Ha a gyerek a szülei ellen fordul, mondjuk az életükre tör, azért szükségszerűen a szülők hibáztathatók?
Ez így értelmezhetetlen.
Mik a körülmények?
Hány éves gyerek?
Vannak olyan neurológiai eltérések - veleszületett vagy szerzett - amik az ésszerűen alapos kezelés ellenére is lehet életretörős vagy válik azzá véletlen a szülők befolyásán kívül álló inger (hang stb.) hatására. Ekkor a szülők nem vétkesek a jog szerint, nem buktak meg emberként, csak a genetikai lottón vesztettek, de elképzelhető, hogy pl. az elszenvedő negyedik személy részére kártérítésre kötelezhetők, azaz felelősek.
Elmezavar nélkül is lehetséges olyan érzelmi elhanyagoltatás, hogy a gyerek nem tanulja meg az indulatát szabályozni, és az életveszéllyel járhat egyes helyzetekben. Ez a szülő vétke, de mindig a gyerek lesz a felelős. Baj azonban, hogy a nagykorú gyerek eddigre nem képes a baját belátni. A társadalom ezt leszarja, és ha tudja, akkor az ilyen agresszort elzárja, bünteti, de jellemzően nem kezeli.
Ha BÁRKI meg akar ölni valakit, az CSAK ÖNMAGÁT hibáztathatja, nem kenheti másokra.
AZ meg, hogy valakik szülöként megbuktak, elöfordul, de ez nem jelenti azt, hogy a gyereknek joga van megölni öket!
Ilyen esetben egyértelmüen a gyerek a hibás és a gyerek a bünös, akit megölt az áldozat.
Szerintem a szülők sok mindenért hibáztathatók, de nem mindenért. Én a magam részéről azóta nem hibáztatok egy szülőt sem, semmiért sem, amióta én is szülő vagyok.
Nem fekete-fehér, jó-rossz ez a történet, de ezt csak az érti meg akinek van gyereke és ő is szülőnek érzi saját magát.
Nem .
Egy dolog,hogyha egy mentális kórkép kialakulásának az okait felfedik ( pl gyerekkori traumák) ,de ez nem ment fel senkit aki gyilkol .
Rengeteg ember nőtt fel csapnivaló családban,alkoholista,pedofil,drogos,erőszakos szülők közt mégis a töredékükből lesz gyilkos .
Arról nem is beszélve,hogy léteznek pszichopaták,szociopaták,nárcisztikus zavaros emberek,ezeket ha a jóisten jön le az égből sem fogod megváltoztatni,soha nem lehet megbízni bennük semmilyen értelemben .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!