Ez miért jó nekik?
30 éves elmúltam és a szüleimmel sosem volt teljesen felhőtlen a kapcsolatunk. Sem ők, sem én nem keresek túl sokat, de mindenünk megvan és több "luxus" dolgot is megengedhetünk magunknak. Gyakorlatilag közép-középosztálybeli életmódot folytatunk.
Ennek ellenére anyu állandóan az anyagi dolgokon pörög, ill. ami mostanában, hogy különköltöztem a mániája lett, rábeszél dolgokra, hogy vegyem meg, MERT Ő SZERETNÉ, és az utolsó pill-ban (konkrétan a pénztárnál) szembesít azzal, hogy ezt mind nekem kell kifizetni.
Amennyiben ezt megjegyzem, hogy ez így nem fair, a forgatókönyv a következő: megsértődik és defenzív módon visszatámad azzal (néha ordítva), hogy én ne várjam el, hogy ő fog fizetni és engem eltartani (nem ő tart el). Emellett persze jönnek a passzív agresszív reakciók+bűntudatkeltés is.
Ne értsétek félre, nekem NEM a fizetéssel van a gondom, hanem azzal, hogy ez mindig UTÓLAG! derül ki. Most legutóbb bútorokról volt szó, amikre bár valóban szükségem van, de mivel jelenleg nem létfontosságú, gondoltam, hogy majd máskor venném meg....
Ez miért jó neki? Ennek mi értelme van? Valamint: mit lehet ezzel kezdeni?
Azt csinálod, amit parancsolnak. Megmondják, hogy te mikor és miért fizetsz. Tulajdonképpen eddig bejött, mert tényleg megmondják, és te tényleg fizetsz. :)
Gyerek vagy még.
Hogy kerültök együtt ketten a bútorboltba? Mit gondolták, amikor odamentél anyáddal, mit fogtok ott venni, cukorkát? Te mentél oda vele. Megoldás NEM mész vele sehová. Azt mondja, menjél, te pedig azt: Nem megyek. Ha a feje tetején ugrálva ordít, leteszed a telefont. Látogatóba nem jársz hozzá. Ha van kulcsa a lakásodhoz, zárat cserélsz. És meg van oldva.
Vagy leszel továbbra is beszari gyerek.
Szóval vegyél magadnak ajándékot?
Vagy mi van?
Gondolom otthon laksz.
Beszélnének meg mennyit adsz a közös kiadásba.
Abba ami valóban közös.
Rezsi.Ha nem külön konyhán vagytok akkor abba is.
Mosó és tisztítószerek.
Ahányan keresték,annyi felé csapjátok a kiadásokat.
A maradék pénzeket meg képzeld külön.Arra költség amire szükséged van.Vagy tedd félre.
Akkor meg végképp nem értem, hogy az anyád miért vásárol veled.Ráadásul neked.
Külön költöttztél, innen nem az ő dolga,mikor mit veszel.
Ha velem csinálná a pénztárnál ezt a cirkuszt,fognám és ott hagynám az egészet.Vagy fizet, vagy vissza pakol.
Ideje, hogy meghúzd a határokat.
8-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!