Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerek a szülei ellen...

Ha a gyerek a szülei ellen fordul, mondjuk az életükre tör, azért szükségszerűen a szülők hibáztathatók?

Figyelt kérdés
2021. jan. 11. 16:32
 1/9 A kérdező kommentje:
Hiszen ilyenkor megbuktak szülőként.
2021. jan. 11. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez így értelmezhetetlen.

Mik a körülmények?

Hány éves gyerek?

2021. jan. 11. 16:40
 3/9 anonymousreview60 ***** válasza:
68%

Vannak olyan neurológiai eltérések - veleszületett vagy szerzett - amik az ésszerűen alapos kezelés ellenére is lehet életretörős vagy válik azzá véletlen a szülők befolyásán kívül álló inger (hang stb.) hatására. Ekkor a szülők nem vétkesek a jog szerint, nem buktak meg emberként, csak a genetikai lottón vesztettek, de elképzelhető, hogy pl. az elszenvedő negyedik személy részére kártérítésre kötelezhetők, azaz felelősek.

Elmezavar nélkül is lehetséges olyan érzelmi elhanyagoltatás, hogy a gyerek nem tanulja meg az indulatát szabályozni, és az életveszéllyel járhat egyes helyzetekben. Ez a szülő vétke, de mindig a gyerek lesz a felelős. Baj azonban, hogy a nagykorú gyerek eddigre nem képes a baját belátni. A társadalom ezt leszarja, és ha tudja, akkor az ilyen agresszort elzárja, bünteti, de jellemzően nem kezeli.

2021. jan. 11. 16:48
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
Nem lehet a végtelenségig mindent a szülőkre fogni.
2021. jan. 11. 17:11
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Ha BÁRKI meg akar ölni valakit, az CSAK ÖNMAGÁT hibáztathatja, nem kenheti másokra.

AZ meg, hogy valakik szülöként megbuktak, elöfordul, de ez nem jelenti azt, hogy a gyereknek joga van megölni öket!

Ilyen esetben egyértelmüen a gyerek a hibás és a gyerek a bünös, akit megölt az áldozat.

2021. jan. 11. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem a szülők sok mindenért hibáztathatók, de nem mindenért. Én a magam részéről azóta nem hibáztatok egy szülőt sem, semmiért sem, amióta én is szülő vagyok.

Nem fekete-fehér, jó-rossz ez a történet, de ezt csak az érti meg akinek van gyereke és ő is szülőnek érzi saját magát.

2021. jan. 11. 17:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Manapság a világon mindenért a szülők hibásak, a szer3ncsetlen gyerek semmiről se tehet....
2021. jan. 11. 18:03
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha vesszük a kulcsi gyilkosságokat, ott szerintem sok mindent a szülők tolhattak el. Nem mondom, hogy maguknak okozták a bajt, de nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekükből az legyen ami.
2021. jan. 11. 18:14
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem .

Egy dolog,hogyha egy mentális kórkép kialakulásának az okait felfedik ( pl gyerekkori traumák) ,de ez nem ment fel senkit aki gyilkol .

Rengeteg ember nőtt fel csapnivaló családban,alkoholista,pedofil,drogos,erőszakos szülők közt mégis a töredékükből lesz gyilkos .

Arról nem is beszélve,hogy léteznek pszichopaták,szociopaták,nárcisztikus zavaros emberek,ezeket ha a jóisten jön le az égből sem fogod megváltoztatni,soha nem lehet megbízni bennük semmilyen értelemben .

2021. jan. 11. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!