Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám miért szeret engem...

Édesanyám miért szeret engem provokálni? (többi lent)

Figyelt kérdés

17 éves, enyhe autizmussal élő fiú vagyok. Édesanyám igen súlyos depresszióban szenved már jó ideje, sajnos nagyon nehezemre esik alkalmazkodni hozzá. Van hogy jó kedve van, elbeszélgetünk (bár ez ritka, mint a fehér holló), máskor meg átmegy mogorvába és szinte semmi nem tetszik neki.

Ha például segítek a házimunkában, egyből hozzám vágja, hogy ezt és azt csinálom rosszul, egy "Köszönöm szépen!" vagy "Ügyes!" nem hagyja el a száját. Aztán ha a végén annyira az idegeimre megy, hogy már teljesen kifordulok magamból, rögtön elmebetegnek állít be, ami nagyon fáj. Volt hogy mérgemben megpofoztam, amit persze nagyon bánok... bár vissza már nem csinálhatom.

Ha valami bánt sosem mondhatom el neki, mert csak jobban belém tapos érzelmileg vagy jót gúnyolódik rajtam. Máskor meg játssza a sajnálkozót.

Mindig az alkoholista apámhoz hasonlít, alkoholista, drogfüggő gyilkos börtöntöltelékként képzel el, és ezt szereti is a fejemhez vágni.

Autistaként voltak nekem is bizonyos kényszercselekvéseim óvodás koromban és előtte is, amiről sajnos nem tehetek...

Ezzel is próbál engem anyukám manipulálni, hogy már amikor megszülettem, aznap tönkretettem egy életre. Érezteti velem, hogy nem kellett volna megszületnem, holott nem kértem tőle, hogy hozzon a világra... még ha nem is hangoztatom állandóan, hogy tisztelem és szeretem, ez akkor is így van.

Engedelmes gyermeke voltam mindeddig, köszönöm, hogy felnevelt (aki autista gyermek apja/anyja, az tudja, hogy milyen nehéz egy autista gyereket kezelni, főleg aki súlyosabb).

Mindig azzal a sztereotípiával áll elő, amit sokan állítanak, hogy egy autista gyereknek az anyja a legnagyobb ellensége, viszont ez nálam nem így van, hiába ezt látja.

Igaz én sem vagyok szent és ártatlan, mert ha haragszom rá, sok olyat mondok neki, amit nem lenne szabad.

Hogyan tudnék hozzá alkalmazkodni? Nagyon nehéz a természete így hiába mondom el mi bánt vele kapcsolatban, mindig lehurrog érte.

Segítsetek!!! Mit tegyek egy ilyen helyzetben?

Mindenki válaszát előre is köszönöm!

2020. dec. 23. 03:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ennek nagyon örülök, hogy a nagynénédre számíthatsz! Nagyon sokat jelent, ha nem vagy teljesen egyedül és támogatnak. Írásaidból úgy gondolom, semmi gondod nem lesz az önálló élettel.

Az "ápolási" egy lehetőség, kihasználja, hogy van kire felvenni, semmi nem akadályozza meg, hogy elmenjen dolgozni, gondolom nem igényelsz 24 órás felügyeletet.

Sok szerencsét neked.

2020. dec. 30. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!