Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy vállalkozást indítsak?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy a szüleim elég konzervatív gondolkodású és gyakran az ötleteimre kifogásokat keresnek.

Miért szeretnék vállalkozni?

Pár évvel ezelőtt az irodai munkánál az állandó sikertelenség rányomja a bélyegét, így az utóbbi időben szinte már másban sem lelem örömömet, mintha nem is én lennék. Egyre inkább visszahúzódóvá váltam és ekkor éreztem, hogy kiégtem.

Rá jöttem, hogy ez nem az én utam.

Introvertált lettem és akkor nyílok meg, ha már otthonosan érzem magam egy társaságban. Introvertáltként cseppet sem ijeszt meg a magány.

Ha valakit meghallgatok, akkor értő figyelemmel vagyok jelen, van, hogy napokig érlelem magamban, amit mondott, és arra törekszem, hogy támogassam őt, akár tanáccsal, akár megoldással, vagy csak a figyelmemmel. Hirtelen jött témaváltásokra sajnos nehezemre esik.

Szeretek dolgozni, szeretek segíteni, de úgy érzem, a mai munkahelyeken már képtelen vagyok csapatban dolgozni.

Szeretek egyedül dolgozni, ha társ nélkül dolgozok, hajlandó lennék egésznap melózni.

Egy vállalkozás elindítása nem mindig egyszerű és legtöbbször az anyagi vonzata tartja vissza.

Lassan 10 éve tervezek, hogy vállalkozak, de egyszerűen nem tudom meggyőzni szüleimet, hogy támogassanak.

Valami tanácsra lenne szűkségem, hogy lehetne meggyőzni?

2021. jan. 8. 20:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
99%
Felnőtt ember vagy. Elvileg. Tudod, a magad ura meg minden. Mi köze ehhez a szüleidnek?
2021. jan. 8. 20:22
 2/13 anonim ***** válasza:
99%

Minek kell oket meggyozni? Megcsinalod, elinditod. Ha 10 eve tervezed, gondolom a toke megvan hozza.Anyagi tamogatast felnott emberkent nem gondolom, hogy feltetlenul a szuleinktol kene elvarni, ha emiatt akarod oket meggyozni.

Amugy mirol lenne szo? Csak mert ha oltari nagy baromsag az egesz, akkor lehet emiatt nem tamogatnak :)

2021. jan. 8. 20:33
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Milyen vállalkozást szeretnél ? Pénzbeli támogatást vársz tőlük ? Teremtsd elő magad, esetleg otthon laksz még ? Ez sem akadály, vágj bele bármibe, minek kéne megengedniük ? Később elköltözöl majd
2021. jan. 8. 20:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne őket meggyőznöd?
2021. jan. 8. 20:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mihez van szükséged a szüleid jóváhagyására?

(Én sem győztem meg őket. Felmondtam, és elkezdtem csinálni. Mivel szeretnek, egy idő múlva támogatták a törekvésemet, mert látták, hogy a hagyományos munkahelyeken nem tudok kiteljesedni.)

2021. jan. 8. 20:53
 6/13 anonim ***** válasza:
97%
Nyilvánvalóan a szülői támogatás alatt pénzbeli támogatást ért. Ha 10 éve tervezed hogy vállalkozol 30 körül lehetsz. Teremtsd elő magadnak amit kell, már bőven volt rá időd.
2021. jan. 8. 20:58
 7/13 anonim ***** válasza:
61%

#5-ös vagyok. Ha pénzbeli támogatás kell, akkor őszintén ülj le velük beszélgetni. Nem vagy már szeleburdi tini, aki azt sem tudja, mi merre. Volt időd rájönni, hogy mit akarsz (és mit nem) az életben.

Elméletileg a boldogságod nekik is fontos, és sok mindenre hajlandóak érte. Akár még a nézetrendszerük megváltoztatására is. (Az én szüleim is sokat fejlődtek ebben.)

Aztán ha ezután sem segítenek, legalább megpróbáltad.

2021. jan. 8. 21:05
 8/13 anonim ***** válasza:
94%

Sok mindent leírtál magadról, de a vállalkozásról semmit, inkább álmodozónak tűnsz. Lehet, hogy jobban ismernek, mint saját magad!

Kellene egy üzleti terv, hogy milyen tevékenységet végeznél, költségek, várható bevételek stb., egy kezdő vállalkozás ritkán rentábilis az első időben, bevételek nélkül is adózni, könyvelőt fizetni kell, minimum kapcsolati tőke kell, hogy beinduljon.

Egyébként elkezdhetnéd munka mellett, akkor kiderülhetne, hogy van -e benne perspektíva.

2021. jan. 8. 22:09
 9/13 anonim ***** válasza:
88%
Anya, Apa összegyűjtöttem a fizetésemből 10 millió forintot. Kigondoltam egy vállalkozást. Segítenétek beindítani és ellátnátok tanácsokkal.
2021. jan. 9. 06:44
 10/13 anonim ***** válasza:
40%
#9 Ez nem rossz, de tanácsokat nem kérnék tőlük. Tapasztalatból mondom, hogy aki nem ilyen területen mozog, az egyszerűen másként látja az egész működését (ha érti egyáltalán). Csak vállalkozóktól kérnék tanácsot.
2021. jan. 9. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!