Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire megszokott, hogy 3...

Mennyire megszokott, hogy 3 és fél éves lánygyerek kezet emeljen a szüleire rendszeresen?

Figyelt kérdés
Unokahúgom nagyon okos, korához képest érettebb gyerek, oviban is inkább az idősebbeket kedveli. Ott nincs vele semmi probléma, szívesen jár, csak hazamenni nem akar. Otthon viszont ő a főnök, ha valamit nem kap meg azonnal féktelen ordításba kezd, ha pedig a szülei játéknál valamit nem úgy tesznek, ahogy azt ő elképzelte azonnal átmegy agresszívbe és teljes erővel rávág a szüleire. Tesómék teljesen le vannak mellette öregedve, nem tudják kezelni, olyan, mintha félnének tőle. Ha rá is szólnak nem szeppen meg, egyértelműen ő az irányító otthon. Nekem olyan ijesztő főleg egy kislánytól az ilyen erőszakosság.

2020. dec. 27. 15:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
Igen, nekem is a szuperdadus jutott egyből az eszembe! Jól el lett nevelve!
2020. dec. 27. 16:12
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszi, nekem is nagyon szimpi az ötlet, ajánlom nekik mindenképp! Szerintem majd örülnek a segítségnek, mert nagyon ki vannak már borulva, kegyetlenül leöregítette őket a gyerek és egyre jobban kicsúszik a kezükből az egész. Muszáj lesz változtatniuk és segítséget kérniük, ebből csak nagyobb gondok lesznek.
2020. dec. 27. 16:23
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A szülők nagyon rosszul szeretik a lányukat, már most is súlyos a baj, idővel ez tetőzni fog. Félni fognak a saját gyereküktől, meghunyászkodnak előtte. Nem így kell a gyereket szeretni, majomszeretettel, hanem okosan nevelve, következetesen, ha kell, akkor szigorral, de sohasem veréssel.
2020. dec. 27. 16:28
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen a “nagyon öreg” szülő, de én 40 évesen szültem, a férjem 45 volt. A gyerekkel nem volt ilyen gond és ez nem is kor, hanem hozzáállás kérdése. A gyereknek is biztos hogy rossz ez a helyzet. Azért is agresszív, mert nem tud mit kezdeni a szülők “határtalanságával”. A szülőknek kell megoldaniuk.
2020. dec. 27. 18:49
 15/25 A kérdező kommentje:
Némileg 40 felett, de nem is mondtam, hogy nagyon öregek lennének / lettek volna. A leöregedést úgy értem, hogy borzasztóan kikészíti őket a gyerek, pedig kifejezetten fiatalosak, főleg tesóm (ő az anya). Hiába múlt 40, egy bő tízest letagadhatott volna korábban, mostanra azonban állandóan fáradtak, és a külsejükön is látszik, hogy teljesen kikészültek idegileg. Én se gondolom, hogy a kornak van köze hozzá, hanem egyértelműen a hozzáállásnak, ami viszont fakadhat abból, hogy egy szem gyerek viszonylag késői születéssel. Szeretetet rengeteget kap, de az biztos, hogy a gyereknek se jó ez a bizonytalan labilis állapot, amit otthon mutatnak felé. Érdekes mód az oviban semmi panasz rá, kifejezetten a szülei hozzák ezt ki belőle.
2020. dec. 27. 19:06
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy raver a szuleire? 3,5 evesen mar baromi okosak a gyerekek, mar a 2 eves is megerti hogy a nem az nem. De oke, a gyereket ne ussuk, akkor mehet a szobajaba es kulcsot raforditani az ajtora, 15 percre legalabb, vagy amig abba nem hagyja a visitast. Ez ennyi.
2020. dec. 27. 19:07
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom pont ennyi idős. Hisztis, akaratos, de az elképzelhetetlen, hogy megüsse az anyját. Engem (apját) meg pláne nem!

Egyik gyerekünk sem emelt kezet miránk. Ha megtették volna, nyilván lefogom a kezüket, de erre szükség sem volt.

Pedig mi is "öreg" szülők vagyunk.

A 7 éves fiam is rosszul viseli játékban a vereséget. Van ebből hiszti, "sose játszom többet veled" szöveg sírva-kiabálva, de soha-soha meg nem ütne.

Azt kéne megérteniük a tesódéknak, hogy a gyereknek egyáltalán nem jó, ha "ő a főnök". Elveszíti a biztonságérzetét, ha nincsenek korlátok. És mivel nem érzi magát biztonságban, szorong, ez agresszivitásban nyilvánul meg.

2020. dec. 27. 19:23
 18/25 A kérdező kommentje:

Utolsó nagyon jó a meglátásod, borzasztó szorongást okozhat egy gyereknek az, ha a szüleire nem tud igazán szülőként tekinteni, mert azok nem támasztanak korlátokat neki, nem tudják a tiszteletét kivívni, és innen nézve teljesen logikus, hogy biztonságban sem érzi magát.

Pár hónappal ezelőtt (mikor elkezdődött a verekedése) már kiírtam egy hasonló kérdést, akkor sokan arra gondoltak, hogy az oviban terhelődhet le vagy éri sérelem, de ha sérelem érné akkor nem hiszem, hogy jó kedvvel járna oda, márpedig rajong az oviért. Egy nő pedig még engem támadott le, hogy én kibeszélem tesómat meg elkényeztetettnek titulálom a gyerekét, holott utóbbit tesóm is elismeri meg már szakemberek is jelezték. Azóta a helyzet csak romlik, és már nem csak akkor verekszik, ha hozzák el az óvodából. Ráadásul neki még az se kell, hogy kikapjon a játékban, elég, ha az apja nem úgy gyurmázik, ahogy a kislány akarja, és már repül is az ütés.

2020. dec. 27. 19:52
 19/25 anonim ***** válasza:
Mi az Isten lesz ebből a gyerekből, Michael Myersz? Kezdjék már el nevelni ezt a gyereket, addig amíg nem késő!
2020. dec. 28. 00:09
 20/25 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek a valaszolokkal, főleg a 17essel.

Nálunk is elképzelhetetlen lett volna, ha a lányom ránk csap, illetve egyszer megtette, de a reakciónobol látta, hogy ezt soha többé nem teheti meg, és természetesen el is magyaraztuk neki, hogy miért nem.

Egyébként nagyon fura, mert egy baráti párnal ugyanez van, mint a tesodeknal, csak nekik egy fiúk van, aki szintén 12 éves, mint az én lányom.

Nagyon rossz volt régen is látni, hogy náluk a gyerek volt a "főnök", nálunk ez elképzelhetetlen lett volna. De sajnos az eredménye is megvan, egy kis terrorista a fiú, és félek tőle, hogy ez a kamaszkor előrehaladtával nem jobb lesz...

Nevelni KELL egy gyereket, minél kisebb kortól, de két évesen már feltétlenul szükséges hogy tudja, ki is a falkavezer, és nyilván nem ő.

Mutasd meg tesodeknak ezeket a hozzaszolasokat.

Barátainkat utalja a fiúk, minket imád a lányunk, pedig mi voltunk a szigorú szülők, korrekt szabályokkal.

Barátaink nem bírnak a fiúkkal. Nézni is rossz, merre mennek el...

Talán most még nem késő felebredni és elkezdeni a nevelést.

2020. dec. 28. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!