Ennyire gond, hogy próbálkozom? (tanulás)
3-4. válaszolók, félig hasznosnak jelöltem válaszaitokat, mert bár szerencse, hogy a kérdezőt motiválta tockosként a szintén arrogáns ítéletetek róla, igenis, hogy nem feltétlenül tehet a kérdező sem a szüleiről, sem arról, hogy szülei elítélő szavai deaktiválják. Persze jó erre rámutatni, felhívni a figyelmét, hogy még ha nem is tehet róla, tehet ellene, ahogy ti is és mások is írták, de arrogancia, ítélkezés, lekezelés, hibáztatás, kritizálás nem a segítő szakmák eszközei, ugye...
A minden másban csatlakozom az előttem szólókhoz, mind abban, hogy könyvtár, internet, suliban tanároktól segítség kérés, és leginkább tényleg korábbi érettségi feladatokat csinálj dögivel, végtelenül, hiszen így tanulod meg a legjobban, hogy mik az elvárások, még ha valamennyire változnak is évről évre.
Abban is van igazság, hogy a felsőoktatásban még fontosabb az egyedül tanulás, ami miatt tényleg érdemes ezt észben tartanod, de az is igaz, hogy egy jó magántanár lehet akkora iránytű, mint nekem lett 4. gimi elején a francia magántanárom kb. a coachom is és neki köszönhetek a francián kívül még kismillió más sikert is, úgyhogy ha van anyagi lehetőséged és a tanáraidat már kimaxoltad, egy jó különtanár aranyat ér, komolyan, szóval fontold meg!
És két év még tényleg sok idő, nyugi, de jó, hogy már most készülsz rá, így van a legjobb esélyed kitörni a sekélyes otthoni életből! Hajrá! :)
Kerdezo, az orszagban csak egyetlenegy masik iskola van, ahova atjelentkezhetnel? Nem hiszem. Nem vettek oda fel, oke, es? Probalkozz mashol, ha tenyleg ugy erzed, hogy a jelenlegi sulid nem megfelelo.
Amugy en matekbol es angolbol voltam rettenetesen gyenge, a tanaraim szornyuek voltak. Nalunk a szuleim tamogattak volna, de nem volt mibol, igy magamnak kellett megoldanom a dolgokat. Mar 15 eves koromtol kezdve minden nyaron es szunetben dolgoztam, igy tudtam tanarhoz jarni ebbol a ket targybol, plusz termeszetesen ezerrel tanultam konyvekbol, internetrol. Vegul a nyelvvizsgam es az erettsegi is jol sikerult mindket targybol.
Haragudtam akkor a szuelimre es ugy az egesz vilagra? Igen. Amig en minden szunetben halalra dolgoztam magam csak azert, hogy utana tanarhoz jarhassak, plusz 1-2 alap dolgot megvehessek magamnak, ami masoknak csak ugy jart, addig az osztalytarsaim legnagyobb problemaja az volt, hogy melyik ezredik ruhat/telefont/akarmit vegyek meg.
Utolag persze tudom, hogy nincs ertelme haragudni senkire, csak ez akkor es ott rosszul esett, de minden megoldhato, csak akarni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!