem szeretnék menni mert nem foglalkozik velünk. Rá akartuk ébreszteni, h mit csinál mert magától nem jön rá. Így eltelt 2-3 év. Aztán egy családi karácsonyon (előre megbeszélve mamával) megjelentünk. De édesapámnak semmi reakciója nem volt. Ekkor 15 voltam. Után 3-4 éven át küzdöttem, h elismerjen a fiának tekintsen, de minden hiába. Ez idő alatt lett egy barátnője és egy mostoha lánya (barátnőjének a lánya). Ő volt az aki egy ideig úgymond kihasználta és kénye-kedve szerint hergelte apámat. Apám mindent megakart tenni, h az új lányával jól kijöjjön és ezt tőlünk is elvárta. Húgomnak valahogyan könnyebben ment, mint nekem. Én volt a rossz. És egy bizonyos estén megint erősen bódult állapotba került az alkohol miatt és felhívott. Én ott lelkileg teljesen összetörtem. Sok évnyi küzdés után feladtam teljesen és jobb lett. Erre rá 1-2 évre felakarja venni kapcsolatot és nyitni akar felém és a húgom felé. Nekem ez teljesen fura (a húgomnak is). Nem tudom mit csináljak/csináljunk.

Köszönöm, h végig olvastad.

2021. jan. 26. 07:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy fogadzam, mint egy ismerkedni vágyó magányos új szomszédot. Amikor ideje lesz rá, akkor keres majd titeket, egyébként meg éli az életét és nem lesz aktív szereplője a tiéteknek. Teljes érzelmi nyitásra képtelen voltam, elvárásaim sem voltak, így nem is csalódok, mikor hónapok telnek el és nem keres. A gyerekeim nem mindig ismerik fel (még képről sem) ezt a nagypapát, de nem erőltetem nekik. Nekem ilyen apa jutott, ez van.
2021. jan. 26. 07:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Tapaaztalat: fateromban mindig akkor lángolt fel, hogy jó apa akar lenni, mikor az aktuális csajával fasírtban voltak, és magányos volt. Amikor kibékültek, vagy jött az új, akkor hónapokig le se...
2021. jan. 26. 08:12
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Saját magad érdekében kerüld el. Újabb és újabb sérüléseket fog neked okozni. Mivel valójában senki sem változik. Ő sem fog.Lehet, hogy ideig -óráig úgy tünik, de nem fog. Ha kicsiként nem volt rád tekintettel, nagyként még annyira sem lesz. Vagy lehet, annyira leromlott az állapota, hogy eltartót, gondozót keres magának , és ezért próbálkozik nálad.Ha nem akarsz megint összetörni, ne menj házhoz a pofonért.
2021. jan. 26. 08:15
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem két eset lehetséges:

1. Lelkiismerete megszólalt, sokmindent megbánt, fáj neki a múlt és jóvá akar tenni dolgokat.

2. Rájött, hogy "ha úgy hozza az élet, még szüksége lehet rátok, a segítségetekre, vagy bármilyen támogatásotokra"...

2021. jan. 26. 10:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben vagyok, mint ahogy előttem írták valószínűleg rosszban van olyankor az új családdal vagy pedig egy pillanatra megszólal a lelkiismerete, de ha mindig ugrasz neki akkor élete végéig így fog menni. Az én apám, akkor kezdett el keresni, amikor már 14-15 éves voltam, most is írkál, de nem érdekel, mert ahányszor beszélgetni kezdek vele csak úgy el kezd sértegetni egyik pillanatról a másikra. Ha nem akarsz mégtöbbet sérülni, akkor a lehető legridegebbnek kell lenned vele
2021. jan. 26. 11:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatból mondom, sajna nem elég ridegnek lenni, hanem meg kell szüntetni a kapcsolatot. Azt tanácsolták sokan annakidején, hogy hagyjam rá, egyik fülemen be, másikon ki (amikor sérteget) Aztán rájöttem, hogy ez azért nem megy, mert a füleim közt azért csak ott van az agyam és minden nyomot hagy benne, ha nem akarom, akkor is.Nem kell az ilyen embereknek (mégha véletlenül ő az apád,akkor sem)teret engedni.
2021. jan. 26. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:
64%

Szakítsatak meg vele MINDEN kapcsolatot!

Ugyanis faterod csak azért és csak akkor fog keresni, amikor NEKI éppen kelletek, viszont ha nektek lenne szükségetek, ugyanekkora ívben fog tenni a fejetekre, mint eddig.

Ezt tapasztalatból írom, én rengeteget sérültem, míg folyamat arra vártam, hogy apa figyeljen rám (is), és ne a mostohaanyám meg a két testvérem létezzenek csak.

Persze, ez soha nem következett be, én örökké az "ötödik kerék" voltam a családban, hiába az édesgyereke vagyok.

2021. jan. 26. 14:39
 8/8 Yoda m. ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező!

Én leginkább a 4. hozzászóló véleményét preferálom.

1. Bárki, bármikor vàltozhat, mivel egyre csak többet tapasztal. Ne zárd ki a lehetőségét, hogy csakis kihasználni, vagy pótszernek akarhat.

2. Mára már elég tapasztalt kell legyél ahhoz, hogy észrevedd a szemében, hangjában az őszinteséget, vagy annak teljes hiányát.

Ha kapcsolatot szeretne veled... hisz az édesapád, ne tagadd meg tőle e lehetőséget. Lehetsz Te akár felnőttebb, érettebb is nála. Mindenesetre legyél vele őszinte, ha beszélgetnèl, vagy találkoznál vele. A válaszaiból pedig ki fog derülni, hogy mit is szeretne. Csak legyél tartózkodö és figyelmes.

S ha úgy látod, hogy inkább csak játszmázásba próbál belemenni, akkor intsél búcsút neki. De... csak akkor.

Mit lehet azt tudni, hogy a mai napig vajon milyen behatások, felébredések érték őt.

Ha semmilyen, akkor azt is fogod nála tapasztalni.

Csak legyél nyitott felé és fogadd el tőle még azt is, ha netán hazudna neked. Csakis azt fogadd el, hogy ő ilyen, s nem más. Senki nem tehet róla, hogy ki az apja/anyja.

Próbálj úgy közeledni felé,ha idáig eljutsz... mintha egy idegen, még ismeretlen emberrel találkoznál. Vagyis... NE legyen előfeltételezésed, előitéleted, elvárásaid irányában. Ha ez neked megy, akkor nyithatsz felè. Ha úgy érzed, hogy nem menne... akkor lehet, hogy meddő próbálkozás.

De... végül is Te döntesz ebben. És bármit is döntesz, meg ne bánd! Ez a javaslatom.

Az ERŐ legyen Veled!

2021. jan. 27. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!