Mit csináljak hogyha a szüleimnek nincs pénze lakásra?
Panel lakásban élek a szulokkel szuletesem ota es nagyon kicsi mar felnottként es borzaszto. Egesz eletemet meg gyerekkoromat vegigkiserte az hogy szomszedok atjonnek vagy ok hangoskodnak vagy halljak ahogy en beszelek vagy barmi mas. Baratnőm sem volt soha mert szulok itthon vannak es egy 8 nm kis szobaba nehez mert egy embernek is kicsi. Nincs hely semminek kinőttem mert mar 28 vagyok de nincs penzem hazra mert nincs önerom hiaba dolgozok 7 eve illetve az alberlet arak is az egekbe vannak. A penzt gyujtom de kb 15 ev mire osszegyulik egy házra hogy ne kelljen annyi hitelt felvenni de akkor mar 43 eves leszek addig biztos mem birnám ki. Tehát hogyan lehet hitel es szuloi segitseg nelkul hazat venni? Mi kell hozza mert nem akarok varni 15 evig meg plusszban.
28/F
Hát így azért elég nehéz helyzet ez.
Beosztani a pénzt se olyan könnyű ám, én pl nagyon tehetségtelen vagyok benne, ez van.
Mi is szülőkkel élünk (én meg a párom)
Bár mi nagyon szeretünk együtt lenni. Szeretünk együtt lakni, közösen vettük ki ezt az albérletet. A szüleim eladták a saját lakást, mert eladósodtak.
Mindent 50-50% ban fizetünk, a rezsit, a bérleti díjat. Onnantól fogva viszont mindenki magának vesz mindent.
Te mennyivel szállsz be a közös költségekbe?
Mi azért mindketten a minimálbér felett keresünk, olyan 450.000 ft havonta a kereset, ebből a fele elmegy olyan dolgokra mint pl autora felvett hitel, bútorokra felvett, benzin, az egész havi kaja, bérlet, rezsi stb...
Aztán nyilván öltözködni kell, mosni, nekem a gyógyszerem a betegségemre is igen igen drága, stbstbstb.
Így is 80-ezret tudunk felretenni, ebből 20-ezret mindig lefoglalok szórakozásra, mert látástól vakulasig dolgozunk, azt is kell. Pl egy ps4-játék, most így karantenban úgy se lehet moziba menni pl.
Tehát 60-ezer az, ami ténylegesen felreteszünk.
De állandóan bekerül valami a képbe, mint pl most megemelkedett a kötelező biztosítás az autóra, 55 helyett 74-ezer lesz. Váltani már nem tudok.
Mi is szeretnénk külföldre menni, csak még a férjem tanul. Ott szeretnénk letelepedni, itt szerintem semmi jövőnk nincsen.
Mindenképpen tégy felre minnél több pénzt, és vegyél fel hitelt. Csak így tudsz lakást venni, az én szüleim se tudnak minket támogatni, ez van, vagy maradj akkor hamarabb gyűlik össze a pénz önerőre, vagy menj albérletbe ha nem bírod, de akkor az ablakon dobod ki a pénzed, lassabban lesz önerő.
7.válaszodhoz,kérdező:lehet,ha kiveszel bérlőtársakkal egy lakást,"csak" 8-10 nm saját tered lesz,de az szülőmentesen,szabadon.Mennyivel más,felszabadító,de felelősséggel és lehetőségekkel teli.
Próbáld ki,tapasztaltam,kell!
Én is pesti vagyok:
- Először is keress egy normális munkát. Ha minimálbért kapsz, akkor valamit elég rosszul csinálsz. Most a covid eléggé betett, ezt aláírom, de nettó 200-at ikeában raktárosként, tehát magas végzettség nélkül is meg lehet keresni.
- Mivel a szüleiddel élsz egy kis panelban és nincs barátnőd ezért nem igazán értem, hogy mire költesz.
A két fenti pontból szerintem nem olyan meredek kijelenteni, hogy elég rosszul csinálsz valamit, hogy csak 2 milla jött össze.
Aztán persze tanulhattál volna valami piacképes dolgot is, megint nem feltétlenül egyetem, de nehogy már egy normális okj-s szakmát, ne lehessen megszerezni 7 év alatt mióta kiestél gimiből. Persze most ezt is beszántják, de nekem egy ismerősöm estin szerzett infós okj szakmát munka mellett. Egy másik kiment franciaországba valami alja munkára, megtanult felsőfokon franciául és most mindenhova fel akarják venni francia ügyféllel kapcsolattartásra, ami nettó 250-300 is lehet már. Aki akar és keresi a lehetőseget, az előre tud lépni. Tanulj, keress jobb munkát és tedd bele a kellő erőfeszítést. Én sem azért élek jól, mert anyám vett nekem egy lakást, hanem azért, mert tanultam, nyáron szakmai gyakorlatokon voltam, stb.
Koltozz le videkre. Falun veszel 10 millioert csaladi hazat. Van 2 milliod, veszel fel 8 millio hitelt es lesz kesobb sajat hazat. A torleszto meg kevesebb lesz mint egy alberlet.
Munkat is talalnal videken. En 3000 fos falun nottem fel es nem is gondolnad hanyan vannak akik ott helyben talaltak munkat. Sokan bejarnak a kozeli varosba dolgozni, olyanok is akiknek nincs autojuk.
2 millio ft 7 ev alatt eleg sovany. En sem kerestem jol Magyarorszagon de fel milliot osszegyujtottem 1 ev alatt mikozben a szuleimmel laktam.
Ha nem keresel jol akkor semmi ertelme nincs Pesten maradni, hacsak nem talasz jobban fizeto munkat.
Ahelyett hogy a kifogasokat keresned inkabb jarj utana hogy mik az alternativak es mi kellene ahhoz hogy kivitelezd.
Kulfoldi munka se mind atveres es sokan nyelvtudas nelkul meg minimalis nyelvtudassal vagnak neki. Vannak akik uveghazba jarnak ki dolgozni, nyelveket nem tudnak de a fonok beszel magyarul es intezi nekik a szallast, munkat. Igaz, a szallas olyan hogy osztozni kell a szoban, sokat kell dolgozni de 1000 eurot gyujtenek havonta. De megertem hogy nem mennel kuldoldre de akkor ird egyszeruen azt hogy nem akarsz kimenni.
En a videki eleten gondolkodnek el a helyedben mert Pesten nem veszel 25 millios panelt ugy hogy 7 ev alatt 2 milliot tettel felre. Ha kapnal is hitelt akkor annyi hiteled lenne hogy tobbet fizetnel torlesztoreszletre mint alberletre.
Tessek, Tokolon 8,7 millio ez a sorhazi lakas. Ott van Pest mellett.
Erre szerintem kapnal is hitelt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!