Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt az apám?

Miért csinálja ezt az apám?

Figyelt kérdés

A lényeg: Édesapám - főleg időváltozáskor - nem szól hozzánk egy hétig/pár napig. Ilyenkor félre vonul, ki se jön, és nem is köszön nagyon.

Ez mindig úgy történik, hogy felkapja a vizet valamin (veszekedés, kupi, stb.),de leginkább az anyukámon csattan,és utána van ez a pár nap csend.

Én eddig toleráltam, anyámat kikészíti ez az egész, most már engem is nagyon zavar.

És az a rossz az egészben, hogy engem is büntet, mikor semmi oka nem lenne rá. Hogy lehet ezt kezelni?

És még egy fontos dolog: minden évszakban rájön ez az egész. (Skorpió a csillagjegye.)

2021. jan. 6. 10:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
fronterzekeny
2021. jan. 6. 10:28
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem a férjem olyan, hogy befelé fordul ha olyanja van, nem szólal meg, olyan mintha ott se lenne. Nagyon idegesítő. :D Nem igazán tudom lenevelni róla. Ki ilyen, ki olyan. Beszélek helyette, nem tudok mást csinálni. :D
2021. jan. 6. 11:22
 3/12 anonim ***** válasza:

Engem az ordibálás, veszekedés jobban zavar.

Miért nem kérdezed meg, hogy mért van csendben? A kérdésedre se válaszolna? Azért próbáld ki!

Ha nem válaszol, azt mondanám, hogy amikor te fordulsz majd hozzám, én is így reagálok majd.

2021. jan. 6. 11:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Megszoktuk kérdezni mi a baja, de azt mondja hogy semmi.
2021. jan. 6. 15:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha azt mondja semmi, kérdezd tovább. Miért van csendben? Frontérzékenysége van? Emiatt csendes? Miben tudsz segíteni neki? Ha csak odaülsz mellé és nem beszélsz? Szokott/tud valamilyen kártyajátékot? Azzal is kezdhetsz, valami teljesen off topicot bedodhatsz. Vinnél neki csokit vagy amit szeret?
2021. jan. 6. 22:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Ez a férfiak tipikus "barlang-effektusa". A férfiak ilyenek. Ha gond, probléma éri, akkor elvonul a barlangjába és csak akkor jön elő, ha megoldotta a problémát, vagy feldolgozta a szituációt. Ő is szenved, de igyekszik megkímélni a családot, a környezetet attól, hogy rajtuk vezesse le a feszültséget (amit akár egy front is okozhat). Hagyni kell, amikor lehet, elő fog jönni és minden rendben lesz. Egy férfit, de általában a felnőtt embereket, nem lehet átnevelni, legfeljebb hazugságra kényszeríteni. Olyanok amilyenek, annak kell elfogadni őket.
2021. jan. 7. 07:38
 7/12 anonim ***** válasza:
6-os, a férfiak többsége nem ilyen, vannak ilyenek is. És vannak ilyen nők is, ismerek 2-t is.
2021. jan. 7. 07:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. De azért a szomszédokkal eltud beszélgetni, meg nevetgélni...
2021. jan. 8. 20:24
 9/12 A kérdező kommentje:
Anyámnak azt mondta egyszer, hogy ilyenkor békén kell hagyni.
2021. jan. 8. 20:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Ja és ilyenkor mindig a munkába menekül.
2021. jan. 8. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!