Mennyire megszokott, hogy 3 és fél éves lánygyerek kezet emeljen a szüleire rendszeresen?
Kislányom pont ennyi idős. Hisztis, akaratos, de az elképzelhetetlen, hogy megüsse az anyját. Engem (apját) meg pláne nem!
Egyik gyerekünk sem emelt kezet miránk. Ha megtették volna, nyilván lefogom a kezüket, de erre szükség sem volt.
Pedig mi is "öreg" szülők vagyunk.
A 7 éves fiam is rosszul viseli játékban a vereséget. Van ebből hiszti, "sose játszom többet veled" szöveg sírva-kiabálva, de soha-soha meg nem ütne.
Azt kéne megérteniük a tesódéknak, hogy a gyereknek egyáltalán nem jó, ha "ő a főnök". Elveszíti a biztonságérzetét, ha nincsenek korlátok. És mivel nem érzi magát biztonságban, szorong, ez agresszivitásban nyilvánul meg.
Utolsó nagyon jó a meglátásod, borzasztó szorongást okozhat egy gyereknek az, ha a szüleire nem tud igazán szülőként tekinteni, mert azok nem támasztanak korlátokat neki, nem tudják a tiszteletét kivívni, és innen nézve teljesen logikus, hogy biztonságban sem érzi magát.
Pár hónappal ezelőtt (mikor elkezdődött a verekedése) már kiírtam egy hasonló kérdést, akkor sokan arra gondoltak, hogy az oviban terhelődhet le vagy éri sérelem, de ha sérelem érné akkor nem hiszem, hogy jó kedvvel járna oda, márpedig rajong az oviért. Egy nő pedig még engem támadott le, hogy én kibeszélem tesómat meg elkényeztetettnek titulálom a gyerekét, holott utóbbit tesóm is elismeri meg már szakemberek is jelezték. Azóta a helyzet csak romlik, és már nem csak akkor verekszik, ha hozzák el az óvodából. Ráadásul neki még az se kell, hogy kikapjon a játékban, elég, ha az apja nem úgy gyurmázik, ahogy a kislány akarja, és már repül is az ütés.
Teljesen egyetértek a valaszolokkal, főleg a 17essel.
Nálunk is elképzelhetetlen lett volna, ha a lányom ránk csap, illetve egyszer megtette, de a reakciónobol látta, hogy ezt soha többé nem teheti meg, és természetesen el is magyaraztuk neki, hogy miért nem.
Egyébként nagyon fura, mert egy baráti párnal ugyanez van, mint a tesodeknal, csak nekik egy fiúk van, aki szintén 12 éves, mint az én lányom.
Nagyon rossz volt régen is látni, hogy náluk a gyerek volt a "főnök", nálunk ez elképzelhetetlen lett volna. De sajnos az eredménye is megvan, egy kis terrorista a fiú, és félek tőle, hogy ez a kamaszkor előrehaladtával nem jobb lesz...
Nevelni KELL egy gyereket, minél kisebb kortól, de két évesen már feltétlenul szükséges hogy tudja, ki is a falkavezer, és nyilván nem ő.
Mutasd meg tesodeknak ezeket a hozzaszolasokat.
Barátainkat utalja a fiúk, minket imád a lányunk, pedig mi voltunk a szigorú szülők, korrekt szabályokkal.
Barátaink nem bírnak a fiúkkal. Nézni is rossz, merre mennek el...
Talán most még nem késő felebredni és elkezdeni a nevelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!